Galatasaray Galatasaray-Beşiktaş derbisinin favorisini açıkladı! 'Kasti faul yapmayın'

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin favorisini açıkladı! 'Kasti faul yapmayın'

20.10.2023 - 08:29 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray yarın saat 19.00'da Rams Park'ta ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk edecek. Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, köşesinde dev karşılaşmayı değerlendirdi. İşte 'Yasak kalktı, kıymetini bilin' başlıklı yazı...

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin favorisini açıkladı Kasti faul yapmayın

"Galatasaray taraftar grubu Ultraslan’ları kutluyorum. Deplasmana gelen takımın seyircisinin maça gelmemesinin doğru olmadığını her fırsatta dile getirdiler. İki seneden beri Galatasaray taraftarı Trabzon’a gidiyor, Trabzonspor taraftarı da Galatasaray maçlarına geliyor. Kırıp dökmece olmuyor, hiçbir olay da çıkmıyor.

Haberin Devamı

Yarın oynanacak Beşiktaş maçı için de siyah-beyazlı futbolseverler Rams Park’a gelsinler ve artık bu yasak kalksın diye konunun yetkilileriyle görüştüler. Beşiktaş kulübe de buna sıcak baktı. Valilik de izin verince derbi maça 2300 konuk ekip taraftarının gelmesi kararlaştırıldı.

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin favorisini açıkladı Kasti faul yapmayın

Bu yasağın kalkmasından bütün takımlara gönül veren futbolseverler ders çıkarmalı. Gittikleri statlarda eskiden olduğu gibi kırıp dökerlerse, hasar verirlerse, kamu malına zarar vermekten en büyük cezaya çarptırılmalılar. Şiddete yönelik bu hareketleri yapanlar nasıl olsa isim isim tespit edilebiliyor. Bir daha hiçbir karşılaşmaya gitmelerine müsaade edilmemelidir.
Bakın neyi tartışıyoruz; Süper Kupa niye ülke dışında oynanacak... Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı da ‘buna ne gerek var?’ diyor. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 80 bin taraftar yarı yarı tribünleri bölüşerek stadı dolduracaklar... Ve hiçbir olayın olmayacağı garantisini veriyorlar. İşte yarın oynanacak dev mücadele bunu göstermek için bir fırsat.... Bütün dünya bizi seyrediyor. Avrupa kupası maçlarında gayet güzel organizasyonlar yapıyoruz. Hiçbir olay olmuyor, rekabet sahada kalıyor. Neden kendi maçlarımızda da bunu yapmayalım?

Haberin Devamı

'ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ'

Yarını milat ilan edip maç öncesi ve sonrası taraftarı geren, abuk sabuk demeç veren hangi yönetici varsa tahrik ve organize suçtan en büyük cezayı görmeli. Artık canımıza tak etti. Bu gerilimde taraftarın hiçbir suçu yok. Suçlu yöneticiler. Tribünlere oynuyorlar, ortalık karışınca da masum rolü yapıyorlar. Devlet büyüklerimize yalvarıyorum, bunun önüne geçsinler. Bu zor bir iş değil. Rekabeti sahanın dışına çıkaran yöneticilerden hesap sorulsun. Ben yarınki büyük derbinin şölen gibi futbol bayramı olarak geçeceğini düşünüyorum, geçmeli de.

'GALATASARAY TABİİ Kİ FAVORİ'

İki takım da kazanmak isteyecek. Galatasaray kendi sahasında 50 bin seyircisi önünde tabii ki maçın favorisi. Beşiktaş ise Burak Yılmaz yönetiminde galip gelip sıkıntılardan kurtulmak istiyor. Maçın hakemi Halil Umut Meler Türkiye’nin en iyisi. Bu kadar patırtıdan sonra VAR hakemlerinin de görevini tam olarak yapacağını düşünüyorum. Hakemlerden beklentimiz ne, adaletli maç yönet, kuralları harfiyen uygula. Bunu da Meler mükemmel şekilde yapabilecek kapasitede. Hayırlısı olsun. İnşallah bu temennimiz tutar.

Haberin Devamı

'KASTİ FAUL YAPMAMALI ÇÜNKÜ...'

Evet derbi tabii ki bizi çok heyecanlandırıyor ama ondan sonra Galatasaray, Bayern Münih ile oynayacak. Beşiktaş Norveç’e gidecek Bodo/Glimt karşısına çıkacak. Bu müsabakalar derbi kadar önemli. Türkiye’nin UEFA ülke sıralaması açısından Avrupa’dan toplayacağı puanlara ihtiyacı var. Nazar değmesin, üç takımımız da şu ana kadar iyi gidiyor. Derbide her iki takımda da büyük yıldızlar sahne alacak. Tek temennim iki takımın da bu önemli oyuncularının bu karşılaşmada sakatlanmaması. Bütün futbolcular bunu düşünerek, kasti faul yapmamalı.

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin favorisini açıkladı Kasti faul yapmayın

'MONTELLA MİLLİ HEYECANI GERİ GETİRDİ'

Ben de Türk Milli Takımı’nı yerli hocaların çalıştırmasını isterim. Ama federasyon da düşündü taşındı İtalyan hoca gelirse daha faydalı olur diye karar verdi. Buna da saygı duyuyorum. Montella bir anda milli takımın havasını değiştirdi. Futbolcular tek vücut oldu. 85 milyon Türk insanı tekrar milli takımını kucakladı. Eleştiriler tabii ki olacak. Bilhassa kaostan beslenen birçok kişi var. Onlar güzellikleri görmüyor, sadece eleştirmek için bu işi yapıyorlar. 85. dakikada o Kerem’in attığı 70 metre deparı, sonrasındaki golü, Barış Alper, İsmail, Yunus, Samet, Abdülkerim, Uğurcan’ın o müthiş performansını görmüyorlar. Bu performansı teknik direktörünü çok seven, saygı duyan futbolcular ortaya koyar. Ben milli takımımızla gurur duyuyorum. Bize Hırvatistan ve Letonya karşısında galibiyet lazımdı. Bu çocuklar bunu başardı. İyi futbol, kötü futbol umurumda değil. Biz EURO 2024’e gitmeye hak kazandık mı, kazandık. Benim için önemli olan bu. Hepsinin ayaklarına sağlık."

Haberin Devamı