Galatasaray Galatasaray'a Fransa'dan dünyaca ünlü orta saha! Girişimler başladı

Galatasaray'a Fransa'dan dünyaca ünlü orta saha! Girişimler başladı

15.08.2023 - 10:42 | Son Güncellenme:

Yaz transfer döneminde kadrosunu önemli yıldızlarla güçlendiren Galatasaray sıra orta saha transferine geldi. Sarı-kırmızılılar, Fransa'dan dünyaca ünlü orta sahayı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Galatasaraya Fransadan dünyaca ünlü orta saha Girişimler başladı

Kadrosunu Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Tete, Angelino, Halil Dervişoğlu ve Bakambu gibi önemli yıldızlarla güçlendiren Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sarı-kırmızılılar, Fransa'dan dünyaca ünlü orta sahayı kadrosuna katmak için görüşmelere başladı. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ZANIOLO, ASTON VILLA YOLCUSU

Galatasaray’da Nicolo Zaniolo, Aston Villa’ya transfer oldu. Sarı-kırmızılılar, 6 ay önce Roma’dan 15 milyon euroya transfer ettiği ve ilk taksidini kasım ayında ödeyeceği İtalyan yıldızı, İngiliz ekibine sattı. Buna göre elde edilen karın yüzde 20’si de Roma’ya gidecek. Aston Villa’ya 4 milyon euroya kiralanan İtalyan futbolcu için ayrıca 5 milyon euro da bonus alınacak. Bu bonusların kolay olduğu ve kiralamadan 9 milyon euronun geleceği bildirildi.

Oyuncunun 2 milyon 750 bin euroluk maaşı Aston Villa tarafından karşılanacak. İki kulüp arasındaki anlaşmaya göre satın alma opsiyonu ise 25 milyon euro. Bazı bonus maddeleri ile bu rakam daha da artacağı 38 milyon euroyu bulacağı öğrenildi. Buna ek olarak 8 milyon euro da zor bonusların bulunduğu belirtildi. Diğer taraftan Basel ile anlaşan Yusuf Demir de İsviçre ekibine kiralanacak.

Haberin Devamı

Galatasaraya Fransadan dünyaca ünlü orta saha Girişimler başladı

Galatasaray ile Roma arasındaki anlaşmaya göre Nicolo Zaniolo'nun başka bir kulübe satılması halinde İtalyan ekibine yüzde 20 pay verileceği KAP'a bildirilmişti. Nicolo Zaniolo'nun kesin transfer bedelinin yüzde 20'si Galatasaray tarafından Roma'ya ödenecek.

İtalyan oyuncunun sözleşmesinde 30 milyon euroluk serbest kalma maddesinin bulunduğu iddia ediliyordu. 24 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 27 milyon euro. İtalya Milli Takımı'nda 13 maça çıkan Nicolo Zaniolo, 2 gol atma başarısı gösterdi.

YUNUS, MORUTAN VE YUSUF DA YOLCU

Galatasaray'da Nicolo Zaniolo dışında Yunus Akgün, Olimpiu Morutan ve Yusuf Demir'le de yollar kısa süre içinde ayrılacak. Yunus Akgün için Leicester City favori konumda bulunuyor. İngiliz ekibi Yunus Akgün için satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulundu. Fransa'dan talipleri bulunan Yunus Akgün'ün İngiltere'de forma giymek istediği belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasaraya Fransadan dünyaca ünlü orta saha Girişimler başladı

Galatasaray, Olimpiu Morutan'la da yol ayrımında. Sarı-kırmızılıların geçtiğimiz sezon Pisa'ya satın alma opsiyonuyla kiraladığı Morutan için Sampdoria ve Pisa, Galatasaray'ın kapısını çaldı. Son kararı oyuncu verecek.

Geçen sezon Rapid Wien'den 6 milyon euroya transfer edilen Yusuf Demir için İsviçre temsilcisi Basel devrede. Basel, Yusuf Demir'i satın alma opsiyonuyla kiralamak istiyor. Avusturyalı futbolcu da Basel'e sıcak bakıyor.

MIDTSJO VE DUBOIS İÇİN KARAR

Galatasaray'da yabancı kotnenjanında da boşluk oluşması için çalışmalar yapılıyor. Sarı-kırmızılılar, Zaniolo ve Morutan'ın dışında Fredrik Midtsjö ve Leo Dubois için de gelecek teklifleri değerlendirmeye alacak.

Fredrik Midtsjö için İtalya'dan Verona devrede. Norveçli oyuncuyu Süper Lig ekiplerinden Pendikspor da kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Sarı-kırmızılıların geçtiğimiz sezonun başında Lyon'dan transfer ettiği Leo Dubois de bekleneni veremedi. Okan Buruk, Fransız futbolcunun kadroda tutulmasını istese de gelecek tekliflere göre Dubois'le de yolların ayrılma ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

Galatasaraya Fransadan dünyaca ünlü orta saha Girişimler başladı

ORTA SAHAYA İKİ TRANSFER BİRDEN!

Galatasaray'da Zaniolo, Morutan ve Fredrik Midtsjö ile yollar ayrılacak ve yabancı kontenjanında yer açılacak. Sarı-kırmızılılar Milot Rashica'nın yanı sıra orta sahay iki yabancı oyuncu transferi düşünüyor. 

Teknik direktör Okan Buruk, Torreira'nın yanına ve 10 numara bölgesine transfer istedi. Galatasaray'da Nelsson'un ayrılması durumunda savunma hattına da transfer yapılması gündemde.

FRANSA'DAN BOMBA İDDİA: MATTEO GUENDOUZI

Galatasaray yönetimi İngiltere ve Fransa'da orta saha avına çıkarken bir iddia da Fransız basınından geldi. Marsilya'nın Fas asıllı oyuncusu Matteo Guendouzi, La Parisien'in haberine göre Aslan'ın kıskacında.

Ön libero ve merkez orta saha olarak görev alabilen 24 yaşındaki futbolcunun 1 sezon kontratı kalması nedeniyle sarı-kırmızılılar temas kurarken makul bir bonservis bedeli ile oyuncuyu istedi. Bu sezon Marsilya ile sadece 2 maça çıkan ve 12 dakika sahada kalan Guendouzi de iddialara göre ayrılık isteğini yönetimine iletti.

Galatasaraya Fransadan dünyaca ünlü orta saha Girişimler başladı

MATTEO GUENDOUZI KİMDİR?

Matteo Guendouzi 14 Nisan 1999 tarihinde Poissy şehrinde doğmuştur. 1,85 m boyundadır. Fransa,Fas uyrukludur.Gerçek adı da Matteo Elias Kenzo Guendouzi Olié şeklindedir. Matteo Guendouzi Orta saha - Merkez orta saha mevkiinde oynamaktadır. Menajerliğini Aile üyesi yapmaktadır. Matteo Guendouzi, Sağ ayağını kullanmaktadır.