Galatasaray Galatasaray'da kongre iptal edildi! Burak Elmas konuşacak

Galatasaray'da kongre iptal edildi! Burak Elmas konuşacak

29.04.2022 - 11:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılması planlanan kongre iptal edildi. Başkan adayı Metin Öztürk'te ilk açıklama geldi. Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bugün saat 17.00'te gündeme dair konularla ilgili Nef Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Galatasarayda kongre iptal edildi Burak Elmas konuşacak

Galatasaray gündemi, olağanüstü seçime bir gün kala sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı kulüpte kongre iptal edildi. İstinaf Mahkemesi seçimli genel kurula tedbir kararı koydu.

Haberin Devamı

TEDBİR KARARI İÇİN BAŞVURU

Edinilen bilgilere göre 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce 22 Nisan'da kaldırılan tedbir kararını koyduran kulüp üyesi Fırat Develioğlu bu kez bir üst mahkemeye başvurdu. Develioğlu, yeniden tedbir istedi.

Daire kararında, davacı Fırat Develioğlu’nun tedbir talebinin kabulüne karar verdiğini belirtti. Davacı Fırat Develioğlu’nun tedbir talebinin kabulüne karar verdi.

Kararda şu ifadeler kullanıldı:

"100 bin lira teminat yatırılması karşılığında 26 Mart 2022 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı ile 27 Mart 2022 tarihinde alınan genel kurul kararlarının uygulanmasının, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Tüzüğü'nün 87/22 maddesi gereği yönetim kurulu tarafından alınan 30 Nisan 2022 tarihinde yapılacak 2. toplantının icrasının tedbiren durdurulmasına karar verildi."

Haberin Devamı

BURAK ELMAS BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Galatasaray kulübü başkan Burak Elmas'ın bugün saat 15.00'te gündeme dair konularla ilgili Nef Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı fakat basın toplantısının saati değişti.

Sarı Kırmzılı kulüpten yapılan son açıklamada "Başkanımız Burak Elmas'ın, bugün saat 15.00’te Nef Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gündeme dair yapacağı basın toplantısının başlama saati 17.00'ye alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

"KAZANANIN GALATASARAY OLACAĞINDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

Fırat Develioğlu’nun avukatı Eser Çömlekçioğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, "Müvekkilim yasal haklarını kullandı. Arkasında bir şey araştırmak gereksizdir. Bugün bana çok soruluyor ‘Başkan adayı kim olur, Fırat Bey olacak mı’ diye. Aday olmasının önünde bir engel yok ama konumuz bu olmamalı. Biz yasal hakkımızı kullandık ve hukuken olması gereken oldu. Bugün bu konu tartışılabilir ama kısa bir süre sonra bunun kulübün menfaatine olduğu net bir şekilde görülecektir. Bazı grupların aleyhine olan durumun sanki kulüp ve camia aleyhineymiş gibi servis edilmesi doğru değildir. Nihayette kazananın Galatasaray olacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

METİN ÖZTÜRK'TEN TEPKİ

Haberin Devamı

Galatasaray Başkan adayı Metin Öztürk'ün paylaşımı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasarayın geleceği ile oynayanları ve arkasındakileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza."

YUSUF GÜNAY'DAN: HUKUKA AYKIRIDIR

Galatasaray Eski Başkan Yardımcısı Yusuf Günay paylaşımında: "İstinaf Mahkemesi'nin yarın yapılacak olan seçimi durduran tedbir kararı hem esas, hem de usul yönünden açıkça hukuka aykırıdır." dedi.

Galatasarayda kongre iptal edildi Burak Elmas konuşacak

ABDURRAHİM ALBAYRAK: YARIN SEÇİM OLMALIDIR

Galatasaray Eski İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak: "Galatasaray’da yarın seçim olmalıdır. Ben şahsen seçimin yapılacağına bütün kalbimle inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Galatasarayda kongre iptal edildi Burak Elmas konuşacak

NELER YAŞANDI?

26 Mart 2022 - Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurulunda Başkan Burak Elmas yönetiminin faaliyetleri mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

Yaklaşık 24 saat süren Genel Kurul'da; Burak Elmas, tüzük gereği olağanüstü seçimli genel kurul kararı alacaklarını söyledi: "Tüzüğümüzün gereği olarak önümüzdeki hafta kararı uygulamaya sokarak seçime gideceğiz. Hepinize teşekkür ederim."

Haberin Devamı

Öte yandan Galatasaray'da başkan Burak Elmas ve ekibi ibra edilmezken bütçeye de onay çıkmadı.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLANDI
30 Mart 2022 - Galatasaray olağanüstü seçim genel kurul toplantısının 23 Nisan'da, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 30 Nisan'da yapılacağı açıklandı.

BAŞKANLIĞA İKİ ADAY
31 Mart 2022 - Bir önceki seçimde aday olan ve 41 oy farkla Burak Elmas'a kaybeden Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Hamamcıoğlu, Metin Öztürk'ten sonra adaylığını duyuran ikinci isim oldu.

BURAK ELMAS MAHKEME İDDİALARINI YALANLADI
3 Nisan 2022 - Burak Elmas'ın genel kurulda alınan kararı, mahkemeye götürüp iptal ettireceği yönündeki iddialar konuşulurken bu konuda önemli bir açıklama geldi.

Kendisine ait Twitter hesabından paylaşımda bulunan Elmas, iddiaları reddederken "Olağan Genel Kurul’da alınan karara karşı dava açtığımız haberi tamamen gerçek dışıdır. Bu tür asılsız haberleri servis etmeyi alışkanlık haline getiren ve iktidar hırsları ile Galatasaray’da kaos oluşturanların aynı otelde buluşmaları da tesadüf değildir" ifadelerini kullandı. Dernekler masası müfettişlerinin kulüpte incelemeler yaptığı ve Galatasaray Genel Kurulu'nu oylama bir günü aştığı için iptal ettiği ve seçimin de iptal olacağı öne sürüldü.

Haberin Devamı

SEÇİM ÖNCESİ DAVA ŞOKU
8 Nisan 2022 - İstanbul Valiliği Dernekler Masası, sarı-kırmızılı kulübe olağan genel kurul iptali, olağan genel kurul sonucunda alınan seçim kararının iptali, kulüp tüzüğünün idari ibrasızlıkla ilgili tüm maddelerinin iptali yönünde dava açtı.