Galatasaray Galatasaray'dan Türk yıldız için sürpriz operasyon! Satın alma opsiyonuyla kiralık

Galatasaray'dan Türk yıldız için sürpriz operasyon! Satın alma opsiyonuyla kiralık

07.09.2023 - 08:53 | Son Güncellenme:

Ada'dan Ndombele ve Sanchez'i renklerine katarak Şampiyonlar Ligi için önemli iki takviye yapan Galatasaray, Türk yıldız için yeniden harekat başlattı. Sarı-kırmızılı yönetimin hedefi oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadroya katmak...

Galatasaraydan Türk yıldız için sürpriz operasyon Satın alma opsiyonuyla kiralık

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak noktalayan Galatasaray'da transfer penceresinin kapanması için geri sayım başlarken, hareketli günler yaşanıyor. Süre alamayan genç savunmacı Emin Bayram, satın alma opsiyonuyla Westerlo’ya kiralandı. Midtsjö, Süper Lig'in yeni ekibi Pendikspor'la el sıkıştı. Dubois, RAMS Başakşehir yolcusu gibi görünüyor.

Haberin Devamı

OLIVEIRA, SUUDİ ARABİSTAN'A GİDEBİLİR

Sergio Oliveira da Suudi Arabistan kulüpleriyle görüşme halinde ve Portekizli futbolcunun satılmasının da sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Galatasaraydan Türk yıldız için sürpriz operasyon Satın alma opsiyonuyla kiralık

TOTTENHAM PAZARLIKLARDA MAT EDİLDİ 

Galatasaray’ın, UEFA’ya listesini göndereceği dün takıma gelen Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez’in transferlerinin perde arkası belli oldu. Sarı-kırmızılılar, Tottenham ile girdiği sıkı pazarlıktan galip çıktı. İngiliz kulübünün sahibi Daniel Levy ile kıran kırana pazarlıklar yapan yönetim, sadece iki sezon önce toplamda 104 milyon euro bonservis ödediği Ndombele ve Sanchez’i çok düşük rakamlara kaptı.

22 MİLYON EURO İSTEDİLER AMA...

Sanchez için Tottenham ilk görüşmede 22 milyon euro isterken, Levy’nin daha sonra 16.5 milyon euroya indiği öğrenildi. Galatasaray için bu rakam da kabul edilemedi. Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ile Levy arasındaki pazarlıkta kazanan Timur oldu. Kolombiyalı stoper Bayer Leverkusen’e de gitmeyi kabul etmeyince Galatasaray’ın eli daha da güçlendi. Levy son gün 7 milyon euro indirime giderek, 9 milyonu kabul etti. 

Haberin Devamı

Galatasaraydan Türk yıldız için sürpriz operasyon Satın alma opsiyonuyla kiralık

HEDEF YERLİ ROTASYONUNU GÜÇLENDİRMEK

Sarı-kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi kadrosu için UEFA’ya listeyi verdi, ancak transfer hâlâ bitmedi. Yönetim, transferin son günlerinden de maksimum verim sağlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda ilk hedef, özellikle orta sahadaki yerli rotasyonunu güçlendirmek. Teknik direktör Okan Buruk, 3 kulvarda birden verecekleri mücadeleyi göz önünde bulundurarak, merkezde Torreira ile Ndombele’yi rahatlatmanın hesapları içinde. İlk olarak Başakşehir’deki eski öğrencisi Berkay Özcan’ı gözüne kestiren Buruk, daha önceden gündeme gelen bir yıldız için de tekrar harekete geçilmesini istedi.

Galatasaraydan Türk yıldız için sürpriz operasyon Satın alma opsiyonuyla kiralık

SALİH ÖZCAN OPERASYONU

Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan, Türkiye’den teklifler aldığını, ancak şimdilik bunları kabul etmeyi düşünmediğini söylemişti. Ancak Sarı-kırmızılılar, Okan hocanın isteği üzerine bir kez daha Alman kulübüyle masaya oturmaya karar verdi. Galatasaray, 25 yaşındaki oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamaya çalışacak. Bir başka flaş iddia ise İngiltere’den geldi. Championship ekibi West Bromwich’in formasını giyen Okay Yokuşlu’nun, Torreira’ya alternatif olarak Galatasaray’ın radarına takıldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

TEKLİFİ DOĞRULAMIŞTI

Milli oyuncu daha önce yaptığı açıklamada, "Galatasaray'dan teklif geldi. Menajerim beni arayarak teklifi iletti. Galatasaray çok büyük bir kulüp ama ben tamamen yeni sezona odaklanmış durumdayım ve buradaki sözleşmemin bitmesine daha üç yıl var. Geleceğin ne getireceğini göreceğiz ama dediğim gibi şu anda burada mutluyum ve şu anda odak noktam Borussia Dortmund" ifadelerini kullanmıştı.