Dünya Kupası Gianni Infantino: En iyisi Katar

Gianni Infantino: En iyisi Katar

17.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası’nda yarın oynanacak dev final öncesi FIFA Başkanı Gianni Infantino’dan övgü dolu sözler geldi. Infantino, “Katar en iyi Dünya Kupası oldu” ifadelerini kullanıp memnuniyetini dile getirdi.

Gianni Infantino: En iyisi Katar

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar’da bir basın toplantısı düzenledi. 2022 Dünya Kupası, 2025’te başlayacak yeni FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve daha birçok konuda detaylı açıklamalar yapan Infantino, Katar’a da övgülerde bulundu.

Haberin Devamı

FIFA Başkanı, 2022 Dünya Kupası’nı ‘En iyi kupa’ olarak yorumladı.

İşte FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun basın toplantısından satırbaşları:

- Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen 2022 Dünya Kupası gelmiş geçmiş en iyi kupa oldu. Her açıdan inanılmaz bir başarı elde edildi. Şu ana kadar maçların tribünden izlenme ortalaması 3.2 milyona geldi. Önümüzde de daha 3.’lük ve final maçları var. Ayrıca dünya genelinde 5 milyara yakın insanın Dünya Kupası’nı takip ettiğini biliyoruz. Bu kupada ilk kez bir kadın hakem düdük çaldı ve tarihe geçti.

- 7.5 milyar dolarlık bir gelir elde edildi. 2018 Dünya Kupası’nda elde edilen geliri geride bıraktık. 4 yıl sonra 2026’daki Dünya Kupası’nda bu gelir 11 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

- 2022 Dünya Kupası’nda çok iyi deneyimler kazandık. Arap dünyasının geleceği için bu kupa çok önemliydi ve başarılı bir şekilde düzenlendi. Turnuvanın Kasım-Aralık aylarında düzenlenmesi de bana göre iyi oldu.

Alkışlar Fas’a

- Hakemlerin performansı da gayet iyi gidiyor. Bence en adil turnuvalardan biri oldu. Maçlara eklenen uzatmalar, maçlarda gösterilen sarı kartlar, kırmızı kartlar ve hakemlerin yaklaşımı başarılıydı. Rusya’daki kupadan daha az kart çıktı. Maçlarda uzatma süreleri ortalama 10 dakika oldu. Ben burada hakemleri, futbolcuları ve teknik direktörleri tebrik ederim.

- Fas Milli Takımı’nın başarısı harikaydı. Fantastik bir işe imza attılar. Katar’da diğer Afrika takımları da iyi işler başardı. Artık Afrika futbolu gelişim gösteriyor. Katar’da bunu çok net gördük.

- 2026 Dünya Kupası’ndan çok umutluyuz. Kuzey Amerika’daki futbolun gelişimi ve futbola olan sevgiden etkilenerek 3 ülkenin ortaklaşa düzenlenmesini istedik. 48 takım olacak 2026’daki turnuvada. Bu nedenle grup sayısını gözden geçirmeliyiz. 12 grup mu yoksa 16 grup mu olacak sonra karar vereceğiz. Kuzey Amerika’da devasa statlarda maçlar oynanacak. Normalde Amerikan futbolu için kullanılan statlarda oynayacağız. 80-90 bin kişilik statlar. Kuzey Amerika 5-6 milyon arasında taraftar bekliyoruz.

Haberin Devamı

Kulüpler Dünya Kupası başlıyor

FIFA Başkanı Infantino, 2025 yılında Kulüpler Dünya Kupası’nın resmen başlayacağını duyurdu. 32 takımla oynanacak turnuva, şu anki Dünya Kupası formatında yapılacak, aynı kurallar geçerli olacak.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, kulüpleri ilgilendiren çok önemli bir açıklama yaptı. Uzun süredir üzerinde çalışılan FIFA Kulüpler Dünya Kupası formatının tamamlandığını ve 2025 yılında hayata geçirileceğini açıklayan Infantino, çok heyecanlı olduklarını belirtti.

FIFA Başkanı, “2025 yılında FIFA Kulüpler Dünya Kupası başlıyor. 32 kulüp katılacak ve tamamen şu anki Dünya Kupası formatında olacak. Aslında 2024 yılında başlatmak istiyorduk ancak EURO 2024’ten dolayı fikstür çok sıkışık. Sporcu sağlığını gözeterek 2025’te başlatacağız” dedi.

Infantino şu anki formatın ise 2025’e kadar devam edeceğini, 2023 yılındaki organizasyonun da Fas’ın ev sahipliğinde 1-11 Şubat 2023’te gerçekleşeceğini açıkladı.

FIFA Başkanı ayrıca kadınlar futbolunda da Kulüpler Dünya Kupası ve Kulüpler Futsal Dünya Kupası’nın başlatılacağını duyurdu. Erkekler futbolunda ayrıca ‘FIFA World Series’ adı altında 4 kıtadan 4 ülkenin katılacağı mini bir dostluk turnuvasının da hazırlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Terim’den özel mesaj

Teknik direktör Fatih Terim, Katar 2022 için özel bir paylaşımda bulundu. Katar’daki kupaya tam not veren Terim, “86’da Meksika’da başladı Dünya Kupası maceram… O günden beri katıldığım her turnuvada, sadece futbolu değil; insanı, ülkeyi, kültürü ve organizasyonu izledim. Anladım ki önyargılarımızdan, ezberlerimizden daha önemlisi, değişimin kendisi ve neredeyse kusursuzca yapılabilen organizasyonmuş. Yoğun liglerin ve kupa finallerinin ardından 40 derece sıcaklıklar yerine Kasım-Aralık’ta da Dünya Kupası olurmuş” dedi.

Busquets veda etti

İspanya Milli Takımı’nın ve Barcelona’nın 34 yaşındaki tecrübeli orta sahası Sergio Busquets, milli takımını bıraktığını açıkladı. 2022 Dünya Kupası’na son 16 turunda veda eden Busquets, Katar’daki turnuvada 4 maçta forma giydi. 1 Nisan 2009’dan beri İspanya Milli Takımı’nda yer alan deneyimli orta saha, 143 maça çıktı ve 2 gol attı.

Haberin Devamı

‘Olağanüstü başarı olur’

Fas Milli Takımı’nda teknik direktör Walid Regragui, tarihi bir turnuva geçirdiklerini belirterek 3.’lük maçına odaklandıklarını beirtti. Regragui, “Hırvatistan ile grupta da karşılaşmıştık. Bana göre bu maç daha farklı olacak. Dünya Kupası’nı üçüncü bitirmemiz olağanüstü bir başarı olur. Ülkemize madalyayla dönmek harika olur. Fas futbolu için daha iyi bir geleceğin yolunu açmak istiyoruz” diye konuştu.

Modric son kez sahada

2022 Dünya Kupası’nda 3.’lük maçında bugün Hırvatistan’ın 37 yaşındaki efsane kaptanı Luka Modric son kez sahaya çıkacak. Kariyerinde 4. Dünya Kupası’nı oynayan Modric, Fas karşısında ülkesinin 3.’lük madalyasını takmak için çaba harcayacak.

Bu zamana kadar 161 kez milli formayı giyen deneyimli orta saha, 2018 Dünya Kupası’nda da 2.’lik madalyasını elde etmişti. Teknik direktör Dalic de bir açıklama yaparak, “Kaptanımız Modric’in belki de son maçı. Modric’in liderliğinde turnuvayı madalya ile bitirmek istiyoruz” dedi.

Yazarlar