Futbol Halil Umut Meler'e saldırı sonrası Portekiz'den Türk hakemlere davet! 'Hepimiz endişe duymalıyız'

Halil Umut Meler'e saldırı sonrası Portekiz'den Türk hakemlere davet! 'Hepimiz endişe duymalıyız'

13.12.2023 - 22:42 | Son Güncellenme:

Portekiz Futbol Federasyonu Türk hakemleri ülkelerinde düdük çalmaya davet etti.

Halil Umut Melere saldırı sonrası Portekizden Türk hakemlere davet Hepimiz endişe duymalıyız

Portekiz Futbol Federasyonu yöneticilerinden Jose Fontelas Gomes, Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından dayanışma içinde olunduğunu ifade ederek, Türkiye liginin askıya alınmasını hafifletmek için Türk hakemlerin Portekiz'deki futbol müsabakalarına kabul edilmesine hazır olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

TFF'nin ligleri 19 Aralık'ta başlatma kararı öncesinde kaleme alınan ve Fontelas Gomes tarafından Türk meslektaşlarına gönderilen mektupta, "Türkiye ligi maçlarının bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını göz önünde bulundurarak, Türk hakemlerini desteklemek ve rekabetçi ritimlerinin korunmasını garanti altına almak amacıyla, federasyonumuzun ligimizde hakemlik yapmak üzere Türk uluslararası hakemleri atamaya hazır olduğunu bildirmek isterim" ifadeleri yer aldı.

"Hakemliği güçlendirmek ve korumak için çalışabilir, sporla uğraşan herkes için güvenli ve adil bir ortamı teşvik edebiliriz" diyen Jose Fontelas Gomes "Adil rekabet için hayati bir rol oynayan hakemlerin dürüstlüğü ve güvenliği bu şekilde tehlikeye atıldığında hepimiz endişe duymalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"1000 HAKEME İHTİYAÇ VAR"

Portekiz Futbol Federasyonu yöneticisi Jose Fontelas Gomes'in geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada ülkedeki hakem açığına dikkat çektiği ortaya çıktı. Bu açığı kapatma gayreti içerisinde bulunduklarını belirten Gomes'in "Portekiz'de 5800 kayıtlı hakem var, bunların 4800'ü aktif durumda. Portekiz'de yaklaşık 1000 hakemin eksikliği var" dediği belirlendi.

Yazarlar