Voleybol Hande Baladın'dan nazar itiraf! 'Başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor'

Hande Baladın'dan nazar itiraf! 'Başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor'

30.09.2022 - 11:27 | Son Güncellenme:

Dünya Şampiyonası'nda ilk maçını yenilgiyle tamamlayan Filenin Sultanları sonraki maçlarda adeta fırtına estirdi. Grupta liderlik için yarın Polonya ile kritik bir maça çıkacak Türkiye'de Hande Baladın'ın nazar itirafı ise gündem oldu.

Hande Baladından nazar itiraf Başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor

Dünya Şampiyonası'na Tayland yenilgisiyle başlayan Filenin Sultanları sonrasında oynadığı 3 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. A Milli Kadın Voleybol Takımı Polonya ile yarın liderlik için kozlarını paylaşacak. Turnuvaya beklediği gibi başlayamayan Hande Baladın dün iyi bir performans ortaya koyarken nazar itirafı ise gündem oldu.

Haberin Devamı

SON 16 GARANTİLENDİ
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2022 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası dördüncü maçında Hırvatistan'la karşı karşıya geldi. Kritik mücadele Polonya'nın Gdansk şehrinde oynandı. Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları, Hırvatistan'ı 25-14, 25-12 ve 25-12'lik setlerle 3-0 mağlup ederek 2. tura yükselmeyi garantiledi.

Hande Baladından nazar itiraf Başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor

EN SKORERİ EBRAR
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Zehra Güneş maç boyunca toplam 12 sayı üretti ve Ebrar Karakurt'la birlikte en skorer oyuncu oldu. Kaptan Eda Erdem Dündar 9 sayıyla, Hande Baladın 8 sayıyla ve Saliha Şahin 7 sayıyla dikkat çeken performans sergileyen diğer isimler oldu.

TÜRK DUVARI: ZEHRA VE EBRAR
Türkiye'de 4 maçın ardından turnuvaya damga vuran isim ise Ebrar Karakurt oldu. Ürettiği 81 sayı ile turnuvanın en skorer ismi olan Ebrar Karakurt, Zehra Güneş ile birlikte kurduğu 'Türk Duvarı' ile rakiplerini korkuttu. Ebrar yaptığı 15 blok ile bu alanda da zirvede yer alırken Zehra Güneş 14 blok ile onu izledi. İki isim toplamda ise 29 blok sayısına ulaştı.

Haberin Devamı

Hande Baladından nazar itiraf Başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor

HANDE: 'ÜÇ MAÇTIR İSTEDİĞİM PERFORMANSI GÖSTEREMEDİM'
Turunuvada Türkiye'nin çok şey beklediği Hande Baladın ilk üç maçta performansının altında kaldı. Hırvatistan karşısında 8 sayı bulan Hande 1 blok kaydetti. Maçın ardından canlı yayına çıkan Hande Baladın'dan nazar itirafı geldi.

''İlk üç maçta tam istediğim performansı gösteremedim. Bunun da sıkıntısını mental olarak yaşıyordum. Çünkü neler yapabileceğimi biliyorum. Kendime güvenim her zaman tam. Sadece daha iyisini göstermek istiyordum. Bugün de sakin ve soğukkanlı şekilde oynadım.''

Hande Baladından nazar itiraf Başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor

'BAŞIMA TUHAF ŞEYLER GELİYOR, KORUSUN DİYE TAKTIM'
'Nazar boncuklarının nedeni nedir?' sorusuna başarılı smaçör; "Benim başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor. O yüzden biraz da korusun diye taktım. Normalde nazar boncuklu kolyem vardı ama buraya getirmeyi unuttuğum için bunları takıyorum. Umarım beni koruyordur."

"GÜNLERİ DE UNUTTUK"
"Yarın da Polonya'yla oynayacağız. Pardon bir sonra gün. Çok alışmışım her gün maç oynamaya… Cumartesi günü galiba. Günleri de unuttuk artık."

Haberin Devamı

GUİDETTİ: "3 GÜNÜN SONUNDA RAHAT BİR MAÇ OYNAYABİLDİK"
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Giovanni Guidetti, "3 günün sonunda rahat bir maç oynayabildik. Aslında endişeliydik. Çünkü Hırvatistan, Polonya'ya karşı çok iyi bir voleybol sergilemişti ve bizi zorlayabileceklerini düşündük. Fakat sahada bugün çok eğlenerek, isteyerek ve yapmak istediklerimizi tam olarak yansıtarak oynadık. O yüzden kazandığımız için mutluyuz." dedi.

Hande Baladından nazar itiraf Başıma çok tuhaf tuhaf şeyler geliyor

"BENCE İLK 6'MIZ AŞAĞI YUKARI BELLİ"
İtalyan antrenör, "Çok iyi oyunculardan kurulu bir takımız. Tüm smaçörlerimin birbirlerinden karakteristik olarak farklı özellikleri var. Bunları kullanmak istiyoruz. Bence ilk 6'mız aşağı yukarı belli. Çok uzun bir turnuvadayız, her oyuncuma ihtiyacım var. Turnuva süresince her oyuncumdan faydalanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ev sahibi Polonya karşısındaki kritik maç hakkında açıklama yapan Guidetti, "Polonya maçı çok zor olacak. Harika oyuncuları var. Şu anda çok iyi bir atmosferde Polonya seyircisine karşı oynayacağız. Fakat Polonya seyircisinin voleybolu çok iyi bilen ve hoş bir seyirci olduklarını bilioyoruz. Tabii ki Polonyalı oyuncular onlardan çok fazla güç alacaktır. Fakat biz binlerce seyirci önünde nasıl oynanacağını biliyoruz, bunu nasıl kullanmamız gerektiğini biliyoruz. Biz de bundan pozitif anlamda etkileneceğiz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı