Ankaragücü Hastaneden ilk görüntü! Bakan Yerlikaya, Halil Umut Meler'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini paylaştı

Hastaneden ilk görüntü! Bakan Yerlikaya, Halil Umut Meler'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini paylaştı

12.12.2023 - 12:09 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, deneyimli hakemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'e hastanede yaptığı ziyaretin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya, deneyimli hakemi ziyaretinden sonra açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Ali Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle: "Hakemimiz Meler'e maçtan sonra yapılan şiddet hepimizin tepkisini çekti. Süratle Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve emniyetimiz gereğini yaptı. O görüntüler inceleniyor. Konusu suç olan başka tespit varsa gereği yapılacak. Federasyon başkanımız orada, çıktığı zaman o soruyu kendisini sorun. Büyük bir üzüntü içinde ama güçlü bir insan. Ona ve Türk hakemlerine sahip çıkmamız gerek. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim, geçmiş olsun dileklerini ilettim. Onların şahsında tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Biz fair-play'i ne için söylüyoruz? Dünyanın en popüler sporunda böyle sahneleri görmeyi hak ediyor muyuz? Hak etmiyoruz. Hep birlikte mahkeme sürecinde bu işin nereye evrileceğini göreceğiz. 

Haberin Devamı

'BİR DAHA DÜN GECEKİ TABLOYU YAŞAMAK İSTEMİYORUZ'

Sayın Cumhurbaşkanımız, hakemimizle telefonla görüştü. Süreci anbean takip ettiğini söyledi. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Başhekimimizden sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Bir çağrıda bulunuyorum. Tüm spor dallarında birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en güzel yansıtacak şekilde spor müsabakalarını yapalım. Bir daha dün geceki tabloyu yaşamak istemiyoruz."

Hastaneden ilk görüntü Bakan Yerlikaya, Halil Umut Melerin Cumhurbaşkanı Erdoğanla görüşmesini paylaştı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÖYLE BİR ŞEYİ İZLEMEK BİZLERİ ÜZDÜ

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Halil Umut Meler ile yaptığı telefon görüşmesini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meler ile konuşmasında şu sözleri sarf etti: 'Halil bey gerçekten çok üzgünüz. Allah şifalar versin. Böyle bir şeyi izlemek bizleri ciddi manada üzdü. Rizeli olarak da ayrıca üzdü. Rize maçında böyle bir şeyin olması bizi ciddi manada rahatsız etti. Bakanlarımıza, arkadaşlarımıza gerekli olan neyse süratle yapmamızın gereğini söyledim. Çok geçmiş olsun."

BAKAN BAK: BUNA KİMSENİN HAKKI YOK
Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti. Görüşmeden fotoğraf paylaşan Bak şu ifadeleri kullandı: Halil Umut Meler kardeşimi hastanede ziyaret ettim. Bin bir emek ve alın teriyle bugünlere gelen Türk sporunu bu şekilde gölgelemeye kimsenin hakkı yok. Biz, sporun özündeki barış ve dostluk ruhunu korumaya devam edeceğiz. Şiddetle mücadelemiz kararlılıkla sürecek!

Haberin Devamı