Dünya Kupası Herve Renard'tan olay Messi çıkışı! Soyunma odasında esti gürledi

Herve Renard'tan olay Messi çıkışı! Soyunma odasında esti gürledi

25.11.2022 - 12:28 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'i 2-1 yenerek rakibinin 36 maçlık yenilmezliğine son veren Suudi Arabistan'da teknik direktör Herve Renard'ın devre arasında soyunma odası konuşmaları ortaya çıktı. Fransız teknik adamın oyuncularını motive etmek için sarf ettiği sözler çok konuşuldu.

Herve Renardtan olay Messi çıkışı Soyunma odasında esti gürledi

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan, favoriler arasında gösterilen Arjantin'i 2-1 mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı.  

Haberin Devamı

Dünya Kupası'na 36 maçlık yenilmezlik serisiyle giden Güney Amerika temsilcisi, bu mağlubiyetle İtalya'nın 37 maçlık rekoruna ortak olma şansını kaçırdı. Suudi Arabistan'da teknik direktör Herve Renard unutulmaz zaferde ön plana çıkan isim oldu.

FUTBOLCULUK SONRASI TEMİZLİK ŞİRKETİ

Futbolculuk kariyerinde bir defans oyuncusu olan Herve Renard, dizinden sakatlanarak 29 yaşında emekli oldu. Renard, bir temizlik şirketi girişiminin ardından teknik direktörlük serüvenine yelken açtı. SC Draguignan ilk deneyimine soyunan Fransız çalıştırıcı, eski bir arkadaşı olan Claude Le Roy'un yanında Shanghai COSCO'da asistanlık yaptı.

Herve Renardtan olay Messi çıkışı Soyunma odasında esti gürledi

2 AFRİKA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU

54 yaşındaki teknik adam, ilerleyen dönemde Zambiya (2012) ve Fildişi Sahili (2015) ile Afrika Kupası'nı kazandı. Renard böylece iki farklı ülkeyle bu kupayı kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçti. Fas'ın başında Rusya 2018'de yer alan Herve Renard, İspanya, Portekiz ve İran'ın yer aldığı grubu 1 puanla son sırada noktaladı.

Haberin Devamı

SOYUNMA ODASINDA MESSI FIRÇASI

Herve Renard'ın Arjantin maçının devre arasındaki soyunma odası konuşmaları ortaya çıktı. Fransız teknik adamın oyuncularını yüreklendirmek ve motive etmek için sert ifadeler kullanması dikkat çekti. 

Herve Renardtan olay Messi çıkışı Soyunma odasında esti gürledi

'SALMAN AL FARAJ HARİÇ HEPİNİZİ SEVİYORUM'

İşte deneyimli teknik adamın soyunma odası sözleri: "Salman Al Faraj hariç hepinizi seviyorum. Biz burada ne yapıyoruz. Bu sizin baskınız mı? Baskı havaya çıkmak demek değildir. Messi sahanın ortasında duruyor. Siz sessizçe bekliyorsunuz. Cep telefonunuzu alın ve isterseniz Messi ile fotoğraf çektirirsiniz.

'GERİ DÖNECEĞİNİZİ HİSSETMİYOR MUSUNUZ?'

Savunmada onları takip etmeniz gerekiyor. Sizi defalarca uyardık. Ne yaptığınızı gördünüz. Hiçbir şey hissetmiyor musunuz? Geri döneceğinizi hissetmiyor musunuz? Rakip rahat oynuyor. Haydi çocuklar haydi, bu Dünya Kupası. Buraya gelen taraftarlara saygı duyun. 60 bin kişi var. Bu bir hazırlık maçı değil!"

KAPTAN SALMAN SAKATLIĞI NEDENİYLE OYUNDAN ÇIKTI

Yeşil-beyazlı ekibin kaptanı Salman Al Faraj sakatlığı nedeniyle devre arasında oyundan çıkmak zorunda kaldı. Renard'ın sözleri sonrası Salman'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Haberin Devamı