Milli Takım Hırvatlar, Türkiye yenilgisini unutamıyor: Hatırlamak bizim için çok zor!

Hırvatlar, Türkiye yenilgisini unutamıyor: Hatırlamak bizim için çok zor!

15.10.2023 - 12:13 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın EURO 2024 elemelerinde Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın yankıları sürüyor. Hırvat basını Türkiye yenilgisini unutamıyor.

Hırvatlar, Türkiye yenilgisini unutamıyor: Hatırlamak bizim için çok zor

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'ı deplasmanda Barış Alper Yılmaz'ın golüyle 1-0 mağlup ederek Almanya'da düzenlenecek turnuva öncesi büyük avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Hırvatistan-Türkiye maçının üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Hırvat basını Türkiye yenilgisini unutamıyor. Glas Slavonije, Hırvatistan'ın Türkiye'ye karşı aldığı 1-0'lık mağlubiyeti "Milli takımımızın ilk 45 dakikada bu kadar kötü göründüğünü hatırlamak bizim için çok zor." ifadeleriyle özetledi.

"GÜÇLÜ GÖRÜNÜYORDUK, ŞOK DAHA DA FAZLA"

Glas Slavonije'deki haberin detayında "Euro 2024'e gitmeyi garantilemek için biraz daha beklememiz gerekecek. Hırvatistan'ın Türklere karşı gazı bitti. Milli takımımızın ilk 45 dakikada bu kadar kötü göründüğünü hatırlamak bizim için çok zor. Uluslar Ligi'nde Portekiz ve İspanya'ya karşı alınan yenilgiler yaşadığımız dönemde bile bu kadar kötü değildik. Son zamanlarda gerçekten güçlü ve kendinden emin görünüyorduk, bu yüzden şok daha da fazla." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Hırvatlar, Türkiye yenilgisini unutamıyor: Hatırlamak bizim için çok zor

DALIC: TAKIMI DOĞRU ŞEKİLDE HAZIRLAMADIM

Haberde Türkiye maçının izinden kurtulup Galler maçına odaklanılması gerektiğine vurg yapılırken Hırvatistan Teknik Direktörğ Zlatko Dalic'in de sözlerine yer verildi. 

Dalic, Türkiye yenilgisiyle alakalı "Kötü oynadık, çok kötü. Tanınmıyorduk, istekli ve kompaktlık olmadan oynadık. Çok fazla hata yaptık, ilk dakikadan itibaren takımın içine bir huzursuzluk ve güvensizlik çöktü. İki buçuk yıl süren harika oyunların ardından sanırım böyle bir maçın gelmesi gerekiyordu. Bize büyük destek veren Osijek taraftarına üzülüyorum ama bu yenilgiyi bir trajedi olarak görmemeliyiz. Hiç hoş değil, hiçbirimize yakışmadı ama yolumuza devam edip önümüze bakmalıyız. Bu hepimiz için biraz yeni bir durum ve sorumluluğu üzerime alıyorum çünkü açıkçası takımı doğru şekilde hazırlamadım. Ne psikolojik ne de taktiksel olarak. Galler karşısında bizi Türkiye maçını asla tekrarlamayacağımız bir maç bekliyor." ifadelerini kullandı.

Hırvatlar, Türkiye yenilgisini unutamıyor: Hatırlamak bizim için çok zor

"GALLERİN UMUTLARINI CANLANDIRDIK"

Haberde Türkiye yenilgisiyle Galler'in gruptan çıkma hayallerini canlandırdıkları belirtilirken "Şimdi Hırvatistan kurtuluşu bekliyor. Shawshank'ta değil, Cardiff'te. İşin kötüsü, Türkiye yenilgisiyle Galler'in Euro'ya yükselme şansını yeniden canlandırdık ve artık onlara yetişmemiz gerekiyor. Bu, Hırvatistan'ın olumlu bir sonuç elde etmek istiyorsa elinden gelenin en iyisini yapması gerekeceği ciddi bir zorluk olacak." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'YE KARŞI UTANÇ VERİCİ YENİLGİ"

Glas Slavonije, Hırvatistan'ın Türkiye'ye karşı utanç verici bir yenilgi aldığını ve bunun üstesinden gelebilmek için Galler karşısında mutlaka galibiyet alınması gerektiğini vurguladı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'ye karşı alınan utanç verici yenilginin ardından milli takımımızın saflarında herhangi bir drama olmadığı yönünde bir izlenim var, ancak Galler karşısında olumlu bir sonuç alamazsak bu durum yaşanabilir. Cardiff'te bizim için kolay olmayacak..."

Hırvatlar, Türkiye yenilgisini unutamıyor: Hatırlamak bizim için çok zor

24SATA: EN İYİ BİLDİĞİMİZİ, ZOR OLANI YAPACAĞIZ

Hırvatistan'ın en önemli spor portallarından 24Sata, Türkiye yenilgisi sonrası Galler karşısında Hırvastistan'ı zorlu bir maçın beklediğini yazdı. Haberde "Türkiye karşısında alınacak olumlu bir sonuç bize istikrar ve rüzgar getirecekti Euro 2024'e gidişi garanti altına alacaktık ancak şimdi en iyi bildiğimiz yolu, yani zor yolu yapmak zorunda kalacağız." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Hırvatistan'ın dünyaca ünlü yıldızı Mateo Kovacic, Dnevnik Nova TV'ye verdiği röportajda "Zor bir maç olacağını biliyorduk, Galler harika bir ileri oyunu olan iyi bir takım. Özellikle Türkiye'ye karşı alınan yenilgiden sonra zor bir maç bekliyoruz, ancak üç puanı da almaya çalışacağız" dedi.

Türkiye maçında oldukça kötü bir performans sergilediklerini belirten Kovacic, "Türkiye'ye karşı durum kesinlikle iyi değildi. Kötüydük, iki mücadelelerde kötüydük, geç kaldık, hak ederek kaybettik ve şimdi Galler'e karşı iyi bir reaksiyona ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Hırvatlar, Türkiye yenilgisini unutamıyor: Hatırlamak bizim için çok zor

Türkiye maçında büyük bir fırsat teptiklerini ifade eden Kovacic, "Şu anda yenilgiyi düşünmüyoruz, iyi bir antrenman yapmayı, maçın detayları üzerinde anlaşmayı, dürüst olmayı ve kazanmaya çalışmayı düşünüyoruz. Türkiye'yi yenseydik daha kolay olurdu ama hiçbir zaman kolay yolu seçmedik." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar