Dünyadan Futbol Hull City'de büyük çöküş! 20'nci sıraya kadar gerilediler

Hull City'de büyük çöküş! 20'nci sıraya kadar gerilediler

09.10.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Championship'in 14'üncü haftasında Huddersfield, Hull City'le karşı karşıya geldi. Kritik mücadele ev sahibi ekibin galibiyetiyle sona erdi. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'de yaşanan büyük çöküş devam etti. Shota Arveladze yönetiminde Championship'e muhteşem bir başlangıç yaparak başlayan Hull City kötü performansı sonrası 20'nci sıraya kadar geriledi.

Hull Cityde büyük çöküş 20nci sıraya kadar gerilediler

Huddersfield, Championship'in 14'üncü haftasında Hull City'i konuk etti. Zorlu karşılaşma Huddersfield'ın galibiyetiyle sona erdi. Andy Dawson yönetimindeki Hull City'de kötü gidişatın devam ettiği süreçte büyük gerilemeye henüz çözüm bulunmadı. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Championship'te 20'nci sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Championship'te iddialı bir kadro oluşturmak için transfer döneminde kadrosuna çok sayıda takviye yaptı. Hull City'nin tercih ettiği oyuncuların büyük bir çoğunluğunun Süper Lig tecrübesi bulunması ve Türk isimlerin takıma dahil edilmesi dikkat çekti. Ozan Tufan ve Doğukan Sinik'i kadrosuna katan Hull City öte yandan Allahyar Sayyadmanesh, Jean Michael Seri, Adama Traore, Oscar Estupinan, Benjamin Tetteh ve Dimitris Pelkas'la anlaşma sağladı.

İLK 4 MAÇTA NAMAĞLUP

Hull City, Championship'te sezona iyi bir başlangıç yaptı. Shota Arveladze'nin öğrencileri ilk 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Hull City'nin mağlup olmadığı süreçte takım 8 puan topladı.

Haberin Devamı

ÇÖKÜŞ BAŞLADI

Hull City'de büyük çöküşü başlatan maç West Bromwich Albion oldu. Championship'in 5'inci haftasında oynanan karşılaşma West Bromwich Albion'ın 5-2'lik galibiyetiyle tamamlandı. Hull City'de ilk haftalarda gösterdiği performansla dikkat çeken Ozan Tufan'ın da bu maçta sakatlanması çöküşü tetikleyen bir başka detay oldu. Hull City sonraki maçta Coventry'i 3-2 geçse bile kötü oyun taraftarın tepkisini çekti.

Hull Cityde büyük çöküş 20nci sıraya kadar gerilediler

5 MAĞLUBİYET VE SHOTA'NIN VEDASI

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'de daha sonraki süreçte Championship'te üst üste 4 mağlubiyet gördü. Hull City'de yaşanan bu kötü süreç sonrası Shota Arveladze ile Acun Ilıcalı arasındaki ipler koptu. Milli arada Shota Arveladze ile görüşen Acun Ilıcalı fikir uyuşmazlığı yaşayınca Gürcü teknik adamla yollarını ayırdı. Hull City'de Shota Arveladze'nin vedası sonrası teknik direktörlük görevine geçici olarak Andy Dawson getirildi.

Hull Cityde büyük çöküş 20nci sıraya kadar gerilediler

Shota Arveladze'yle yollarını ayıran Hull City, Luton Town müsabakasından da mağlup ayrıldı. Dimitris Pelkas'ın gol attığı maçta Wigan Athletic'i 2-1'le geçen Hull City'de son olarak Huddersfield'la karşı karşıya gelindi.

MAĞLUBİYET GELDİ

Andy Dawson'ın öğrencileri rakibine 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Hull City, Championship'te 13 puanla 20'nci sıraya geriledi. Hull City ilk 13 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 14 puan topladı. Hull City'le düşme hattındaki West Bromwich Albion arasında 2 puan fark bulunuyor.

Haberin Devamı

MAÇI İZLEDİ AMA ANLAŞMA GELMEDİ

Hull City'de kulüp sahibi Acun Ilıcalı, Shota Arveladze'nin ardından göreve getirmek için Pedro Martins'le görüştü. Wigan Athletic ile oynanan karşılaşmayı tribünden izleyen Acun Ilıcalı ile Pedro Martins ikilisi anlaşma sağlayamadı. Hull City'de teknik direktörlük görevi için adı anılan teknik adamlar arasında Sergen Yalçın, Fatih Terim ve Şenol Güneş de var.