Dünya Kupası İngiltere-İran maçında korkutan sakatlık! Bir anda yerde kaldı

İngiltere-İran maçında korkutan sakatlık! Bir anda yerde kaldı

21.11.2022 - 16:58 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda heyecan İngiltere-İran karşılaşması ile devam etti. İran'ın kalecisi Beiranvand'ın Hosseini ile çarpışması sonucu yaşadığı sakatlık maça damgasını vurdu.

İngiltere-İran maçında korkutan sakatlık Bir anda yerde kaldı

Dünya Kupası'nda B Grubu'nun açılış maçında İngiltere, İran ile karşı karşıya geldi. EURO 2020 finalisti İngiltere, favori olarak maça çıkarken İran kalecisi Beiranvand'ın yaşadığı sakatlık mücadeleye damgasını vurdu.

Haberin Devamı

KORKUTAN SAKATLIK

Mücadelenin henüz 7. dakikasında İran kalecisi Alireza Beiranvand, İngiltere hücumu sırasında Kayserispor forması giyen takım arkadaşı Majid Hosseini ile sert bir çarpışma yaşadı. Tecrübeli kaleci aldığı darbe ile yerde kaldı.

TEDAVİSİ HEMEN YAPILDI

Yüzüne aldığı darbe ile burnunda kanama meydana gelen futbolcuya sağlık görevlileri ilk müdahaleyi anında gerçekleştirdi. İlk müdahale sonrası Alireza Beiranvand, maça devam etmeye çalıştı ancak futbolcu 19. dakikada kendini yere bıraktı ve değişiklik istedi.

İngiltere-İran maçında korkutan sakatlık Bir anda yerde kaldı

OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Oyuna devam edemeyen Beiranvand, sedye ile kenara gelirken yerine Seyed Hosseini oyuna dahil oldu.

GOL PERDESİNİ BELLINGHAM AÇTI

İngiltere'nin sol kanattan gelişen atağında Sterling'in pası sonrası Luke Shaw'ın ortaladığı topa kale alanı önünde çok iyi yükselen Bellingham, Majid Hosseini'nin üzerinden kafayı vurdu ve uzak köşeden topu ağlara yolladı.

Haberin Devamı

İngiltere-İran maçında korkutan sakatlık Bir anda yerde kaldı

FARK 2'YE ÇIKTI

43. dakikada İngiltere'nin Luke Shaw ile sol kanattan kullandığı kornerde Maguire'ın penaltı noktasının hemen gerisine doğru kafayla indiriği topa sol ayağının üstüyle müthiş vuran saka, sağ üst köşeden topu ağlara yolladı.

GOLLER ART ARDA GELDİ

Orta alanda Saka'yla kapılan topla rakip yarı alana taşıyan Bellingham, sağdan destek veren Kane'yi gördü. Çapraza doğru hareketlenen Kane, Sterling'e yolladı. 45+1'de Sterling, sağ ayağının yanıyla şık bir dokunuş yaptı ve yakın köşeden topu ağlara yolladı.

İLK YARININ SONUNA 14 DAKİKA EKLENDİ

İngiltere - İran karşılaşmasının ilk dakikalarında İran'ın file bekçisi Beiranvand, talihsiz bir sakatlık yaşadı. Sağlık ekibi müdahaleyi saha içinde yaptı. Maçın yan hakemi ilk yarı sonuna 14 dakika ek ilave süre verdi

İLK YARIDA 366 PAS

İngiltere ilk yarıyı 366 pasla bitirdi. 2018'de İspanya - Rusya'nın ardından (395) 1966'dan bu yana bir Dünya Kupası maçının ilk yarısında en çok pas yapılan ikinci maç oldu. İlk yarıda 46 pas yapan İran, 1966'dan bu yana bir maçın ilk yarısında en az pas yapan takım oldu.

SAKA YENİDEN SAHNEDE

İngiltere'de Saka yeniden sahneye çıktı. Sol kanatta topu ters tarafa doğru taşıyan Sterling pasını Saka'ya aktardı. Saka'nın şutunda savunmadan seken top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

FARK 3'E İNDİ

İran, Mehdi Taremi ile farkı 3'e indirdi. Gholizadeh'in kale alanı önünde doğru derinlemesine pasına gelişene vuruşu yapan Mehdi Taremi, skoru 4-1'e getirdi.

TOPLA İLK BULUŞMASINDA GOLÜ BULDU

İngiltere'de Marcus Rashford, oyuna girdikten sonra ilk topla buluşmasında fileleri havalandırdı. Harry Kane'in pasında çaprazdan ceza sahasına sokulan Rashford, topu soluna çekerek vuruşunun yaptı ve skoru 5-1'e getirdi.

SON DAKİKALARDA 2 GOL DAHA
90. dakikada Jack Grealish ve İran adına 90+13. dakikada penaltıdan Taremi attı. Mücadele 6-2 İngiltere üstünlüğüyle sona erdi.

Yazarlar