E-Spor Isopower, Fenerbahçe ile zirveye çıktı! eChampions League için geri sayım

Isopower, Fenerbahçe ile zirveye çıktı! eChampions League için geri sayım

25.05.2024 - 10:29 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Esports takımı için mücadele eden Isopowerr, geride kalan sezonu Skorer'e değerlendirdi. Yıldız oyuncu, gelecekteki hedeflerinden bahsetti.

Isopower, Fenerbahçe ile zirveye çıktı eChampions League için geri sayım

Fenerbahçe Esports takımı için mücadele eden Isopowerr, geride kalan sezonu Skorer'e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Başarılı geçen bir sezonu Süper Kupa şampiyonluğu ile taçlandırdın. Sezon senin için nasıl geçti?

Benim için sezon bu sene çok yoğun ve sıkı geçti. GAMEON eTürkiye Kupası’nda ilk 2 sırada yer aldıktan sonra sezon başından beri en çok istediğim kupa olan Türk Telekom eSüper Kupa’yı kazanmak hedeflerimden bir tanesiydi. Bunu da başardığım için çok mutluyum.

Final maçında muhteşem bir geri dönüşe imza attın. Burada 2-0 geriye düştüğünde neler hissettin? Maçı geri döndürmeyi nasıl başardın?

Finalde maç bitene kadar kopmadım, kendi gücümü bildiğim için 2-0 geri düştüğümde maçı çevirebileceğimi ve kazanabileceğimi biliyordum. Sadece konsantre olmaya devam ettim ve oyunuma odaklandım. Sonrasında da kupa geldi.

Haberin Devamı

eChampions League 2024'te ülkemizi temsil etmek nasıl hissettiriyor?

EA FC’nin düzenlediği en özel turnuvalardan bir tanesi. Atmosfer çok farklı ve sadece şampiyonların / en iyilerin olduğu bir turnuva. Orada mücadele etmek ve ülkemi temsil etmek benim için hem çok keyifli hem de gurur verici bir olay.

Espor’a başlamak isteyen gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsin?

Profesyonel bir esporcu olmak isteyenlerin en başta kararlı olması gerekiyor. Pek çok kırılma noktaları olabiliyor ve bu durumlarda pes etmeden, çalışarak, üstüne koyarak devam etmeleri gerekiyor. En önemlisi kararlılık ve azim. Profesyonel oyuncuların maçlarını ve zaman zaman kendi maçlarını kayıt alıp izleyerek eksikleri üzerine çalışabilirler.

Espor’da kendini geliştirmek için oyun oynamak dışında başka bir aktivitede bulunuyor musun?

Oyun oynamak dışında dinç kalmak için spor ve refleks antrenmanları yapıyorum. Mental olduğu kadar fiziksel olarak da kendini iyi hissetmek bana göre önemli. Onun dışında hobi olarak da müzik ile ilgileniyorum.

Türkiye’de espor sence istenilen noktada mı? Daha geniş bir kitleye ulaşmak için neler yapılabilir?

Geçtiğimiz senelere göre en azından EA FC konusunda daha gelişmiş ve etkili diyebilirim. Kendimize ait bir ligimiz var ve buradan Avrupa’ya 1 slot da olsa şu an için oyuncu gönderebiliyoruz. Futbol kulüplerinin de dahil olmasıyla beraber daha fazla kitleye ulaşılabiliyor artık. Önümüzdeki sezon çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bugüne kadar en heyecanlandığın karşılaşma hangisiydi?

Bugüne kadar en heyecanlandığım karşılaşma sanırım uluslararası arenadaki ilk turnuvam olan World Cup Playoff 2018’deki ilk maçımdı. Oradaki atmosferi ve heyecanı ilk defa yaşadığım için biraz zorlanmıştım.

Espor oyuncularının kariyerleri kaç yaşına kadar devam edebiliyor?

Oyuncu sıkılmadığı ve sıkı çalışmaya devam ettiği sürece bence devam edebilir. Benim gördüğüm en yaşlı oyuncu 30 yaşındaydı ve devam ediyordu. Performansa bağlı bir sektör olduğu için iyi oynadığınız sürece devam edebilirsiniz.

Uzun zamandır Red Bull ile birliktesin. Sence sponsorlar espor dünyasına yeterince ilgi gösteriyor mu? Red Bull partnerliğin espor kariyerine nasıl katkı sağlıyor?

Sponsorluk konusunda, özellikle yerel turnuva sponsorluk noktasında Avrupa ülkelerine göre bence biraz gerideyiz. Ama ben Red Bull ile partner olduğum için şanslı ve mutluyum. Nasıl daha iyi hale gelirim, performansımı nasıl yükseltirim gibi konularda Red Bull ile beraber konuşup yol kat edebiliyoruz. Her anlamda bana yardımcı olmaya çalışıyorlar ve tabii ki burada şampiyonlar ile beraber olup o mentaliteyle ilerlemek çok güzel.