Voleybol İtalya Başbakan yardımcısına 'Egonu' göndermesi

İtalya Başbakan yardımcısına 'Egonu' göndermesi

18.10.2023 - 10:27 | Son Güncellenme:

Egonu hakkında sarf ettiği sözleri hatırlatıp başbakan yardımcısına 'salak' diyen yarışmacının sesi kısılsa da sözleri yayına yansıdı, yaşananlar İtalya'da skandal olarak nitelendirildi.

İtalya Başbakan yardımcısına Egonu göndermesi

İtalya'nın son dönemde en çok konuştuğu sporcularından olan Paola Egonu, bir kez daha adından söz ettirdi. Yıldız voleybolcu son olarak milli takım kadrosunun dışında bırakılması ve takımın kendisi olmadan olimpiyat elemelerini geçememesi ile gündeme gelmiş, bu durum ülke sporunda uzun süre tartışma konusu olmuştu.

Haberin Devamı

Big Brother isimli reality şovun İtalya versiyonu olan Grande Fratello'da Giampiero Mughini isimli yarışmacı, ülkenin başbakan yardımcısına ettiği hakaret ile gündeme geldi. İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini için kullandığı ifade ile gündeme gelen Mughini 'O salak Salvini dedi ki Paola Egonu...' dediği sırada sesi yönetmen tarafından kesildi ancak kullandığı hakaret ifadesinin yayına yansıması engellenemedi, video sosyal medyada dolaşıma girdi.

İtalyan basını Giampiero Mughini'nin sesinin kısıldığı bölümde Salvini'nin zamanında yıldız voleybolcu için söylediği sözleri hatırlattığını yazdı. İtalyan voleybolcunun San Remo Müzik Festivali'ne katılacağı belli olduğunda Salvini kendisi için "Umarım Egonu orada çıkıp da, İtalya'nın ırkçı bir ülke olduğu konusunda konuşma yapmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İtalya Başbakan yardımcısına Egonu göndermesi

Senegalli bir baba ve İtalyan bir annenin kızı olan Samira Lui isimli yarışmacıya, "İtalya'da koyu tenli bir kızın herhangi bir sorunu olur mu?" diye sorup ülkede böyle bir tavır olmadığını belirten Giampiero Mughini, ardından konuyla ilgili olduğunu düşündüğü ünlü siyasetçinin zamanında Egonu hakkında sarf ettiği sözlerine atıfta bulundu.

Programda yaşananlar Çizme basınında 'Grande Fratello'da skandal', 'Mughini, Salvini'ye hakaret etti' başlıklarıyla haberlere konu oldu. Egonu, "Kendimi tatmin etmek için zorlukları severim. Conegliano'da güçlü bir takımımız vardı ama ben oturmak istemedim. Kendim için işleri zorlaştırmak istedim." ifadelerini kullandı.

EGONU: KENDİM İÇİN İŞLERİ ZORLAŞTIRMAK İSTEDİM
İtalyan yıldız Paola Egonu önceki günlerde katıldığı bir festivalde hem Türkiye'ye transferi hem de İtalya milli takımı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Egonu, "Kendimi tatmin etmek için zorlukları severim. Conegliano'da güçlü bir takımımız vardı ama ben oturmak istemedim. Kendim için işleri zorlaştırmak istedim." ifadelerini kullandı.

"Bu yıl İtalya'ya, Milano'ya dönmeden önce İstanbul'daki deneyimim harikaydı. En büyük mutluluğum Torino'da oynanan finalde Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak oldu."

Haberin Devamı

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

İtalya Milli Takımı'nda gösterdiği performansla adından söz ettiren Paola Egonu geçtiğimiz sezon ülkemizde VakıfBank forması giydi. 24 yaşındaki yıldız oyuncu 2016 yılında Avrupa Olimpiyat Eleme Turnuvası 'En İyi Smaçör' seçilmişti. 2018'de Montreux Volley Masters ile 'En Değerli Oyuncu' ödülünün sahibi olan Egonu, aynı yıl FIVB Dünya Şampiyonası 'En İyi Pasör Çaprazı' seçilmişti.

CEV Şampiyonlar Ligi 2018–19 'En Değerli Oyuncu' ödülünün sahibi olan Egonu, 2019'da İtalyan Süper Kupası 'En Değerli Oyuncu' ödülünün sahibi olmuştu. Egonu aynı yıl FIVB Voleybol Kadınlar Kulübü Dünya Şampiyonası'nda en değerli oyuncu seçilmişti.

Paola Egonu, 2021'de CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilmişti.