İtalya Serie A İtalya futbolunda yas! Efsane golcü Gianluca Vialli vefat etti

İtalya futbolunda yas! Efsane golcü Gianluca Vialli vefat etti

06.01.2023 - 12:58 | Son Güncellenme:

Kanser tedavisi gören İtalyan futbolunun efsane golcüsü Gianluca Vialli hayatını kaybetti. Vialli, EURO 2020'de mutlu sona ulaşan İtalya Milli Takımı'nda Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapmıştı.

İtalya futbolunda yas Efsane golcü Gianluca Vialli vefat etti

Kanser tedavisi gören eski futbolcu Gianluca Vialli, 58 yaşında hayatını kaybetti. Vialli futbolculuk kariyerinde Sampdoria, Juventus ve Chelsea formaları giymişti.

Haberin Devamı

Ünlü futbol adamı, EURO 2020'de mutlu sona ulaşan İtalya Milli Takımı'nda Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapmıştı.  

Eski İtalyan futbolcu Gianluca Vialli, kanser tedavisinin 2019 yılın aralık ayında tamamlandığını ve kendisini iyi hissettiğini söylemişti. İtalya'nın La Repubblica gazetesine açıklamalarda bulunan 55 yaşındaki Futbol adamı, tedavi süreciyle ilgili, "Bu, benim için bir savaş değil ama yolculuktu. Aralık ayında 17 aylık kemoterapi sürecini tamamladım. Fiziksel ve zihinsel olarak zor bir dönem geçirdim. Şu an iyiyim" ifadelerini kullanmıştı.

Gianluca Vialli, futbolculuk kariyerinde İtalya'nın Sampdoria ile Juventus, İngiltere'nin de Chelsea takımlarıyla ulusal ve uluslararası birçok şampiyonluk elde etti. Chelsea ve Watford'da teknik direktörlük deneyimi yaşayan Vialli, 2018'de kanser tedavisi gördüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

21 GÜN ÖNCE MIHALOVİC KANSERE YENİK DÜŞMÜŞTÜ

Sırp teknik direktör Sinisa Mihajlovic 21 gün önce hayatını kaybetmişti. Efsane isim 53 yaşında uzun zamandır mücadele ettiği lösemi hastalığıyla mücadele ediyordu.

Sırp teknik direktör Sinisa Mihajlovic mart ayında yeniden lösemi hastalığına yakalandığını açıklamıştı. Mihajlovic, "Lösemi geri döndü. Önümüzdeki hafta hastaneye yatmam gerekecek. Savaşmaya hazırım" demişti. Mihajlovic, 2020 eylül ayında koronavirüsü (Covid-19) atlatmış, öncesinde ise lösemi tedavisi görmüş ve bu hastalığı da yenmişti. Roma, Lazio ve Inter'de forma giyen eski defans oyuncusu, ardından Catania, Fiorentina, Sırbistan, Sampdoria, Milan, Torino ve Bologna'da teknik direktörlük yaptı.