Voleybol İtalya'da Paola Egonu krizi! Başbakan telefonla aradı

İtalya'da Paola Egonu krizi! Başbakan telefonla aradı

17.10.2022 - 12:54 | Son Güncellenme:

Dünya Voleybol Şampiyonası'nı bronz madalya ile tamamlayan İtalya Milli Takımı'nın süper yıldızı Paola Egonu'nun üçüncülük maçı sonrası 'bırakma' kararı büyük bir şok yarattı. İtalyan yıldızı Başbakan Mario Draghi telefonla aradı.

İtalyada Paola Egonu krizi Başbakan telefonla aradı

Dünya Voleybol Şampiyonası'nın favorileri arasında gösterilen İtalya, Brezilya'ya yarı finalde elendi. Üçüncülük mücadelesinde ABD'yi yenen İtalya'da Paola Egonu krizi yaşandı. Maç sonu gözyaşlarına boğulan ve menajeriyle olan görüşmesi basına sızan Egonu'nun milli takımı bıraktığı haberleri gündem oldu. İtalya Başbakanı Mario Draghi, Egonu'yu telefonla aradı.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'A TRANSFER OLDU
Vakıfbank'ın İtalyan ekibi Imoco'yu CEV Şampiyonlar Ligi finalinde yenerek şampiyon olmasının ardından Paola Egonu'nun Türkiye'ye transfer olduğu açıklandı. Yeni sezon için Egonu'yu kadrosuna katan Vakıfbank, Isabelle Haak ile yolları ayırdı.

YARI FİNALDE BREZİLYA'YA KAYBETTİ
İtalya Milli Takımı, yarı finalde Brezilya ile karşı karşıya geldi. Dev maç Brezilya'nın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. İtalyan basını turnuvanının favorisi olarak gösterilen voleybolcularını bu mağlubiyet sonrası eleştiri yağmuruna tuttu.

İtalyada Paola Egonu krizi Başbakan telefonla aradı

SAYI KRALLIĞINDA ZİRVEDE
23 yaşındaki Nijerya asıllı voleybolcu turnuvada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekme başarısı gösterdi. Paola Egonu turnuvada toplam 275 sayı üreterek inanılmaz bir performans sergiledi. Paola Egonu'yu takip eden isimler Polonya'dan Magdalena Stysiak ile Sırbistan'dan Tijana Boskovic oldu.

Haberin Devamı

BRONZ MAÇINDA FIRTINA GİBİ ESTİ
İtalya Milli Takımı'nın ABD ile oynadığı bronz madalya maçı 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlamasında Paola Egonu inanılmaz bir rol üstlendi. Dünyaca ünlü pasör çaprazı 25 sayı üreterek maçın açık ara en skorer ismi oldu. Paola Egonu müsabakanın ardından menajeriyle yaptığı görüşmeyle sosyal medyayı salladı.

"SON MAÇIM OLACAK"
Paola Egonu müsabaka sonrası menajeriyle bir konuşma gerçekleştirdi. O anlar bir taraftarın kamerasına yansırken Egonu'nun menajerine İtalya Milli Takımı'nı bırakma kararı aldığını ilettiği gözlemlendi. İtalyan isim; "Anlayamazsınız, çok yorucu. Bana 'Neden İtalyansın?' diye bile sordular, bu benim milli takımdaki son maçım olacak." ifadelerini kullandı.

İtalyada Paola Egonu krizi Başbakan telefonla aradı

"ARA VERİYORUM ÇÜNKÜ CANIM YANIYOR"
Mücadele sonrasında ise İtalyan isim; "Şimdilik ara vereceğim ama sakatlandım ve iyileşmem gerekiyor. Milli takıma devam edecek miyim? Bunu hala bilmiyorum. Şimdilik ara veriyorum çünkü canım yanıyor. Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan benim ve bu çok zor. Arayı hak ettiğimi düşünüyorum." dedi.

BAŞBAKAN TELEFONLA ARADI
Tüm bu gelişmelerinden ardından İtalyan Başbakanı Mario Draghi, Paola Egonu'yu arayarak destek verdi. Başbakanın ofisinden dün yapılan açıklamada, "Bu sabahki telefon görüşmesinde Başkan Draghi'den voleybol şampiyonu Paola Egonu'ya tam destek" denildi. "Milli atlet İtalyan sporu için bir gurur kaynağı, gelecekte milli takım forması giyerek daha fazla kupa kazanma şansına sahip olacak."

Haberin Devamı

İtalyada Paola Egonu krizi Başbakan telefonla aradı

İTALYAN BASININDA GENİŞ YANKI BULDU
Paola Egonu'nun menajeriyle yaptığı konuşmada sosyal medyada geniş yer buldu. Melhor do Volei'de yer alan haberde; "İtalya'da art arda ırkçılık vakalarının kurbanı olan Paola Egonu, Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandıktan sonra çok ağladı. Yorgun olduğunu ve bunun milli takım formasıyla oynadığı son maç olabileceğini söyledi. Bir sporcunun bunu yaşadığını görmek ne kadar üzücü" ifadeleri kullanıldı.

CANLI YAYINDA IRKÇI SÖYLEMDE BULUNMUŞTU
İtalyan basınında geçtiğimiz ay büyük bir skandala imza atıldı. Sky Sports'un İtalya'daki yayınında sunucu Cristiana Buonamano, Paola Egonu için "İki maymundan bahsetmiştin ama biliyorsun ki üçüncüyü ekleyeceğim: Egonu. Bir sıfat mı arıyorsunuz, farklı, orijinal. Nasıl özgün olacağımı bilmiyorum." sözlerini kullanarak büyük bir skandala imza attı.

Haberin Devamı

İtalyada Paola Egonu krizi Başbakan telefonla aradı

SMAÇ HIZ REKORUNU KIRDI
VakıfBank'ın yeni yıldızı Paola Egonu kadınlarda smaç hız rekorunu elinde bulunduruyor. 23 yaşındaki yıldız isim 112.7 kmh ile Tijana Boskovic'e ait olan 110.3 kmh'lik rekoru kırdı.

Öte yandan Dünya Şampiyonası'nın sona ermesiyle birlikte yeni yıla kadar milli takımlar bir ataya gelmeyecek. İtalya ekibinin Nisan ayına kadar tekrar bir araya gelmesi planlanmadı.

Yazarlar