Fenerbahçe Joao Pedro'nun sözleşmesinde dikkat çeken madde! Dün gecenin kahramanı olmuştu

Joao Pedro'nun sözleşmesinde dikkat çeken madde! Dün gecenin kahramanı olmuştu

04.09.2022 - 13:40 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 5. haftasında Kayserispor'u sahasında 2-0 mağlup eden Fenerbahçe'de gecenin kahramanlarından Joao Pedro attığı golün yanı sıra sergilediği performansla da büyük beğeni topladı. Brezilya asıllı İtalyan golcünün sözleşmesindeki madde ortaya çıktı.

Joao Pedronun sözleşmesinde dikkat çeken madde Dün gecenin kahramanı olmuştu

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Kadıköy'de Kayserispor'u 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller Joao Pedro ve Joshua King'ten geldi. Sarı Lacivertliler bu sonucun ardından maç fazlası ve gol averajıyla 2. sıraya yükseldi. Fenerbahçe'nin Kayserispor'u mağlup ettiği karşılaşmada Joao Pedro attığı gol ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

Joao Pedronun sözleşmesinde dikkat çeken madde Dün gecenin kahramanı olmuştu

JOAO PEDRO İLK KEZ 11'DE

Jorge Jesus yönetimindeki sarı-lacivertlilerin Cagliari'den kadrosuna kattığı Joao Pedro, Kayserispor maçına ilk 11'de başladı. Yıldız futbolcu sarı-lacivertli takımda ilk kez bir karşılaşmada ilk 11'de yer aldı. Fenerbahçe taraftarları kritik mücadele öncesi Joao Pedro'ya ilgi gösterdi. Sarı-lacivertlilerde Konyaspor müsabakasında ilk 11'de yer alan Enner Valencia cezası nedeniyle bu maçta forma giyemedi. Mauricio Lemos kadroya dahil edilmezken Emre Mor, Miha Zajc, Diego Rossi ve Lincoln Henrique yedek kulübesinde yer aldı.

DÜN AKŞAM BİR İLKİ YAŞADI

Opta'nın verilerine göre; Fenerbahçe'de Joao Pedro, Kasım 2020'den bu yana Süper Lig'de sarı-lacivertli formasıyla ilk 11'de çıktığı ilk maçta gol atan ilk isim oldu. Sarı-lacivertlilerde bunu daha önce Gençlerbirliği müsabakasında Mert Hakan Yandaş ve Diego Perotti yaşamıştı.

Haberin Devamı

Joao Pedronun sözleşmesinde dikkat çeken madde Dün gecenin kahramanı olmuştu

PEDRO'YA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada Joao Pedro dikkatleri üzerine çekerken Brezilya asıllı İtalyan golcü dünya basının da dikkatini çekti. Brezilya'dan Globo, "Maçın en önemli ismi forvet João Pedro oldu. Brezilya asıllı İtalyan forvet ilk maçında Arao'nun asistinde golle tanıştı." ifadelerini kullandı.

Tuttomercato sitesi de Joao Pedro'nun Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attığını ve bu golün Fenerbahçe'ye galibiyet için motivasyon sağladığını yazdı.

Portekiz basını da Fenerbahçe ve Jesus'un Dinamo Kiev ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi Kayserispor karşısında moral bulduğunu ifade etti.

Joao Pedronun sözleşmesinde dikkat çeken madde Dün gecenin kahramanı olmuştu

SÖZLEŞMESİNDEKİ BONUS MADDESİ

Fenerbahçe 'nin sezon başında Cagliari'den transfer ettiği Brezilya asıllı İtalyan golcü Joao Pedro ilk golünü Kayserispor'a attı. 30 yaşındaki Pedro'nun sözleşmesindeki bonus maddesinin atacağı gol sayısıyla alakalı olduğu öğrenildi.

4.6 MİLYON EURO'YA GELMİŞTİ

Fenerbahçe İtalyan ekibi Cagliari'ye bonservis bedeli olarak 4.680.000 Euro ödeyeceğini KAP'a açıklamıştı. Ayrıca KAP bildirisinde "Futbolcunun ilk sezondaki performansına bağlı olarak azami 487.500 Euro bonus bedeli Cagliari Kulübüne ödenecektir." idafesi yer almıştı.

Haberin Devamı

Joao Pedronun sözleşmesinde dikkat çeken madde Dün gecenin kahramanı olmuştu

15 GOL DAHA ATARSA BONUS ÖDENECEK

Fanatik'te yer alan habere göre Kayserispor maçında ilk golünü atan 30 yaşındaki golcü toplamda 15 gol atarsa Fenerbahçe 487.500 Euro (8.8 milyon TL) daha Cagliari kulübüne ödeyecek.

GALATASARAY DA İSTEMİŞTİ

Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Joao Pedro ilk olarak Galatasaray 'ın gündemine gelmiş, oyuncunun menajerleri yüksek komisyon isteyince transfer gerçekleşmemişti. Bu arada Pedro 2 yıl önce Fatih Terim döneminde Galatasaray'a menajerler tarafından önerilmiş ancak kabul görmemişti.

3 MAÇ KAÇIRDI

Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra sakatlık yaşayan 1.84 boyundaki forvet ilk 3 Süper Lig maçında görev alamamıştı. İlk olarak Konyaspor maçında son 20 dakika sahada kalan Pedro, Kayserispor maçında 90 dakika forma giydi. Golcü futbolcu gol dışında Josjua King'in attığı golde asisti yapmıştı.

Joao Pedro İtalya Serie A'da Cagliari'nin küme düştüğü geçen sezon 39 maçta 13 gol 5 asistlik performans sergilemişti.

Haberin Devamı

Joao Pedronun sözleşmesinde dikkat çeken madde Dün gecenin kahramanı olmuştu

Yazarlar