Beşiktaş Kasımpaşa, Beşiktaş deplasmanında 3 golle galip!

Kasımpaşa, Beşiktaş deplasmanında 3 golle galip!

05.01.2024 - 21:55 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 19'uncu haftasında Kasımpaşa, Beşiktaş deplasmanında 3-1 galip geldi.

Kasımpaşa, Beşiktaş deplasmanında 3 golle galip

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 19'uncu haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Karşılaşma Tüpraş Stadyumu'nda oynandı. Mücadelede Arda Kardeşler düdük çaldı. Kasımpaşa, Beşiktaş deplasmanında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'nın gollerini 41, 80 ve 83'üncü dakikalarda Nuno Da Costa kaydetti. Beşiktaş'ta fileleri 45+2'de Semih Kılıçsoy havalandırdı.

Bu sonuçla birlikte Kasımpaşa puanını 26'ya yükseltti. Beşiktaş ise 29 puanda kaldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ - KASIMPAŞA: 1-3

GOLLER: 41' Nuno Da Costa, 45+2' Semih Kılıçsoy, 80' Nuno Da Costa, 83' Nuno Da Costa

İLK 11'LER

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Necip Uysal, Bakhtiyor, Serkan Emrecan Terzi, Hadziahmetovic, Salih Uçan, Gedson, Rashica, Semih Kılıçsoy, Muleka

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Taylan Utku Aydın, Yasin Özcan, Mortadha, Gökhan Gül, Aytaç Kara, Hajradinovic, Fall, Gomis, Da Costa

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

9’uncu dakikada sol taraftan yapılan ortada ceza sahası içindeki Fall topu kafayla yayın gerisindeki Aytaç Kara’ya indirdi. Aytaç’ın sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

18’inci dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Semih Kılıçsoy, Winck’ten kurtardığı topla ceza sahasına girdi. Ceza sahası içi sol çaprazında Taylan Utku Aydın’dan sıyrılan Semih’in yerden şutunda meşin yuvarlak kaleci Gianniotis’te kaldı.

26’ncı dakikada sol kanattan kaleye uzak bir noktadan Amir Hadziahmetovic’in kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan dışarı gitti.

34’üncü dakikada Kasımpaşa tehlikeli geldi. Sol kanattan Ben Ouannes’in ortasında Necip Uysal’ın uzaklaştırmak istediği top ceza sahası ön çizgisinin biraz gerisindeki Gökhan Gül’ün önünde kaldı. Gökhan’ın bekletmeden sert şutunda kaleci Mert Günok meşin yuvarlağı köşeden güçlükle kornere çeldi.

35’inci dakikada Hajradinovic’in sağ kanattan kullandığı kornerde altıpas içinde iyi yükselerek kafayı vuran Aytaç Kara’nın şutunda Mert Günok topu parmaklarının ucuyla bir kez daha kornere gönderdi.

Haberin Devamı

41’inci Kasımpaşa öne geçti. Salih Uçan’ın kısa düşen pasında sol kanatta topu önünde bulan Hajradinovic bekletmeden pasını Nuno da Costa’ya verdi. Da Costa, Necip Uysal’dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

45+2’nci dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Sol kanattan Rashica, taşıdığı topu ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla yerden arka direğe çıkardı. Arka direkte altıpas içinde dar açıdan Semih Kılıçsoy’un yerden kayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

65’inci dakikada Hajradinovic’in ara pasıyla topla buluşan Fall’ın sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

80’inci dakikada Kasımpaşa bir kez daha öne geçti. Aytaç Kara’dan aldığı topla sol kanatta topla buluşan Gomis’in arka direğe yaptığı ortada kaleci Mert Günok’tan önce topa dokunan Nuno da Costa meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.

Haberin Devamı

83’üncü dakikada Kasımpaşa farkı 2’ye çıkardı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Winck, topu soluna çektikten sonra pasını Nuno da Costa’ya çıkardı. Nuno da Costa, ceza sahası hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşla pozisyonda kalesini terk eden Mert Günok’un sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-3.

88’inci dakikada Kasımpaşa 4’üncü gole yaklaştı. Ceza sahasının dışında topla buluşan Gökhan Gül’ün ayağının dışıyla yaptığı vuruşta top kalecinin Mert Günok’un müdahalesinin ardından direğe çarptı ve kornere gitti.

Kasımpaşa maçı 3-1 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 19’uncu haftasında Beşiktaş sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Tüpraş Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayan karşılaşmada hakem Arda Kardeşler düdük çaldı. Kardeşler’in yardımcılıklarını ise Mehmet Emin Tuğral ve Süleyman Özay üstlendi.

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, 18’inci haftada deplasmanda 2-1 kazanılan Hatayspor maçının 11’inde 3 zorunlu değişikliğe gitti. Topraktepe; Afrika Kupası’na giden Colley, Masuaku ve Amartey’in yerine Necip Uysal, Emrecan Terzi ve Gedson’u sahaya sürdü.
Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Serdar Topraktepe, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Necip Uysal, Zaynutdinov ve Emrecan Terzi’den oluşturdu. Orta alanda Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Gedson’u görevlendiren Topraktepe, hücum hattının sağında Rashica, solunda ise Semih Kılıçsoy’a forma verdi. Topraktepe’nin gol yollarındaki tercihi ise Muleka oldu.

GEDSON 2 MAÇ SONRA 11’DE

Siyah-beyazlı ekibin Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes, 2 maçlık aranın ardından 11’deki yerine döndü. Son olarak Fenerbahçe maçında görev alan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, derbi maçın ilk yarısında yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edememişti. Alanyaspor ve Hatayspor karşılaşmalarında formasından uzak kalan Gedson, 2 maçlık ara sonrasında 11’de forma giydi.

AFFEDİLEN GHEZZAL, 2 MAÇ SONRA KADRODA

Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe derbisinin ardından kadro dışı bırakılan 5 isimden birisi olan Rachid Ghezzal, Kasımpaşa maçının kadrosunda yer aldı. Derbinin ardından kadro dışı bırakılan ancak daha sonra takımla antrenmanlara devam eden Cezayirli kanat oyuncusu, 2 maçlık ara sonrasında müsabaka kadrosunda yer buldu.

EMRECAN TERZİ LİGDE İLK KEZ FORMA GİYDİ

Beşiktaş’ın genç oyuncusu Emrecan Terzi, siyah-beyazlı formayı Süper Lig’de ilk kez terletti. Daha önce UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde deplasmanda 2-0 kazanılan grubun son maçında 90 dakika forma giyen 20 yaşındaki sol bek takımına 1 gollük katkı sağlamıştı. Genç oyuncu, daha sonra ligde oynanan Alanyaspor ve Hatayspor maçlarının kadrolarına dahil edilmiş ancak görev almamıştı. Öte yandan bugün doğum günü olan Emrecan Terzi, Süper Lig’de ilk kez doğum gününde ilk 11’de görev yaptı.

MAÇA İLGİ AZ

Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı konuk ettiği karşılaşmaya taraftarların ilgisi az oldu. Siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşmaya çok ilgi göstermezken, stadyumda büyük boşluklar dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan az sayıda Kasımpaşa taraftarı da deplasmanda tribünündeki yerini aldı.

SAMİ UĞURLU’DAN 2 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, iç sahada 2-2 berabere kalınan Çaykur Rizespor maçının 11’inde 2 zorunlu değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Sami Uğurlu, Afrika Kupası’na giden Omeruo ve sakatlığı olan Sadık Çiftpınar’ın yerine Taylan Utku Aydın ve Gomis’i 11’de oynattı.

Kasımpaşa şu 11 ile sahada yer aldı: “Gianniotis, Winck, Gökhan, Taylan, Yasin, Gomis, Aytaç, Fall, Hajradinovic, Ben Ouannes, Da Costa.”

MAÇIN KARNESİ

STAT: Tüpraş
HAKEMLER: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Süleyman Özay
BEŞİKTAŞ: Mert Günok - Onur Bulut, Necip Uysal (Dk. 68 Tayyip Talha Sanuç), Zaynutdinov, Emrecan Terzi, Hadziahmetovic, Rashica, Gedson Fernandes, Salih Uçan (Dk. 60 Ghezzal), Semih Kılıçsoy (Dk. 81 Emirhan Delibaş), Muleka (Dk. 60 Cenk Tosun)
KASIMPAŞA: Gianniotis - Winck, Gökhan Gül, Taylan Utku Aydın, Yasin Özcan, Gomis, Aytaç Kara, Fall, Hajradinovic, Ben Ouanes, Nuno da Costa
GOLLER: Dk. 45+2 Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Dk. 41, Dk. 80 ve Dk. 83 Nuno Da Costa (Kasımpaşa)
SARI KARTLAR: Salih Uçan, Zaynutdinov (Beşiktaş), Taylan Utku Aydın, Gökhan Gül (Kasımpaşa)

Yazarlar