Dünya Kupası Kylian Mbappe tarihe geçti! Dünya Kupası'nda 97 saniye yetti

Kylian Mbappe tarihe geçti! Dünya Kupası'nda 97 saniye yetti

18.12.2022 - 20:10 | Son Güncellenme:

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede 2-0 geriye düşen Fransa Milli Takımı'nda Kylian Mbappe inanılmaz bir performans sergiledi. Genç oyuncu Katar'daki performansıyla tarihe geçti.

Kylian Mbappe tarihe geçti Dünya Kupasında 97 saniye yetti

2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin ile Fransa şampiyonluk için sahaya çıktı. Dev karşılaşmanın 80'inci dakikasına kadar üstün bir oyun sergeleyen Arjantin Milli Takımı'na çelme takan isim Kylian Mbappe oldu. Genç yıldız gösterdiği performansla adını tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Kylian Mbappe'yi Arjantin maçında sol kanatta tercih etti. Fransa, Arjantin müsabakasına şu ilk 11'le başladı: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Griezmann, Dembele, Mbappe, Giroud.

GOLLER DENGEYİ BOZDU

Arjantin - Fransa maçına hızlı başlayan taraf Tangocular oldu. Arjantin'in kazandığı penaltıda Lionel Messi fileleri havalandırdı ve ülkesini üstünlüğe taşıdı. Angel Di Maria, 36'ncı dakikada bir fileleri sarstı. Angel Di Maria'nın golüyle Arjantin, Fransa karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Kylian Mbappe tarihe geçti Dünya Kupasında 97 saniye yetti

DESCHAMPS'TAN ERKEN HAMLELER

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps etkisiz oyun karşısında ilk yarıda 2 hamlede birden bulundu. Ousmane Dembele ve Olivier Giroud kenara geldi. Fransa Milli Takımı'nda kalan sürede Kolo Muani ile Marcus Thuram görev aldı.

Haberin Devamı

MBAPPE SAHNEDE

Heyecan dolu müsabakanın 78'inci dakikasında Fransa penaltı kazandı. Otamendi'nin Kolo Muani'ye yaptığı faul sonrası Szymon Marciniak penaltı kararı verdi. Kylian Mbappe, 80'inci dakikada kullandığı penaltıda fileleri havalandırdı. Fransa bu golle birlikte umutlandı.

Kylian Mbappe tarihe geçti Dünya Kupasında 97 saniye yetti

97 SANİYE YETTİ

Fransa Milli Takımı'nı geri döndüren isim Kylian Mbappe oldu. Marcus Thuram ile verkaç yapan genç yıldız ceza sahası içinde muhteşem bir vuruş yaptı ve 82'nci dakikada maçın skorunu eşitledi. Fransa Milli Takımı'nda Kylian Mbappe'nin attığı 2 gol arasında 97 saniye olduğu kaydedildi.

RONALDO'NUN İZİNDE

Opta'nın verilerine göre; 2022 Dünya Kupası'nda yedi gole ulaşan Kylian Mbappe, Ronaldo'dan (2002'de 8 gol) bu yana tek turnuvada en fazla gol kaydeden isim oldu. Ronaldo'dan (2002) bu yana bir Dünya Kupası finalinde iki gol atan ilk oyuncu olan Kylian Mbappe'nin, Arjantin filelerine gönderdiği iki gol arasında sadece 97 saniye vardı.

Yazarlar