Fenerbahçe Levent Kalkan: Fenerbahçe'den iki oyuncuyla yollar ayrılmalı! Hull City'den transfer önerisi

Levent Kalkan: Fenerbahçe'den iki oyuncuyla yollar ayrılmalı! Hull City'den transfer önerisi

03.12.2023 - 13:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Konferans Ligi'nde Nordsjaelland deplasmanında alınan farklı mağlubiyet, eleştirileri beraberinde getirdi. Milliyet Gazetesi yazarı Levent Kalkan, sarı-lacivertli takımdan iki oyuncuyla yolların ayrılması gerektiğini savunurken, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'den transfer önerisinde bulundu. İşte o yazı...

Levent Kalkan: Fenerbahçeden iki oyuncuyla yollar ayrılmalı Hull Cityden transfer önerisi

"Aslında geçen sezon biz bu filmi görmüştük...
Jorge Jesus yönetiminde sezona hızlı başlayan, oynadığı agresif hücum futboluyla herkesin takdirini toplayan Fenerbahçe, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndan sonra beklenmedik biçimde dibe vurmuştu. Önce liderliği, sonra özgüvenini kaybeden sarı-lacivertli takım son olarak taraftarının desteğini de yitirmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Jesus'un yerine göreve getirilen İsmail Kartal'la da sezona çok iyi başladı. Trendyol Süper Lig ve Avrupa Konferans Ligi'nde 19'da 19 yapan sarı-lacivertli takım son 5 maçta ise 3 yenilgi (Trabzonspor, Ludogores, Nordsjaelland), 1 beraberlik (Adana Demirspor) ve sadece 1 galibiyet (Karagümrük) aldı.
Nordsjaelland maçındaki 6-1'lik korkunç yenilgi gidişatın hiç de iyi olmadığını, kadronun mutlaka kaliteli oyuncularla takviye edilmesi gerektiğini net biçimde ortaya koydu.
Sezon başında 6 numara transferi konusunda Fenerbahçe'yi yönetenleri uyarırken, "Futbolda bir yanlış bütün doğruları götürebilir" diye yazmıştım. Maalesef bugün o noktaya gelindi. Tüm ısrarlar ve beklentilere rağmen 6 numara pozisyonuna üst düzey bir transfer yapılmadı. İsmail Kartal'ın orta saha ve savunmada yaşanan krize takım içinden bir türlü çözüm üretememesi ciddi kayıplara yol açtı.

Haberin Devamı

Levent Kalkan: Fenerbahçeden iki oyuncuyla yollar ayrılmalı Hull Cityden transfer önerisi

'ZAJC VE JOSHUA KING GÖNDERİLMELİ'

Kimse kusura bakmasın, bu noktada yaşanan sorunlara ve çözümlere dair düşüncelerimi açık açık ifade etmek istiyorum...
- İkinci sınıf futbolcularla birinci sınıf futbol oynayamazsınız.
- Sürekli sakatlık ve formsuzluk sorunları yaşayan adamlarla hiçbir yere varamazsınız.
- Miha Zajc ve Joshua King gibi daha önce beklentilerin çok altında kalmış oyuncularla yeniden yola çıkarsanız yine yolda kalırsınız.
- En fazla 6-7 milyon euro ödenebilecek Cengiz Ünder için akıl almaz biçimde 15 milyon euro bonservis öderseniz, düşmana falan gerek kalmaz, zaten kendi ayağınıza ateş etmiş olursunuz...
Fenerbahçe'nin ara transferde kalitesi çok yüksek en az iki oyuncuya ihtiyacı var. Zajc ve sözleşmesi sezon sonu bitecek King'in yerine iki oyuncu transfer edilmeli. Zajc mümkünse satılmalı veya kiralık gönderilmeli. King de aynı şekilde satılmalı ya da bedelsiz yollanmalı.

'2 G FORMÜLÜ ÖNERİYORUM'

Sakatlığı düzelen Lincoln kısa süre sonra takıma dönecek. Lincoln'e ilave olarak mutlaka bir stoper ve bir orta saha transferi yapılmalı. Ama asla sıradan iki oyuncudan bahsetmiyorum. Sözünü ettiğim oyuncular Rade Krunic, Çağlar Söyüncü ve Serdar Saatçı da değil...

Haberin Devamı

Levent Kalkan: Fenerbahçeden iki oyuncuyla yollar ayrılmalı Hull Cityden transfer önerisi

Ben İsmail Kartal hocaya ve Fenerbahçe'yi yönetenlere, "2G" formülünü öneriyorum...
Yani, Jacob Greaves (Hull City) ve Albert Gronbaek'in (Bodo Glimt) kadroya katılmalarını ısrarla tavsiye ediyorum.
İngiliz stoper Greaves henüz 23 yaşında, solak ve 1,93 boyunda. Kesinlikle A kalite bir oyuncu. Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'nın çok koyu bir Fenerbahçeli olduğunu herkes biliyor. Başkan Ali Koç ciddi bir teklifte bulunursa Acun Ilıcalı ile rahatlıkla anlaşma sağlar ve Fenerbahçe hem çok genç hem de çok kaliteli bir stoper kazanmış olur.

Levent Kalkan: Fenerbahçeden iki oyuncuyla yollar ayrılmalı Hull Cityden transfer önerisi

'GRONBAEK 22 YAŞINDA, KALİTELİ BİR OYUNCU'

Fenerbahçe'ye ikinci olarak Danimarkalı merkez orta saha Albert Gronbaek'i önermek isterim. Gronbaek daha 22 yaşında ve son derece kaliteli bir oyuncu. Üstelik son dönemde Danimarka Milli Takımı'nda da görev yapmaya başladı. Çok sayıda talibi olduğunu duyuyoruz ancak Fenerbahçe, genç yıldız adayları için artık önemli bir sıçrama tahtası oldu. Bu nedenle Gronbaek transferi mümkün ve mutlaka yapılmalı.
30 yaşındaki Krunic'e 9-10 milyon euro bonservis vermek mi, 22 yaşındaki Gronbaek'i aşağı yukarı aynı bonservisle almak mı?
Benim tercihim hem performans hem yaş hem de olası satış potansiyeli nedeniyle kesinlikle Gronbaek olur... Fenerbahçe, Zajc ve King'i gönderip, Greaves ve Gronbaek'i transfer ederse bütün hikayeyi değiştirebilir. Evet biliyorum sözünü ettiğim 2G operasyonunun ciddi bir maliyeti de var. Ancak altını çizmek isterim ki bu operasyon devre arasında yapılmazsa sezon sonundaki maliyet herkes için daha da katmerli olur."

Haberin Devamı

 

Yazarlar