İngiltere Premier Lig Manchester City'den tarihe geçecek transfer! En pahalı stoper olacak

Manchester City'den tarihe geçecek transfer! En pahalı stoper olacak

25.06.2023 - 18:01 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig ve FA Cup'ta şampiyonluğa ulaşan Manchester City'de Pep Guardiola'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmaları hız kazandı. Ada ekibinin, tarihin en pahalı stoper transferine hazırlandığı öğrenildi.

Manchester Cityden tarihe geçecek transfer En pahalı stoper olacak

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City'de gelecek sezon adına transfer çalışmaları hızlandırıldı. Ada devinin stoper tandemine yapacağı takviyeyle tarihe geçmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bundesliga ekibi RB Leipzig'den Josko Gvardiol'u kadrosuna katmak isteyen Premier Lig ekibinin ödeyeceği bonservis bedeli netlik kazandı.

Manchester Cityden tarihe geçecek transfer En pahalı stoper olacak

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun hbaerine göre; Premier Lig devi Manchester City, Josko Gvardiol ile transfer için anlaşma sağladı. Maviler'in bu doğrultuda Bundesliga ekibi RB Leipzig ile temaslarını sıklaştırdığı belirtildi.

Josko Gvardiol için RB Leipzig'in en az 100 milyon euro bonservis bedeli istediği vurgulandı. Transferin bu rakama gerçekleşmesi halinde 'en pahalı stoper transferi' olacağı belirtildi.

Manchester Cityden tarihe geçecek transfer En pahalı stoper olacak

İşte bir stoper için yapılan en pahalı bonservis ödemeleri...

1-) Harry Maguire | 87 milyon euro
2-) Matthijs de Ligt | 85 milyon 500 bin euro
3-) Virgil van Dijk | 84 milyon 650 bin euro
4-) Wesley Fofana | 80 milyon 400 bin euro
5-) Lucas Hernandez | 80 milyon euro

Haberin Devamı

RB Leipzig'in Hırvat yıldızı geçtiğimiz sezon 41 maça çıktı. 21 yaşındaki stoper bu müsabakalarda 3 gol kaydetti. Josko Gvardiol'un RB Leipzig ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Hırvat oyuncunun güncel piyasa değeri 75 milyon euro.

NK Tresnjevka'da futbola başlayan Josko Gvardiol, 2010-2011 sezonunda Dinamo Zagreb altyapısının yolunu tuttu. Genç oyuncu, 2021-2022 sezonunda 18 milyon 800 bin euro bedelle RB Leipzig'e imza attı. Hırvatistan Milli Takımı'nda 21 maça çıkan Josko Gvardiol, 2 gol kaydetti.

Yazarlar