FenerbahçeMehmet Özdilek'ten Fenerbahçeli yıldızlara eleştiri! 'Performanslarının çok altında kaldılar'

Mehmet Özdilek'ten Fenerbahçeli yıldızlara eleştiri! 'Performanslarının çok altında kaldılar'

13.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 12'nci haftasında Adana Demirspor deplasmanında gol fırsatlarını değerlendiremeyen Fenerbahçe sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin puan kaybı yaşadığı maçı Mehmet Özdilek yorumladı.

Mehmet Özdilekten Fenerbahçeli yıldızlara eleştiri Performanslarının çok altında kaldılar

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 12'nci haftasında Adana Demirspor deplasmanında 0-0'lık eşitlikle sahadan ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin bir puanla kapattığı geceyi Mehmet Özdilek değerlendirdi. Mehmet Özdilek, Fenerbahçe'nin yıldızlarını eleştirdi.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlu ile Yusuf Sarı arasındaki mücadeleye dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Ben stada Ferdi ve Yusuf Sarı'yı seyretmek için giderim. Müthiş bir düello oldu. Oraya gelen insanlarda o mücadeleyi çok keyifli bir şekilde seyretmişlerdir" dedi.

Fenerbahçe'nin bu sezon ilk kez topu rakibe bıraktığının altını çizen Mehmet Özdilek, "Futbolun meyvesi gol. Bugün o gol çıkmadı. Orta sahalar hep maçın nereye gideceğini tayin ederler. Fenerbahçe, İsmail, Fred ve Szymanski üçlüsüyle rakip sahada yapacağı baskıyla birlikte bütün takımları rakip sahada büyük baskı altına alıyorlardı. Bugün baktım Adana Demirspor daha çok topla oynamış. Fenerbahçe belki de ilk defa topu rakibe bıraktı" diye konuştu.

Orta saha kurgusunun Fenerbahçe'deki zenginliği azalttığını vurgulayan Mehmet Özdilek, "Crespo, Zajc ve Szymanski savunma anlamında belki iyiydi ama hücumsal anlamında o zenginliğinden çok aldı götürdü" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin yıldızlarının performanslarını eleştiren eski futbolcu, "Dzeko'nun yorgunluğu, Tadic'in üretkensizliği, İrfan Can'ın önceki maçlara göre performansının düşük olması, Szymanski'nin hiç oyunda olmayışı Fenerbahçe'nin ön alandaki zenginliğini yitirdi. Bu isimler önceki maçlardaki performanslarının çok altında kaldılar" dedi.

Sarı-lacivertlilerin son vuruşlarda etkisiz kaldığını belirten Mehmet Özdilek, "Zaman zaman dalgalanmalar olabilir. Adana Demirspor bu ligin deplasmanı en zor takımlarından. Skor üzmesin. Maçta Fenerbahçe savunma tarafını yaptı, hücumsal anlamda da yakaladığı pozisyonlar var ama son vuruşlarda çok etkisiz kaldılar" diye konuştu.

Müsabakayı değerlendirmeye devam eden Mehmet Özdilek, "Bence maçta en çok konuşulması gereken Ferdi ve Yusuf'un maç içerisindeki iştahlı oyunları ve coşkuları futbol anlamında en güzel şeylerdi" ifadelerini kullandı.

Tadic ve Dzeko'nun dinlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Özdilek, "Her oyuncu oynamak ister. Bu sadece Tadic özelinde değil. Ama bazen görürsünüz. Dışarıdan daha iyi analiz edersiniz. Kolay değil 22 maç oynamışlar. Bunlara milli maçları da koyarsanız daha fazla oluyor. Kolay değil aralıksız oynuyorsunuz. Hocanın Tadic gibi oyuncularla konuşarak, nedenini açıklayarak bu ilişkiyi daha ileriye taşıyabilir. Bazen teknik adam bazı oyuncuları kenara çekebilir. Fenerbahçe için böyle bir deplasmanda 1 puan da iyi bir sonuç. Kötü bir durum yok. Çoğu rakibinin puan kaybedebileceği bir deplasman. İsmail hoca bazı değişikleri daha doğru dakikalarda yapabilirdi. Belki eksik oyunculardan olabilir ama biraz geç kaldı diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Özdilekten Fenerbahçeli yıldızlara eleştiri Performanslarının çok altında kaldılar