Motor Sporları Michael Schumacher patlaması: Benim için acı verici, sadece yalanları duyuyoruz!

Michael Schumacher patlaması: Benim için acı verici, sadece yalanları duyuyoruz!

20.07.2022 - 13:03 | Son Güncellenme:

Alp Dağları'nda 2013 yılında geçirdiği kayak kazası sonrası yaklaşık 9 yıldır komada olan Michael Schumacher ile ilgili çok konuşulacak itiraf geldi. Efsane pilotun eski menajeri Willy Weber, Schumi'nin ailesine sert suçlamalar yöneltti.

Michael Schumacher patlaması: Benim için acı verici, sadece yalanları duyuyoruz

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher, 2013 yılında Alp Dağları'nda geçirdiği talihsiz kayak kazası sonrası yaklaşık 9 yıldır komada bulunuyor. 53 yaşındaki Schumi, hala tarihin gelmiş geçmiş en pilotu olarak gösteriliyor. 2010-12 yılları arasında Mercedes'te yarışan Schumacher, 2012 Brezilya Grand Prix'inde Formula 1 kariyerine son vererek emekli olmuştu.

Haberin Devamı

Michael Schumacher patlaması: Benim için acı verici, sadece yalanları duyuyoruz

2013'TE TALİHSİZ KAZA...

2013'te yılbaşını tatilini ailesi ile geçirmek için gittiği Alp Dağları'nda kayak yaparken kaza geçiren efsane pilot, komaya girmişti. Alman pilot, kayalık bölgeden inmeye çalışırken düşmüş ve kafasını taşlara vurarak ağır yaralanmıştı. 

SCHUMACHER BELGESELİ YAYIMLANDI

91 kez Grand Prix kazanan ve yedi dünya şampiyonluğuyla rekor kıran Alman efsanenin yaşamı Netflix'le yayınlandı.

Michael Schumacher patlaması: Benim için acı verici, sadece yalanları duyuyoruz

İSVİÇRE'DEKİ EVİNDE TEDAVİSİ HALA SÜRÜYOR

Schumi'nin belgeselinde hayatını değiştiren kazaya da yer veriliyor. Oğluyla kayak yaptığı sırada düşen ve kafasını bir kayaya çarpması sonucu geçirdiği beyin kanamasıyla ölümden dönen Schumacher, 2014’te hastaneden taburcu edilmişti. F1 efsanesinin İsviçre’deki evinde tedavisi hala sürüyor.

Haberin Devamı

ESKİ MENAJERİ WEBBER'DEN SERT ÇIKIŞ

Michael Schumacher'in eski menajeri Willy Weber, Schumacher ailesini yalan söylemekle suçladı. Formula 1'in eski pilotunun geçirdiği kayak kazasının ardından yaşananları "Benim için çok acı verici" şeklinde nitelendiren Weber, Michael'ın eşi ve eski Ferrari takımı patronu Todt ile ilgili "Corinna ile yüzlerce kez kontak kurmaya çalıştım. Jean Todt'u aradım ve hastaneye gidip gitmemem gerektiğini sordum. Henüz erken olduğunu, beklemem gerektiğini söyledi. Ertesi gün aradığımda kimse yanıt vermedi. Böyle bir tavır beklemiyordum, bu yüzden hala kızgınım" dedi.

Michael Schumacher patlaması: Benim için acı verici, sadece yalanları duyuyoruz

'SADECE YALANLARI DUYUYORUZ'

Willy Weber şöyle devam etti: "Henüz erken olduğunu söyleyerek beni dışladılar. Şimdiyse çok geç. Oysa ki her zaman için Michael'ın özel hayatını korumak adına her şeyi yapmış birisi olarak en başından durumu kavrayabilecektim. Ancak o zamandan beri kendilerinden sadece yalanları duyuyoruz. Üzücü kazanın üzerinden dokuz yıl geçti. Sağlık durumu hakkında neredeyse hiç resmi açıklama yok."

'BENİM İÇİN EVLAT GİBİYDİ'

Kazanın ardından yıllar boyu hep kendisine ailenin durumuna dikkat etmesi gerektiği, çünkü gidişatı değiştirmeyeceğini söylediğini belirten Weber, "Michael Schumacher benim için bir evlat gibiydi. Şimdi bile onun hakkında konuşmak beni çok üzüyor" dedi.

Haberin Devamı

Michael Schumacher patlaması: Benim için acı verici, sadece yalanları duyuyoruz

OĞLU İLK PUANINI İNGİLTERE'DE ALDI
Bu yıl birden fazla kez puan almaya çok yaklaşan Mick Schumacher, kariyerinin ilk puanlarını İngiltere Silverstone pistinde aldı. Yarışın son bölümünde yedincilik için Max Verstappen'i sıkıştıran Schumacher, Haas'a getirdiği puanlardan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Alman pilot şöyle dedi: "İki araçla birden puan alabilmek harika. Bu, uzun süredir hedeflediğimiz bir şeydi ve sonunda yapmayı başardık."

AVUSTURYA'DA GÜNÜN PİLOTU SEÇİLDİ
Avusturya Grand Prix'inde 6. olarak kariyerinin en iyi derecesini yapan ve üst üste iki yarıştan puan alan Mick Schumacher'i yükselişi seyirciler tarafından da takdir gördü. Mick seyirci oylarının yüzde 24.5'ini alarak günün pilotu seçildi.

Babasının ezeli rakiplerinden olan Finlandiyalı pilot Mika Hakkinen, Mick'in yükselişi için şu ifadeleri kullandı: "Mick'in güçlü bir yarış daha çıkardığını görmek beni gerçekten mutlu etti. Babasının itibarı nedeniyle çok ilgi görüyor ve bu da beraberinde baskı getiriyor. Ancak o çok sakin, olgun bir genç. Aracına ve kendisine ne kadar güvendiği görülüyor."

Haberin Devamı

Yazarlar