Skorer Milenyuma taşan gurur

Milenyuma taşan gurur

31.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milenyuma taşan gurur

Milenyuma taşan gurur


       MİLLİYET Spor Servisi, 1999'u yine gurur ve kıvançla tamamlıyor. Ölümsüz kurucusu Namık Sevik'in başlattığı ve bugüne kadar hiç aralık vermeden, aksamadan Türk Sporu'nun en köklü gelenekleri arasında yer alan "Yılın Sporcusu Anketi" millenyuma, yeni bin yıla taşınıyor.
       Bu haklı gururumuzun en temel varoluş nedeni, sporsever Türk halkının şaşmaz sağduyusuna olan güvenimiz ve inancımızdır.
       Sporsever okuyucularımız ve spora gönül vermiş Türk insanı, bu yıl ankete her zamankinden daha yoğun bir ilgi gösterdi. Başlangıçta oy kutuları ve postadan gelen kuponlarla sürdürülen anket, bu yıl İnternet ve e - mail'lerin de devreye girmesiyle inanılmaz bir derinlik ve genişlik kazandı. Japonya'dan Kanada'ya, Şili'den Avustralya'ya, Berlin'den Londra'ya kadar yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın mesajları ve oyları yarışa hız ve heyecan kattı. Yılın Sporcusu Anketi, hudut bekleyen Mehmetçiklerimizden minik öğrencilerimize, ev kadınlarından siyaset ve sanat dünyasının seçkinlerine tüm kesimlerden ilgi gördü. Bu ilginin yeni bin yılda da artarak devam edeceğine inanıyoruz. Türk halkının şaşmaz sağduyusuna güveniyoruz.

       * * *

       20. Yüzyılın sonunda felaketleri de başarıları da birarada yaşadık. Türk Sporu'nun gurur doruklarında yer alan sporcu, takım, yerli - yabancı spor adamı ve antrenörler, bu yıl Milliyet anketinin zirvesinde yer almak için sessiz ama olağanüstü bir yarış sergilediler. Halil Mutlu, "Yılın Sporcusu" ünvanını hak etti. Atletler, güreşçiler, voleybolcular, futbolcular, peşpeşe sıralandı. Sonunda erişilmez bir onur tablosu ortaya çıktı.
       Tarihimizin en parlak sayfaları arasında yer şüphesiz bu tablo da yer alacaktır.
       Sonsuzluğa akıp giden her yılda Milliyet'in Yılın Sporcusu Anketi pırıl pırıl organizasyonlarıyla sürekli ayakta kalacaktır.
       Anketimizin onur kürsülerine çıkan tüm sporcu spor adamı ve antrönerlerle takımları içtenlikle kutluyor, kurucumuz ve mesleğimizin ölümsüz önderi Namık Sevik ağabeyimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.