Voleybol MVP Paola Egonu'dan rekor ve rakip itirafı! 'Görene kadar bilmiyordum'

MVP Paola Egonu'dan rekor ve rakip itirafı! 'Görene kadar bilmiyordum'

20.07.2022 - 11:14 | Son Güncellenme:

FIVB Milletler Ligi final maçında altın madalya için İtalya ve Brezilya karşı karşıya geldi. Set vermeden şampiyonluğa ulaşan İtalya'da Paola Egonu izleyenleri kendien hayran bıraktı. İki büyük rekorun altına imza atan İtalyan yıldız ülke basınına itirafta bulundu.

MVP Paola Egonudan rekor ve rakip itirafı Görene kadar bilmiyordum

FIVB Milletler Ligi'nde Brezilya'yı set vermeden yenen İtalya'da takımın yıldızı Paola Egonu izleyenleri kendien hayran bıraktı. İki kırılması hgüç rekorun altına imza atan İtalyan yıldız ülke basınına konuyla ilgili itirafta bulundu.

Haberin Devamı

RÜYA TAKIM BELLİ OLDU
En iyi smaçörler İtalya'dan Caterina Bosetti ve Brezilya'dan Gabi Guimaraes oldu. En iyi orta oyuncular Sırbistan'dan Jovana Stevanovic ve Brezilya'dan Ana Carol oldu. En iyi pasör İtalya'dan Alesia Orro seçilirken En iyi libero Monica De Gennaro seçildi.

EGONU'YA İKİ ÖDÜL BİRDEN
Beklendiği üzere Paola Egonu rüya takımda En İyi Pasör Çaprazı seçilirken aynı zamanda da MVP ödülünün sahibi oldu. Çin maçında 36 sayı kaydeden Egonu, Türkiye karşısında 26 sayı finalde ise 21 sayı atarak mücadelelerin en skorer ismi oldu. Finalde Brezilya adına Nascimento Kisy 14 sayı üretirken Gabi 11 sayı buldu.

MVP Paola Egonudan rekor ve rakip itirafı Görene kadar bilmiyordum

HEM SMAÇ HIZ HEM DE YÜKSEKLİK REKORU EGONU'DA
Fiziği ile büyük avantaj yakalayan İtalyan yıldız, kırılması güç rekorların altına imza attı. Paola Egonu, kadınlarda Sırbistanlı yıldız Tijana Boskovic'e ait olan 110.3 kmh'lik smaç hız rekorunu kırdı. Vakıfbank'ın yeni transferi İtalyan isim, finaldeki smacı hızı 112.7 kmh bulurken yeni rekorun sahibi oldu. O mücadelede Öte yandan İtalyan yıldız maç içerisinde smaç yüksekliği olarak 3.17 metreyi buldu fakat kendisine ait olan 3.24 metrelik yükseklik rekorunu güncelleyemedi.

Haberin Devamı

EGONU: "REKORUN FARKINDA DEĞİLDİM"
Şampiyonluğun ardından İtalyan basınına konuşan Paola Egonu: “Instagram’da görene kadar rekorun farkında değildim. Bu, maç sırasında düşündüğüm bir şey değil. Kendi kendime ‘Tamam, mutluyum.’ dedim ama takım olarak aldığımız sonucu daha çok seviyorum.” dedi.

Milletler Ligi'nde MVP seçilen ve dünyanın bir numaralı oyuncusu olarak lanse edilen İtalyan yıldız şu ifadeleri kullandı: Bu bir takım sporu, yani gerçekten söylemek istersek İtalya bir numara. Ama öyle olduğunu düşünmüyorum, daha yapacak çok işimiz var, genç bir takımız

"DEDEME ADIYORUM"
"Hem kişisel hem de takım olarak yaptıklarımızdan mutlu ve gururluyum. Hak ettiğimiz dinlemenin tadını çıkaracağız. Ardından çok daha önemli olan Dünya Şampiyonası'na hazırlanacağız. Bu başarıyı yakın zamanda kaybettiğim dedeme adıyorum."

"RAKİPLERİMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKMAKTA İYİYDİK"
Tokyo 2020'de Sırbistan'a çeyrek finalde elenerek kürsünün dışında kalan İtalya'nın gelişimiyle ilgili olarak yıldız isim; “ Olimpiyatlardan bugüne hiçbir şeyin değiştiğini düşünmüyorum. Geliştirilecek çok şey olduğuna inanıyorum. Rakiplerimizi zor durumda bırakmakta iyiydik ve bununla gurur duyuyorum ama daha güçlü hissetmenin pek bir faydası yok: sonuca ihtiyacınız var, maçta hazır bulunun ve ihtiyacınız olduğunda nasıl tepki vereceğinizi bilin ”

Haberin Devamı

İtalyan milli takımının popüler hale gelmesi ve kendisinin öne çıkmasıyla ilgili soruya Egonu; "Bana ağırlık yapmıyor ve hiçbir zaman üzerimde ağırlık yapmadı, tam tersine gençlerin, kız ve erkek çocukların referans noktası olduğum için minnettarım." yanıtını verdi.

MVP Paola Egonudan rekor ve rakip itirafı Görene kadar bilmiyordum

EGONU: "GUIDETTI'YE HAYRANIM"
VakıfBank ile kariyerinde yeni bir sayfa açacak olan Egonu turnuva öncesinde yaptığı açıklamada kararının altında yatan neden olarak Guidetti'yi göstermişti; "Vakıfbank’tan teklif gelince reddetmedim. Belirleyici bir faktör Giovanni Guidetti'ydi. Ona çok hayranım ve onunla çalışmayı gerçekten istiyorum, büyümeye devam edeceğim doğru kişi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı