Süper Lig ÖZEL | Ali Eren Beşerler, Süper Lig'de şampiyonluk favorisini açıkladı: Doğru adım attılar

ÖZEL | Ali Eren Beşerler, Süper Lig'de şampiyonluk favorisini açıkladı: Doğru adım attılar

15.01.2024 - 11:06 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın eski savunmacısı ve antrenör Ali Eren Beşerler, Süper Lig'de yaşanan son gelişmelerle ilgili Skorer'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son olarak teknik direktör Mustafa Dalcı'nın yardımcılığını üstlenen deneyimli futbol adamı, teklif geldiği takdirde değerlendireceğini söyledi.

1997-2003 yılları arasında Beşiktaş savunmasında görev yapan Ali Eren Beşerler, şu sıralar antrenör olarak Türk futboluna hizmet ediyor. En son teknik direktör Mustafa Dalcı'nın yardımcılığını yapan 48 yaşındaki futbol adamı Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Ali Eren'in açıklamaları: "Hem Beşiktaş hem Türk futbolu çok büyük bir fırtına içerisine girdi özellikle son dönemde. Başkan değişti, ardından Rıza hoca kısa bir süre takımı çalıştırdı. Şimdi yeni hoca geldi tabii beklentiler çok büyük. 1.5 sene içerisinde yeni bir seçim var tabii. Buna kadar yeni gelen yönetimin en azından duvarın üzerine birkaç tuğla koyması gerekiyor ki önümüzdeki dönemde kongre üyelerinden artı not alabilsinler. Çalışmaları yapıyorlar bunun için. Yavaş gidiyor ama sağlam gidiyor, şu an için. Bu şekilde giderse önümüzdeki yıl şampiyonluk yarışının içinde olurlar."

'7-8 OYUNCUNUN GÖNDERİLMESİ LAZIM'

Beşiktaş'ta çok eksiklik var. Bu eksikliklerin tamamlanması biraz zaman alıyor. Oyuncu eksiklikleri çok bir kere. Önümüzdeki sene şampiyonluk yarışının içine girileceği de düşünülerek 8 ila 12 oyuncunun alınması, 7-8 tane de oyuncunun gönderilmesi lazım. Elinizde de oyuncular var. Bunların hepsi maddi anlamda yük. Bu saatten sonra doğru oyuncuları bulmak lazım. Yapılacak yanlışlar size eksi not olarak düşer."

Haberin Devamı

Fernando Santos ile ilgili görüş belirten Beşerler, "Uzun zamandır kulüp takımı çalıştırmaması gayet doğal olabilir. Hocalar zaman zaman ülke takımlarını çalıştırıyorlar. Hocanın Beşiktaş’a olan uyumu önemli. Zaten çok kariyerli hocalar gelmek istemedi. Özellikle sezon ortasında takımın durumunu görünce istemediler. Gayet doğal tabii herkes taşın altına elini koyamaz. Bakıp görmek lazım. Daha hiçbir şey yokken kişileri eleştirmek doğru değil. Kendi adıma ona güveniyorum. Yapacaklarını bir görelim bakalım.

ÖZEL | Ali Eren Beşerler, Süper Ligde şampiyonluk favorisini açıkladı: Doğru adım attılar

'AFFEDİLİRLERSE AYNI SORUNLAR OLABİLİR'

Bu saatten sonra kadro dışı kalan oyunculardan verim alınabileceğini düşünmüyorum. Zaten yeni gelen yönetimle aralarında bir problem oluştu haliyle. Samet hoca ve Feyyaz hoca geldiğinde değerlendirmeleri yaptılar. 5-6 oyuncuyu kadro dışı bıraktılar. Kulüple araları biraz açılmış durumda. Belki biri veya ikisi affedilebilir ona bir şey diyemem ama bu saatten sonra geri dönüşlerinin çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Hepsi tekrar affedilirse bugün olmasa da yarın yine aynı sorunların oluşacağını düşünüyorum. Biz sorunun da tam ne olduğunu bilmiyoruz. Uyumsuzlukları olduğunu biliyoruz. Açıklamak da istemiyorlar bunu doğru buluyorum. Samet hoca doğrusunu bilir. Yıllardan beri teknik direktörlük yapmış bir insan" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'RUIZ'DEN KULÜP ÇOK ZARAR GÖRDÜ'

Deneyimli futbol adamı, eski başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi eleştirerek"Kulübü mali açıdan iyi kullanmamışlar. Alınan oyunculara baktığınız zaman bu belli oluyor. Giden oyunculara bakıyorsunuz kulüp zarar etmiş. Victor Ruiz’e bakıyorsunuz, şimdi Boyd çıktı bir de. Ruiz’e baktığınızda herkes 2.3 milyon euro diyor ama öyle değil işin aslı. Ruiz'in 2.5 milyon euro bonservisi var. Beşiktaş bunu ödedi. 1.6 milyonunu verememiş Beşiktaş herhalde. Beşiktaş 5-6 milyon euro zarara girmiş oluyor sadece Ruiz’den. Bir de bu oyuncunun yerine oyuncu aldınız. Ona da para ödediniz. İşi nasıl takip etmediler enteresan. 300 bin euro verilse oyuncu kalacak. 300 bin euro yüzünden kulüp o kadar zarara uğruyor. Bunu söylediğinizde de kimse kabul etmek istemiyor. İyiye herkes sahip çıkıyor. Sayın Ahmet Nur Çebi giderken açıklaması var. Bu takım başarılı olursa benim de payımı verin diyor. Peki bu takım başarısız. Sen de payını al o zaman sayın başkanım. Bu kulübü zarar soktunuz o zaman siz de lütfen bu zararı kulübe ödeyin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Ali Eren Beşerler, Süper Ligde şampiyonluk favorisini açıkladı: Doğru adım attılar

Ali Eren Beşerler'in diğer konularda görüşleri ise şöyle:

- Aslında Beşiktaş taraftarı biraz sakin kalsa Onur Bulut iyi işler yapar. Motorik özellikleri iyi olan bir oyuncu ancak çok çabuk demoralize oluyor. Çok çabuk etkileniyor ve geriye düşüyor o zaman da. Son Rizespor maçı öncesinde de Serdar hocayı aradım. Samet hoca da yanındaydı. Potansiyeli çok var ama gördüğüm kadarıyla da çok hatalar yapıyor, öz güvenini kaybettiğinden dolayı dedim. Serdar hoca, 'Onur ile konuşacağız bunu zaten. Samet hoca da bunun için geldi' dedi. İyi bir oyuncu. Fakat taraftarın Onur’a biraz sabretmesi lazım. Bu çocuk yuhalandığında etkileniyor. Taraftarlar bu kadar parayı alalım etkilenmeyiz diyebilirler ancak işin duygusal boyutu gerçekten çok farklı. Oynar oynamaz onu bilemem ama Beşiktaş’ın yeri geldiği zaman ihtiyacı olabilecek bir oyuncu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Ali Eren Beşerler, Süper Ligde şampiyonluk favorisini açıkladı: Doğru adım attılar

'SEMİH, RASHICA'DAN DAHA İYİ'

- Semih'i ben sezon başı ilk oynadığında mutlaka oynaması lazım dedim. Rashica’dan daha iyi bir oyuncu demiştim hatta. Sağ olsun o da bizi yanıltmadı. Beşiktaş'a böyle birkaç oyuncu daha var. Sezon sonu umarım A milli takıma da gider Avrupa Şampiyonası’na. Onun adına çok sevindim. Bu formu inşallah devam eder. Böyle oyuncular zaten gitsinler Avrupa’da oynasınlar. Biz de onları seyredelim. Arda Güler’i geçen gün izledik. Herkesi hepimiz onun oyuna girmesini bekledik. Oyundan çıktıktan sonra reyting düşüklüğü olmuş. Bu milli bir olay. Hepsi bizim evladımız. Umarım Semih’te öyle bir takıma gider ve Beşiktaş’a da iyi bir para kazandırır. Bunlar bizim pırlantalarımız.

- Özellikle Serdar Saatçı olayında kulüp ve futbolcu arasında büyük bir iletişim problemi olduğunu düşünüyorum. Burada kulübün yetkililerinin düzenlemesi gerekiyordu. Ama bu yöne gitmedi. Bir de sağ olsun babası çok yazdı çizdi internetten. Onun da uyarılması lazımdı. Kulübün hem oyuncu ile hem babası ile bir toplantı yapması gerekiyordu. Serdar hakikaten değerlendirilebilirdi.

ÖZEL | Ali Eren Beşerler, Süper Ligde şampiyonluk favorisini açıkladı: Doğru adım attılar

'BU ZAMANA KADAR GÖRDÜĞÜM EN ZEVKSİZ BİR LİG'

- Süper Lig'de her şey hafta hafta değişiyor. Geçen hafta Galatasaraylılar için çok zevksiz oldu. 2 hafta önce de Fenerbahçeliler için öyle oldu. Tamamına baktığınızda tamamen zevksiz bir lig. Bu sene skandallar kesilmiyor. Bana sorarsanız benim bu zamana kadar görmüş olduğum en zevksiz lig. 2 tane çok iyi takım var Türkiye’de. Yöneticiler sürekli çıkıp açıklama yapıyorlar. Çorba gibi her şey. Fenerbahçe- Galatasaray derbisi de hayal kırıklığıydı. İki tempolu takım var,  en azından gollü bir maç olur diye düşünüyorduk. Ters köşeye yatırdılar bizi. Trabzonspor da Abdullah hoca ile geliyor arkadan. Onu da söylemek lazım. Avrupa'da başarımız yok. Ne derseniz deyin Türkiye bir yabancı çöplüğüdür. Kendi evlatlarımıza biraz daha önem vermemiz gerekiyor. Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu düzenleme ile ilk 11’de 11 yabancı oynayabilecek. Oynatmak zorunda değilsiniz, ama büyük ihtimalle çoğunluk yabancı ile oynayacak yine.

'HAKEMLER SAĞLAM BİR DURUŞ GÖSTERMEDİ'

- Özellikle Sivasspor-Galatasaray maçından sonra hakemlere sosyal medya üzerinden öyle şeyler yazılmış ki. 'Evine gidemeyesin' bilmem ne. Biraz da hakemleri bırakmamız lazım. O zaman yabancı hakem getirilsin federasyon tarafından. Ancak hakemler de buna bir dur desin. Örnek veriyorum en son Halil Umut Meler’e atılan yumruktan 3 gün sonra maça çıkmasınlar. 2 hafta oynamıyoruz desinler. Yurtdışından getirin çıkmıyoruz deselerdi. Maalesef hakemler de sağlam bir duruş göstermedi.

Kulüplerin açıklamaları her hafta devam edecek. En ufak bir şey olduğunda sürekli baskı kurmak için federasyon üzerinde taktik haline geldi bunlar. Her takım kendi mağlubiyeti ya da beraberliği üzerlerinden atmak için bunu yapıyor. Baktığınızda Galatasaray’ın kaç yenilgisi var? Bugüne kadar gelmişsin niye bu kadar olay yani. Fenerbahçe için de geçerli zaten kadronuz iyi. Biriniz şampiyon olacaksınız ne bu kadar yani? Sürekli kamuoyunu bu şekilde meşgul etmek doğru değil.

ÖZEL | Ali Eren Beşerler, Süper Ligde şampiyonluk favorisini açıkladı: Doğru adım attılar

'BONUCCI TRANSFERİ ŞAMPİYONLUK İÇİN DOĞRU BİR ADIM'

- Fenerbahçe'nin en büyük eksikliği savunmadaydı, Galatasaray’ın en büyük eksikliği hücumda. Baktığınız zaman 1-2 oyuncu üzerine yük bindi. Bunlardan biri Icardi, ama Kerem Aktürkoğlu’nun üzerindeydi daha çok. Fenerbahçe'de öyle değil, hücum hattı müthiş. Savunmada sorunları vardı ama Bonucci’yi transfer ettiler. Bana sorarsanız bugün için iyi transfer. Bugünü kurtarmaları lazım çünkü. Bu sene şampiyonluk için doğru bir adım atmış oldular. Sivasspor maçında Galatasaray’ın çok büyük eksiklikleri vardı. 1 puan bile bana göre iyi. Deplasmanda o kadar eksikle oynuyorsunuz. O 1 puanı da cebinize koyup gitmeniz lazım. Galatasaray transfer edilen oyunculardan çok verim alamadı. Yöneticiler biraz bıraksın, artık keyif alalım."

Kameraman: Burak Gezmiş