Beşiktaş ÖZEL | Feyyaz Uçar ve Beşiktaş'ın efsaneleri Semih Kılıçsoy'u değerlendirdi! 'Dünya yıldızı olacak'

ÖZEL | Feyyaz Uçar ve Beşiktaş'ın efsaneleri Semih Kılıçsoy'u değerlendirdi! 'Dünya yıldızı olacak'

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’e konuşan Feyyaz Uçar, Beşiktaş formasıyla son 4 maçta 5 gol atan Semih Kılıçsoy’a övgü yağdırdı, “Müthiş bir yetenek, dünya yıldızı olacak. Çok yönlü, güçlü, birçok pozisyonda oynayabilen ve hakkını veren özel bir forvet” ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Feyyaz Uçar ve Beşiktaşın efsaneleri Semih Kılıçsoyu değerlendirdi Dünya yıldızı olacak

Semih Kılıçsoy son 4 maçta attığı 5 golle siyah-beyazlıların gurur kaynağı oldu. Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, Milliyet’e yaptığı özel açıklamada altyapıdan yetişen 18 yaşındaki golcüden çok umutlu olduklarını aktardı.

Haberin Devamı

Semih’e övgü yağdıran Uçar, “Müthiş bir yetenek, dünya yıldızı olacak. Bir forvette olması gereken tüm özelliklere sahip. Çok yönlü, güçlü, birçok pozisyonda oynayabilen ve hakkını veren özel bir futbolcu. İster sağ, ister sol kanatta oynatın, fark etmiyor, golcülüğünü unutmuyor. Çalım atıyor, topu çok iyi koruyor, yıkılmıyor, vazgeçmiyor, topsuz oyunda da maşallahı var. Yeter ki onu topla buluşturun, gerisini ona bırakın. Elbette gençlerin biraz zamana ihtiyacı vardır. Allah korusun bir sakatlık olmadığı taktirde Beşiktaş’ın dünya yıldızı adayı geliyor diyebiliriz. Yolu açık, futbol şansı bol olsun” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın efsane golcülerinden Ali Gültiken de Semih Kılıçsoy’un çok özel bir forvet olduğunu dile getirdi. Gültiken, “Çok kaliteli, çok ekstrem bir hücumcu. Bu motivasyonunu kaybetmezse çok üst seviyelere çıkar hatta bir yıldız olur. Santrfor ama kanatlarda da oynuyor. Böyle golleri atmak büyük yetenek ister. Semih’te bu özellikler fazlasıyla var. Bir yıldızın ayak seslerini duyar gibiyiz, maşallah, nazar değmesin kardeşimize” dedi.

Haberin Devamı

MEHMET EKŞİ: ANADAN DOĞMA FUTBOLCU

Beşiktaş Futbol Akademisi Direktörü Mehmet Ekşi’nin Semih Kılıçsoy’da emeği büyük. Semih’in başarıları elbette Ekşi’yi de fazlasıyla mutlu ediyor, gururlandırıyor.

Mehmet Ekşi gelişiminde büyük pay sahibi olduğu genç golcüyü Milliyet’e değerlendirdi. Siyah-beyazlı futbol adamı şunları söyledi:

“Trabzonlu, yani anadan doğma futbolcu. Yakından takip ettiğim Semih’i Fulya’dan Ümraniye’ye getirmiştik. U-19 takımımızın Antalyaspor’la oynadığı maçta ilk 11’de oynattık ve hat-trick yaptı. Ondan sonra ‘yürü ya kulum’ misali gelişti. Biliyorsunuz bir dönem TFF’de çalıştım. Semih’in U-16 Milli Takımı’na davet edilmesi önerisinde bulundum. Ardından o dönem Beşiktaş’ta görev yapan Ceyhun Kazancı’ya gittim, Semih’le bir an önce profesyonel sözleşme yapılmasını istedim ve yapıldı. İyi ki de yapıldı, Beşiktaş ve Türk futbolu bir yıldız kazandı. Önümüzdeki yıllara damgasını vuracak bir yıldız geliyor. Allah nazarlardan, sakatlıklardan korusun. Ona bir katkım olduya ne mutlu bana.”

Haberin Devamı

"SKOR GÜCÜ ÇOK YÜKSEK"

Serdar Topraktepe, Semih Kılıçsoy’un gelişiminde en büyük pay sahiplerinden biri kuşkusuz. Altyapıda uzun süre birlikte çalıştığı genç golcüye, A takımda görev yaptığı 3 maçta da 11’de forma veren Topraktepe, “Semih’i akademide santrfor oynattım. A takımda ise kanatlara çektik. Çok yönlü bir oyuncu. Çok güçlü, kaliteli, topu ileriye taşıyor, skoru her an değiştirebilecek bir yetenek” dedi.

Beşiktaş’ın unutulmaz yıldızlarından Metin Tekin ise “Futbolda en zor iş goldür. Sahada gol atmayı bu kadar kolay gösteren bir adamın devamını da getireceğini düşünüyorum. Stil olarak Agüero ve Shaqiri’ye benzetiyorum. Son 4 maçta 5 gol yaptı. Bu yaşta bu performans çok değerli.”

Semih Kılıçsoy 15 resmi maça çıkarken 6 gol, 1 asiste imza attı. Süper Lig’de Hatay, Kasımpaşa, Çaykur Rize (2) ve Karagümrük ağlarını havalandıran genç yıldız, bu sezon ilk golünü Konferans Ligi elemesinde Tirana’ya karşı kaydetmişti.