Beşiktaş ÖZEL | Beşiktaş'ta büyük tehlike kapıda! Salih Uçan ve Cenk Tosun...

ÖZEL | Beşiktaş'ta büyük tehlike kapıda! Salih Uçan ve Cenk Tosun...

28.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta 2024’te bitecek sözleşmeleri yenilenmeyen ve maaşlarında hala iyileştirme yapılmayan Cenk Tosun ve Salih Uçan’da tehlike büyük.

ÖZEL | Beşiktaşta büyük tehlike kapıda Salih Uçan ve Cenk Tosun...

İki futbolcu da siyah-beyazlı takımda yıllık sadece 10 milyon lira düzeyinde garanti ücret kazanıyor. Cenk ve Salih bonuslar hariç yıllık ücretlerinin en az 1 milyon euro seviyesine çıkarılmasını bekliyor. İki oyuncu yeni sözleşme ve iyileştirme yapılmazsa devre arası yurt dışında bir kulüple kontrat imzalama hakkı elde edecek.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımın kaptanlığını yapan Cenk yurt dışında tanınan bir golcü ve ciddi piyasası var. MLS ekibi Chicago Fire devre arasında deneyimli forvete toplam 9 milyon dolar karşılığında 3 senelik sözleşme teklif etmişti.

Beşiktaş’la kontratı 1 yıl otomatik uzayan Cenk, ABD’den aldığı teklifi geri çevirmişti. Cenk gibi Salih de Kartal’la anlaşma sağlayamazsa yurt dışına gitmeye sıcak bakıyor. Salih daha önce Roma, Sion ve Empoli formaları giymişti.

ONANA'DA AYRILIK YAKIN

Kartal kısa süre önce Lens’ten 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Jean Onana’yı kiralık göndermeye hazırlanıyor. Teknik heyetin kiralama düşüncesi yönetim tarafından Kamerunlu futbolcunun menajerine iletildi. Hemen harekete geçen menajerin, İtalya ve İspanya’dan bazı kulüplerle görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Maddi konularda anlaşma sağlanırsa Onana 1 yıllığına kiralık olarak takımdan ayrılacak. Onana’nın yanı sıra Montero da büyük olasılıkla elden çıkarılacak ve yabancı sağ stoper için kadroda yer açılacak.

DJIMITSI SÜRPRİZİ

Sağ stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ın Atalanta’da forma giyen Berat Djimsiti’yi gündemine aldığı iddia edildi. Siyah-beyazlıların, İsviçre Milli Takımı’nda da görev yapan 30 yaşındaki Arnavut asıllı oyuncunun transfer şartlarını araştırdığı belirtildi.

Djimsiti’nin Atalanta ile 2026’ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Siyah-beyazlıların bu nedenle güncel bonservis değeri 10 milyon euro olan başarılı futbolcuyu kiralık olarak transfer etmek istediği aktarıldı.