Konferans Ligi ÖZEL | Fenerbahçeli Edin Dzeko, Yunanistan'da gündem oldu: Türkiye'de idol haline getirildi!

ÖZEL | Fenerbahçeli Edin Dzeko, Yunanistan'da gündem oldu: Türkiye'de idol haline getirildi!

12.04.2024 - 07:04 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin yıldızı Edin Dzeko'nun Olympiakos tribünlerine formasındaki Türk bayrağını işaret etmesi Yunanistan'da manşetlere taşındı. Bosna Hersekli yıldızın, Türkiye'de idol olarak görülmeye başlandığı aktarıldı.

ÖZEL | Fenerbahçeli Edin Dzeko, Yunanistanda gündem oldu: Türkiyede idol haline getirildi

UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Olympiakos ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Zorlu maçın ilk yarısında hakemin kararı sonrası tribünlerden tepki gören Edin Dzeko, Yunan taraftarları yaptığı hamleyle daha da kızdırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin golcüsü Edin Dzeko, Yunan tribünlerine formasındaki Türk bayrağını işaret etti. Edin Dzeko'nun bu hamlesi maçın ardından Yunanistan basınında en çok tartışılan konular arasında yer aldı.

ÖZEL | Fenerbahçeli Edin Dzeko, Yunanistanda gündem oldu: Türkiyede idol haline getirildi

Olympiakos'un kaptanı Konstantinos Fortounis, maçın ardından Edin Dzeko ile konuştuğunu açıkladı. Yunan basınına konuşan Konstantinos Fortounis, "Dzeko'nun çok iyi bir oyuncu olduğunu biliyoruz ama iki kez gidip taraftarlarımızla diyaloğa girdi. Bu hoş bir şey değil. Futbol sahada oynanan güzel bir spordur ve bunun yapılmaması gerekir. Ona sakin olmasını, insanlarla uğraşmamasını söyledim" ifadelerini kullandı.

Edin Dzeko'nun Olympiakos tribünlerine Türk bayrağını göstermesinin yansımaları Yunanistan basınında şu şekilde görüldü:

Haberin Devamı

SDNA: Dzeko'dan Türk bayrağı ile eşi görülmemiş meydan okuma. Yıldız futbolcu faul ve kart kararını sert bir şekilde protesto etti ve bu da Olympiakos taraftarlarının tepkisine neden oldu. Bunun üzerine Dzeko tribüne döndü ve Türk bayrağını işaret etti, bu da kalabalığın tepkisini artırdı.

ÖZEL | Fenerbahçeli Edin Dzeko, Yunanistanda gündem oldu: Türkiyede idol haline getirildi

GAZZETTA: Olympiakos savunması, Edin Dzeko'ya gol attırmamayı başardı ve Boşnak oyuncu Türklerin alkışlarını kazanmak için farklı bir yol buldu. Yuhalanan futbolcu, bunun üzerine Olympiakos taraftarlarına Türk bayrağını gösterdi. Türkiye'de Dzeko'ya, Karaiskakis Stadı'nda Türk bayrağını gösterdiği için övgü yağdı.

ETHNOS: Olympiakos-Fenerbahçe maçında Dzeko; Yunanistan'da tepkilere, Türkiye'de ise övgüye neden olan bir hareket yaptı. Olympiakos taraftarlarına Türk bayrağı gösterdiği hareket tribündeki tepkilerin artmasına neden olurken, bu hareket nedeniyle Türkiye'de idol haline getirildi.

ÖZEL | Fenerbahçeli Edin Dzeko, Yunanistanda gündem oldu: Türkiyede idol haline getirildi

GAVROS: Edin Dzeko, Karaiskakis'te sadece kötü performansıyla değil, Olympiakos taraftarlarıyla girdiği tartışmayla da olumsuz bir izlenim bıraktı. Yaptığı faulün ardından taraftarların kendisini yuhalaması üzerine forması üzerindeki Türk bayrağını işaret etti, bu da daha fazla yuhalanmasına neden oldu.

FILATHLOS: Fenerbahçe'nin as oyuncusu Edin Dzeko'nun değerine ve tecrübesine yakışmayan bir karşılaşmaydı. Olympiakos karşılaşmasında meydan okuyan bir harekette bulundu, tribünlere yönelerek Türk bayrağını göstermesi taraftarların tepkisini çekti.

Yazarlar