Voleybol Paola Egonu'dan deprem itirafı! Geri dönecek mi?

Paola Egonu'dan deprem itirafı! Geri dönecek mi?

10.03.2023 - 10:05 | Son Güncellenme:

VakıfBank'ı yıldız ismi Paola Egonu kariyeri, Türkiye'de yaşanan deprem ile igili açıklamalarda bulundu. Öte yandan İtalyan basını Egonu'nun anlaştığı takımı duyurdu.

Paola Egonudan deprem itirafı Geri dönecek mi

Sezon başında VakıfBank'a transfer olan Paola Egonu'nun yeni adresi belirsizliğini koruyor. İtalyan basınına konuşan yıldız pasör çaprazı kariyeri, Türkiye'de yaşanan deprem ve ülkesine geri dönüp dönmeyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan İtalyan basını Egonu'nun anlaştığı takımı duyurdu.

Haberin Devamı

EGONU MİLLİ TAKIMA 'ARA' VERMİŞTİ
Dünya Voleybol Şampiyonası'nın favorileri arasında gösterilen İtalya, Brezilya'ya yarı finalde elendi. Üçüncülük mücadelesinde ABD'yi yenen İtalya'da Paola Egonu krizi yaşanmıştı. Maçtan sonra Egonu: 'Milli takıma devam edecek miyim? Bunu hala bilmiyorum. Şimdilik ara veriyorum çünkü canım yanıyor. Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan benim ve bu çok zor. Arayı hak ettiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

'ER YA DA GEÇ GERİ DÖNECEĞİM'
İtalyan basınına konuşan Paola Egonu ülkesine geri dönüşü ve kariyeriyle ilgili sorulara cevap verdi. İşte o röportajdan öne çıkanlar...

İtalya'yı özlüyor musun?
"Çok. İyisiyle kötüsüyle orası benim evim. Ve er ya da geç geri döneceğim."

Haberin Devamı

DEPREM İTİRAFI
Türkiye'de deprem oldu ve maçlar durdu. O günlerde neler düşündün?
"Hayatın şimdi olduğunu ve yarının ne getireceğini bilmediğimiz için hayatın bir gramını bile boşa harcayamayacağımızı düşünmeye başladım."

Paola Egonudan deprem itirafı Geri dönecek mi

Eksikliğini hissettiğin bir hak var mı?
"Kadın sporcuların anne olabilmesi hâlâ tartışılmaya devam ediyor. Çoğu sporcu başaramama korkusuyla bunu erteledi. Erkekler ise bundan muaf. Her şeye sahip olabilirler: Çocuklar ve kariyer."

"ANNE OLMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI BULAMAMAKTAN KORKUYORUM"
Şimdi bile bir çocuk istiyor musun?
"Çok fazla! Bunları daha olgunken yapmanın avantajları var ama gençken zevk almak isterim. Ertelemekten ve artık doğru zamanı bulamamaktan korkuyorum. Ve arada sırada bunun kariyerim için de iyi olacağını düşünüyorum.'"

'TÜRKİYE'DE HERKES BENİ ÇOK İYİ KARŞILADI'
Öte yandan Egonu daha öncesinde Türkiye deneyimi için şu ifadeleri kullanmıştı: "Türkiye deneyimi benim için çok güzel. İtalya'dan buraya geldiğim zaman zor geçebileceğini düşünmüştüm. Ama gerçekten herkes beni çok iyi karşıladı, sıcak kanlı davrandı. Türkiye harika bir ülke, burada olmaktan çok keyif alıyorum."

İTALYANLAR YENİ ADRESİ MİLANO DEDİ
Öte yandan Egonu'nun yeni sezondaki adresi belirsizliğini koruyor. VakıfBank'ta kalmayacağı belirtilen yıldız pasör için İtalyan basınından Volleyballit adresini açıkladı. Buna göre Egonu kararını verdi ve gelecek yıl Vero Volley Milano'da forma giyecek.

Haberin Devamı

Paola Egonu'nun Vakıfbank ile sözleşmesinin 31 Mart'ta sona ereceği ve ardından ülkesinin yolunu tutacağı ifade ediliyor.

BAŞKAN MARZARI: 'BİZ TEKLİFİMİZİ YAPTIK, BEKLİYORUZ'
Vero Volley konsorsiyumu başkanı Marzari, Egonu'nun Milano'ya transferiyle ilgili açıklama yaptı. Imoco maçı sonrası başkan, "Ne yapmaya karar vereceğini göreceğiz, teklif yaptık. Bekliyoruz ama her şey bize bağlı değil. Benim açımdan bir İtalyanın, İtalyada oynaması iyi." ifadelerini kullandı.

Yazarlar