Karagümrükspor Pirlo imzayı attı! Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

Pirlo imzayı attı! Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

12.06.2022 - 19:17 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'te teknik direktörlük görevine Andrea Pirlo getirildi. Dünyaca ünlü çalıştırıcının İstanbul ekibine imza atması Avrupa basınında gündem oldu. Avrupa basını, Andrea Pirlo'nun Jorge Jesus için güçlü bir rakip olduğunu belirtti.

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

Volkan Demirel'in ayrılığı sonrası teknik direktör arayışlarını sürdüren Fatih Karagümrük'te Andrea Pirlo ile sözleşme imzalandı. İstanbul ekibinin İtalyan çalıştırıcıyla anlaşması, Avrupa basınında geniş yer buldu. Portekiz basını, Andrea Pirlo'nun Jorge Jesus için zorlu bir rakip olduğunu kaydetti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

KARAGÜMRÜK'TE İTALYAN EKOLÜ

Süleyman Hurma'nın başkanlığını yürüttüğü Fatih Karagümrük'te İtalyan isimlerin aldıkları görevler dikkat çekti. Andrea Pirlo'nun imza atması sonrası İstanbul ekibinde gözler geçmiş dönemlerde görev alan İtalyan isimlere çevrildi. Süper Lig'e 2020-2021 sezonunda çıkan Fatih Karagümrük'te Francesco Farioli'nin yanı sıra Serie A geçmişi olan Lucas Biglia, Andrea Bertolacci, Emiliano Viviano, Lucas Castro ve Fabio Borini gibi önemli oyuncular forma giydi.

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

MONTELLA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'le anlaşmadan önce Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalyan basınına konuşmuştu. Tecrübeli teknik direktör, La Gazetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, "Türkiye’de futbolun son derece önemli olduğunu ifade edip, İtalya’daki tutkunun aynısını yaşıyorum. Pirlo’nun da bu ülkede önemli işler yapabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

CALCİOMERCATO: KARAGÜMRÜK PİRLO'YU DUYURDU

Andrea Pirlo'nun Fatih Karagümrük'le sözleşme imzalaması Calciomercato'nun da dikkatini çekti. İtalyan basınında yer alan haberde, "Karagümrük, Andrea Pirlo'nun bir yıllık sözleşmesini resmen açıkladı. Juventus'un eski teknik direktörü Türkiye'de göreve başlıyor" yazıldı.

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

7SPORT: YENİDEN KANITLAMAYA ÇALIŞACAK

Andrea Pirlo'nun Fatih Karagümrük'le anlaşma sağlaması Bulgar basınından 7Sport'un da dikkatini çekti. Haberde genç teknik direktörün kendisini Fatih Karagümrük'te yeniden kanıtlamaya çalışacağı vurgulandı. 7Sport'ta yer alan haberde, "İtalyan futbol efsanesi Andrea Pirlo, Türkiye'nin elit takımı Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü olarak açıklandıktan sonra teknik direktörlüğe geri döndü" ifadeleri kullanıldı.

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

GAZETTA.GR: YENİDEN KOLLARI SIVAMA ZAMANI

Yunanistan basınından Gazetta.Gr'in haberinde Andrea Pirlo'nun Fatih Karagümrük'le anlaşmasıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Juventus'taki kısa döneminin ardından bir yıl boyunca futboldan uzak kaldığını vurgulanan haberde Andrea Pirlo için, "Şimdi yeniden kolları sıvama zamanı" denildi.

Haberin Devamı

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

FİCHAJES: KADERİN NE OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ

Andrea Pirlo'nun Fatih Karagümrük'le sözleşme imzalaması İspanyol basınının da dikkatini çekti. Fichajes'te yer alan haberde, "Sonunda efsanevi orta saha oyuncusu, Türkiye'de şansını denemenin zorluğunu kabul etti. Bu ilginç macerada Pirlo için kaderin ne olduğunu göreceğiz" ifadeleri kullanıldı.

A BOLA: JESUS İÇİN GÜÇLÜ BİR RAKİP

İtalyan futbol efsanesinin Fatih Karagümrük'le anlaşması Avrupa basınında geniş yer buldu. Portekiz basınından A Bola, İstanbul ekibinin Andrea Pirlo ile anlaşmasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı paylaştı. A Bola'da yapılan haberde, "Juventus'tan ayrıldığından beri kulübü olmayan İtalyan, 1 Temmuz'da başlayan bir sezon için imza attı. Andrea Pirlo, sezon sonunda ayrılan Volkan Demirel'in yerini aldı. Fenerbahçe'ye yeni imza atan Jorge Jesus için güçlü bir rakip" denildi.

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

BOLA KOMPAS: YENİ BİR LİMAN BULDU

Andrea Pirlo'nun Fatih Karagümrük'e imza atmasının ardından Endonezya basını da bir haber yaptı. Bola Kompas'ta yer alan haberde, "Andrea Pirlo, bir sezonluk molasından sonra nihayet yeni bir liman buldu" şeklinde haber yayımlandı.

Haberin Devamı

Pirlo imzayı attı Avrupa basını sallandı: Jesus için güçlü bir rakip

GOAL: İTALYAN EFSANE

Andrea Pirlo'nun imzası GOAL tarafından da kaleme alındı. Fatih Karagümrük'le anlaşmasıyla ilgili yapılan haberde, "Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü İtalyan efsane Andrea Pirlo oldu" denildi.

GHANA SOCCERNET: İKİNCİ DÖNEMİ OLACAK

43 yaşındaki efsanenin Fatih Karagümrük'le sözleşme imzalaması Gana basınında da yer aldı. Ghana Soccernet'te yer alan haberde, "Bu, Andrea Pirlo'nun Juventus görevinden sonra teknik direktör olarak ikinci dönemi olacak" ifadeleri kullanıldı.

CORRİERE DELLO SPORT: YENİDEN BAŞLAMAYA HAZIR

Juventus'tan ayrılmasından sonra Fatih Karagümrük'le anlaşmasıyla ilgili İtalyan basınından Corriere dello Sport'ta haber yaptı. İtalyan basınında yer alan haberde, "Andrea Pirlo, teknik direktörlük kariyerine yeniden başlamaya hazır" ifadeleri yer aldı.

L'EQUİPE: SÜRPRİZ HEDEF

Fransız basınının önde gelen haber sitelerinden L'Equipe de Andrea Pirlo'nun Fatih Karagümrük'le sözleşme imzalamasını kaleme aldı. L'Equipe'in haberinde, "Andrea Pirlo için sürpriz hedef. İtalya'yla 2006'da dünya şampiyonu olan oyuncunun imzası resmen açıklandı" denildi.

Haberin Devamı

1 YILLIĞINA İMZALADI

Fatih Karagümrük'te Andrea Pirlo ile yapılan anlaşmanın detayları belli oldu. İstanbul ekibinden yapılan açıklamada tecrübeli teknik direktörle 1 yıllık anlaşma imzalandığı kaydedildi. Andrea Pirlo'nun sözleşmesinin 1 Temmuz'da başlayacağı belirtildi ve 14 Haziran'da imza töreni düzenleneceği vurgulandı.

JUVENTUS'U ÇALIŞTIRDI

Profesyonel futbol kariyerini 2018'de sona erdiren Andrea Pirlo, 2020'de Juventus'la anlaşma sağladı. Serie A devi Andrea Pirlo döneminde 52 müsabakada 2.15 puan ortalaması yakaladı. 43 yaşındaki İtalyan futbol efsanesi döneminde Juventus, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nda zafere ulaştı.