Galatasaray Portekiz'den Rafa Silva için Galatasaray iddiası! Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

Portekiz'den Rafa Silva için Galatasaray iddiası! Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

29.03.2024 - 11:52 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de ve Süper Kupa'da şampiyonluk hedefleyen Galatasaray gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Sarı-kırmızılıların gündeminde yer alan Rafa Silva için Portekiz'den flaş bir iddia ortaya atıldı.

Portekizden Rafa Silva için Galatasaray iddiası Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

Galatasaray'da hedef Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonluğu... Sarı-kırmızılılar her iki kulvarda da ezeli rakibi Fenerbahçe ile yarış halinde olacak. Sarı-kırmızılılar iki kupayı da hedeflerken gelecek sezonun transfer çalışmaları da başladı. Galatasaray'da yeni sezon öncesi ilk hedef Benfica ile sözleşmesi sona eren Rafa Silva...

Haberin Devamı

Galatasaray, Portekizli yıldızı kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Avrupa'dan ve Suudi Arabistan'dan birçok kulübün peşinden koştuğu Rafa Silva için Portekiz'den flaş bir Galatasaray iddiası ortaya atıldı.

Portekizden Rafa Silva için Galatasaray iddiası Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

8 YILDIR BENFICA'DA OYNUYOR

Portekiz'in son yıllarda yetiştirdiği en büyük yetenklerden biri olarak gösterilen Rafa Silva, 8 yıldır Benfica'da forma giyiyor. Portekizli yıldız 2016 yazında 16 milyon euroya Braga'dan Benfica'ya transfer olmuştu.

Benfica'da 3 lig şampiyonluğu, 1 kupa ve 3 süper kupa şampiyonluğu yaşayan Rafa Silva, Portekiz Milli Takımı ile EURO 2016'da zafere ulaşan kadroda yer alıyordu.

Benfica formasıyla toplamda 316 resmi maça çıkan Rafa Silva 89 gol atıp 63 asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre Rafa Silva'nın güncel piyasa değeri 18 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Haberin Devamı

Portekizden Rafa Silva için Galatasaray iddiası Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

OKAN BURUK YEŞİL IŞIK YAKTI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalya kampının son gününde gerçekleştirdiği basın toplantısında soruları yanıtladı. Rafa Silva transferi hakkında konuşan Buruk, "Transferle ilgili oyuncu izleme departmanı çalışma yapıyor. Hazırlıklarımız var, oyuncuları izliyoruz. Serbest oyuncular olabilir. Şu anda net bir isim üzerinde çalışma yok. Rafa Silva çok değerli ve başarılı bir oyuncu. Birçok ülkeden birçok takım isteyecektir." ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Okan Buruk, "Serbest statüde birçok oyuncu çıkacaktır. Şu anda ben lige odaklandım ama oyuncu izleme departmanımızın hazırlıkları sürüyor. Bu sezonki performanslara göre mevkiler de birkaç hafta içinde netleşecektir." dedi.

Portekizden Rafa Silva için Galatasaray iddiası Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

İLK OLARAK RECORD DUYURDU

Trendyol Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Benfica ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek Rafa Silva'ya yıllık 3.5 milyon Euro'luk bir ücret teklif ettiği iddia edildi.

Portekiz basınından Record'da yer alan habere göre; Galatasaray, Benfica ile sözleşmesi bitecek Rafa Silva'yı transfer etmek istiyor. Sarı kırmızılı ekibin 30 yaşındaki on numaraya 3 yıllık bir sözleşme teklif ettiği ve her bir yıl için ise 3.5 milyon Euro'luk ücret önerdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasaraylı yöneticiler ile pazarlığın sürdüğüne dikkat çekilen haberde, sarı kırmızılıların gelecek sene Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek bu transferi tamamlamak istediği aktarıldı.

2016'dan bu yana Benfica'da oynuyan Portekizli futbolcu, Bu sezon 44 maçta sahaya çıktı ve 18 gol, 14 asistle dikkat çeken bir performansa imza attı. Kariyer sezonunu geçiren Rafa Silva Benfica formasıyla toplamda ise 318 karşılaşmada 90 gol, 78 asistlik katkı sağladı.

Portekizden Rafa Silva için Galatasaray iddiası Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

OKAN BURUK'UN SÖZLERİ PORTEKİZ'DE YANKI BULDU!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Rafa Silva hakkında yaptığı açıklamalar Portekiz basınında geniş yankı buldu. Portekiz'in yüksek tirajlı sitesi A Bola, "Galatasaray, Rafa Silva ile ilgilendiğini doğruladı" başlığını kullandı. Haberde Okan Buruk'un sözlerine yer verilirken "Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray'ın Rafa Silva'ya olan ilgisini doğruladı ancak Benfica'yla sözleşmesi sona eren oyuncu için başka kulüplerin de devrede olması nedeniyle onu transfer etmenin zorluğu konusunda uyarıda bulundu." denildi.

Haberin Devamı

Portekiz'den Record, "Türkler, Rafa'yı ikna etmeye kararlı" başlığını kullandı. Haberde Okan Buruk'un sözleri yorumlanırken "Galatasaray'ın teknik direktörü Rafa Silva için mücadelenin zor olacağının farkında olmasına rağmen, kulübün dikkatini verdiğini itiraf ediyor." ifadeleri kullanıldı.

O Jogo sitesi "Okan Buruk, Rafa Silva'ya olan ilgisini itiraf etti." ifadelerine yer verdi. Haberin detayında "Galatasaray, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Benfica forveti Rafa Silva'nın peşinde. Türk kulübünün teknik direktörü Okan Buruk'a göre, 30 yaşındaki Portekizliyi ikna etmek için şimdiden bir cazibe operasyonu başlatıldı." denildi.

Portekizden Rafa Silva için Galatasaray iddiası Okan Buruk yeşil ışık yakmıştı

Yazarlar