Galatasaray Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor! İşte sözleşme şartları

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor! İşte sözleşme şartları

07.09.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da dış transfer bitti şimdi sıra iç transfere geldi. Takımın en önemli yıldızlarından Sacha Boety ve Victor Nelsson ile yeni sözleşme imzalanacak. Sarı-kırmızılılar iki yıldızın sözleşmesini kısa süre içinde yenileyecek. Sacha Boey ve Victor Nelsson'un sözleşme şartları belli oldu.

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

Galatasaray'ın iki sezon öcne kadrosuna kattığı Victor Nelsson ve Sacha Boey, performanslarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Danimarkalı yıldıza Avrupa'nın önde gelen kulüpleri talip olmuştu. Sacha Boey ise Premier Lig ekiplerinin radarında...

Haberin Devamı

Galatasaray; Sacha Boey ve Victor Nelsson'un sözleşmesini yenilemek için görüşmelere başladı. Boey ve Nelsson'un sözleşşme şartları belli oldu. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

İŞTE NDOMBELE VE SANCHEZ TRANSFERLERİNİN PERDE ARKASI

Galatasaray’ın, UEFA’ya listesini göndereceği dün takıma gelen Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez’in transferlerinin perde arkası belli oldu.

Sarı-kırmızılılar, Tottenham ile girdiği sıkı pazarlıktan galip çıktı. İngiliz kulübünün sahibi Daniel Levy ile kıran kırana pazarlıklar yapan yönetim, sadece iki sezon önce toplamda 104 milyon euro bonservis ödediği Ndombele ve Sanchez’i çok düşük rakamlara kaptı.

Sanchez için Tottenham ilk görüşmede 22 milyon euro isterken, Levy’nin daha sonra 16.5 milyon euroya indiği öğrenildi. Galatasaray için bu rakam da kabul edilemedi. Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ile Levy arasındaki pazarlıkta kazanan Timur oldu.

Haberin Devamı

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

Kolombiyalı stoper Leverkusen’e de gitmeyi kabul etmeyince Galatasaray’ın eli daha da güçlendi. Levy son gün 7 milyon euro indirime giderek, 9 milyonu kabul etti.

Cim-Bom bunu fırsat bilip Sanchez’in yanına Ndombele’yi ekleme kararı aldı. Son gün paket haline getirilen transferde Galatasaray, Ndombele’de de istediği şartları kabul ettirdi. Bedavaya kiralanan ve maaşının bir bölümü de Tottenham tarafından karşılanan Fransız oyuncu için Galatasaray’ın elini pazarlıkta iki nokta güçlendirdi.

Bunlardan biri Sanchez transferinde oluşan yeni hava ile beraber Ndombele’nin eklenmek istenmesi, diğeri ise Fransız oyuncunun Premier Lig’den yapılan bir teklifi kabul etmemesi. Bu durum Galatasaray’ın önünü açtı ve iki yıldız alındı.

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

SALİH ÖZCAN OPERASYONU

Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan, Türkiye’den teklifler aldığını, ancak şimdilik bunları kabul etmeyi düşünmediğini söylemişti. Ancak Sarı-kırmızılılar, Okan hocanın isteği üzerine bir kez daha Alman kulübüyle masaya oturmaya karar verdi. Galatasaray, 25 yaşındaki oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamaya çalışacak. Bir başka flaş iddia ise İngiltere’den geldi. Championship ekibi West Bromwich’in formasını giyen Okay Yokuşlu’nun, Torreira’ya alternatif olarak Galatasaray’ın radarına takıldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Milli oyuncu daha önce yaptığı açıklamada, "Galatasaray'dan teklif geldi. Menajerim beni arayarak teklifi iletti. Galatasaray çok büyük bir kulüp ama ben tamamen yeni sezona odaklanmış durumdayım ve buradaki sözleşmemin bitmesine daha üç yıl var. Geleceğin ne getireceğini göreceğiz ama dediğim gibi şu anda burada mutluyum ve şu anda odak noktam Borussia Dortmund" ifadelerini kullanmıştı.

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

SIRA İÇ TRANSFERE GELDİ!

Yaz transfer döneminde kadrosunu Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Davinson Sanchez, Cedric Bakambu, Angelino, Kerem Demirbay, Halil Dervişoğlu ve Kaan Ayhan gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray'da sıra iç transfere geldi. Sarı-kırmızılılar, performanslarıyla geçtiğimiz sezona damga vuran Sacha Boey ve Victor Nelsson'un sözleşmelerini yenileyecek.

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

İŞTE SÖZLEŞME ŞARTLARI

Haberin Devamı

İngiltere'den Bournemouth'un Sacha Boey'a, İspanya'dan Sevilla'nın Victor Nelsson'a ilgisi oldu ancak Şampiyonlar Ligi'ni düşünen sarı-kırmızılı kulüp, önerilen rakamlar beklentisini karşılamadığı için satmaya yanaşmadı.

Sabah'ta yer alan habere göre yönetim, ocak ayında Avrupa'dan yeni teklifler beklediği iki oyuncusunun sözleşmesini, ücretlerini artırarak uzatma kararı aldı.

480 bin Euro ile takımda en az kazanan yabancı olan Fransız sağ bek Boey, gösterdiği performansla alkış almaya devam ediyor. Yönetim, Boey'nin maaşını 1.5 milyon Euro'ya yükseltecek. 

Diğer yandan savunmanın bel kemiği olan Nelsson için de adım atan yönetim, 1.2 milyon Euro alan Danimarkalı yıldıza ise 2 milyon Euro garanti ücret vermeyi düşünüyor. İki oyuncuyla da 4'er yıllık yeni anlaşma yapılması düşünülüyor.

1/2

2/2

PİYASA YAPACAKLAR

2000 doğumlu Boey, Fransa A Milli Takım yetkilileri tarafından takip ediliyor. 24 yaşındaki Nelsson'u Premier Lig kulüpleri uzun süredir izliyor. 2 yıldız da Şampiyonlar Ligi vitrininde piyasa yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SACHA BOEY

Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan isimlerden Boey, bu sezon 9 maçta 810 dakika forma giydi. Okan Buruk'un vazgeçilmezleri arasında yer alan 22 yaşındaki Fransız sağ bek, 2021 yazında geldiği sarı-kırmızı takımda toplamda 61 karşılaşmada 2 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

VİCTOR NELSSON

Geçen sezon defansın göbeğinde çok iyi bir performans gösteren, bu sezon ise yaptığı bazı hatalarla kızdıran 24 yaşındaki Nelsson, 2021'de Kopenhag'dan 7 milyon Euro'ya alınmıştı.

Mevcut sözleşmesi 2026 yılına kadar olan Danimarkalı stoper, Galatasaray formasıyla çıktığı 88 resmi karşılaşmada 2 gol kaydetti, 1 de asist yaptı.

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

Sacha Boey ve Victor Nelsson imzayı atıyor İşte sözleşme şartları

Yazarlar