Futbol Sami Yen'de parlamıştı! Pogba'nın sakatlık, şantaj ve doping kâbusu

Sami Yen'de parlamıştı! Pogba'nın sakatlık, şantaj ve doping kâbusu

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Paul Pogba'nın yıldızı 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nda parladı. Ali Sami Yen'de kupayı havaya kaldıran, Şampiyon Fransa'nın MVP seçilen kaptanıydı. İtalya'da son bir yılda sakatlık, şantaj ve dopingle kâbusu yaşadı, futbol hayatı bitme noktasına geldi

Sami Yende parlamıştı Pogbanın sakatlık, şantaj ve doping kâbusu

 

Paul Pogba'nın doping nedeniyle futboldan uzaklaştırılması, yıldız futbolcunun son dönemde yaşadığı sıkıntılara tuz biber ekti. Futbol dünyasında son on yılda en hızlı yükselen ve en hızlı düşen isimler arasında yer alan otuz yaşındaki futbolcu son darbeyi yasaklı maddeden yedi, şimdilik geçici olarak uzaklaştırıldığı futbol hayatı bitme noktasına geldi.

Paul Pogba dünya futboluna kendisini İstanbul'da tanıttı. Türkiye'nin ev sahipliğinde 2013'te gerçekleştirilen FIFA U20 Dünya Kupası'nda Fransa şampiyon olurken, Pogba da turnuvanın en değerli oyuncusu seçilerek yıldızını parlattı. Yedi farklı şehrin ev sahipliğindeki turnuvada Fransa, grup karşılaşmalarını oynadığı Ali Sami Yen'de final maçına da çıktı, şampiyonluğun ardından kupa, takım kaptanı Pogba'nın ellerinde yükseldi.
Juventus'taki başarılı ilk döneminin ardından 105 milyon euro rekor bonservisle gittiği Manchester United'da çıktığı 233 maçta 39 gol atarken, 51 de asist kaydetti. Torino ekibindeki ikinci dönemi ise yıldız futbolcu açısından kabuslarla doluydu. Bu süreç sakatlıklar, şantaj ve nihayetinde dopingle sonuçlandı. Menisküs, uyluk, kasık ve kas gibi farklı sakatlıklar nedeniyle geçen sezon kırk üç maçı kaçırdı, sadece bir maça ilk on birde çıktı.

Haberin Devamı


Futbolcunun geçen ay ise kardeşiyle başı derde girdi. Mathias Pogba, abisi hakkında çeşitli iddialar içeren tehdit videolarını sosyal medyada paylaştı. Paul Pogba kardeşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Oynamadığı maçın doping testinden sınıfta kalınca şanssızlıklarına bir yenisini ekledi.

Bırakmayı düşünüyordu
Dopingli çıkmasından saatler önce yayınlanan Al Jazeera'ya verdiği röportajdaki sözleri ise işleri kendisi için iyice dramatik hale getiren unsurdu: "Zaman zaman artık 'futbol oynamak istemiyorum, para istemiyorum. Beni ben olduğum için sevsinler' diye düşünüyorum."

Normalde dört yıl kasıtsızsa daha az

Pogba'nın vücudunda, yasaklı madde "endojen olmayan testosteron metabolitleri" bulundu. Uzmanlar, testesteron kullanımının futbolda alışkın bir doping aracı olmadığına vurgu yaparak, "Genelde kas gelişimi gerektiren, vücut geliştirme, halter gibi sporlarda rastlanan bir yasaklı madde. Belki de kasıtlı olarak alınmadı. Bunu bilebilmek şu an için mümkün değil. B numunesi açıldıktan ve yapılan savunmadan sonra ne olduğunu öğrenebileceğiz" dedi.
Normal cezanın 4 yıl olduğunu ancak kasıt olmadığının ispatlanması durumunda bunun daha aşağı düşebildiğini dile getiren uzmanlar, "Kasıt olmadığını da sporcunun kanıtlaması gerekir. Futbol olduğu için yargılama süresi normalden çok hızlı sürer. Ancak başka bir şekilde bulaştığını savunursa analiz gerekir ve bu da zaman alır" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Juventus feshedebilir

Juventus formasıyla 20 Ağustos'taki Udinese maçının ardından vücudunda yasaklı maddeye rastlanan Paul Pogba'nın durumu kulübünü de harekete geçirdi. Torino ekibi, 2026'ya kadar sözleşmesi süren futbolcunun durumunu masaya yatırdı. İtalya Dopingle Mücadele Kurulu'nun tedbiren futboldan uzaklaştırdığı oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesinin gündemde olduğu bildirildi. Siyah-beyazlılarda öne çıkan görüşün B numunesini beklemek olduğu, ikinci testin sonucu da aynı şekikde çıkarsa kontratın feshinin devreye konmasının beklendiği belirtildi.

Yazarlar