Voleybol Şampiyonluk coşkusu! Filenin Sultanları doyasıya kutladı

Şampiyonluk coşkusu! Filenin Sultanları doyasıya kutladı

04.09.2023 - 22:05 | Son Güncellenme:

VNL zaferinin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da şampiyonluğa ulaşan ve tarih yazan Filenin Sultanları, İstanbul'da düzenlenen organizayonla şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı. İşte detaylar...

Cumhuriyetimiz’in 100. yılında A Milli Kadın Voleybol Takımımız tarih yazmaya devam etti. Önce Milletler Ligi’nde mutlu sona ulaşan Filenin Sultanları, Sırbistan’ı tie-break setinde devirerek Avrupa Şampiyonu unvanını da kazandı, yine bir ilki başardı.

Haberin Devamı

FİLENİN SULTANLARI İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Sırbistan'ı finalde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Şampiyonluk coşkusu Filenin Sultanları doyasıya kutladı

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu. Millletler Ligi'ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı.

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDEYİZ

Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında zirvedeki yerini koruyor. Finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup etmemizin ardından 3.4 puan hanemize yazdırdık. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 384 puanla liderliğini sürdürürken ABD 366 puanla ikinci sırada yer aldı. Filenin Sultanları'nın CEV Avrupa Şampiyonası finalinde yendiği Sırbistan ise 357 puanla dünya sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk coşkusu Filenin Sultanları doyasıya kutladı

OLİMPİYATLARA GİTMEYİ GARANTİLEDİ

Öte yandan Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiğimiz performans olimpiyat biletini almamıza yaradı. Olimpiyat Elemleri için Japonya'ya gidecek Filenin Sultanları eleme maçları oynayacak. Eleme maçlarında başarılı olmasa bile dünya sırlamasında her türlü 1. sırada kalacak olan Sultanlar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi garantiledi.

 

İSTANBUL'DA KUTLANDI

Belçika'da kazanılan tarihi zaferin ardından Filenin Sultanları bugün İstanbul'a gelmişti. A Milli Voleybol Takımı'nın şampiyonluğu İstanbul'da düzenlenen organizasyonla doyasıya kutlandı.

MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ: SIRADA OLİMPİYAT VAR

Milli oyuncuların ailelerine alkış isteyerek sözlerine başlayan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Onlar olmazsa bu güzel tablo olmazdı. Cumhuriyetin 100'üncı yılında tarihte alınmamış iki kupayla huzurlarınıza geldik. Ne kadar gurur duysak azdır. Bu evlatlar bizim evlatlarımız. Hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız. Sırada ne varsa o var. Sırada olimpiyatsa olimpiyat var. Şimdi Malatya şarkısı çalarken de şöyle hissettim. 11 ilimizde deprem yaşadık. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bu şampiyonluk depremzedelere moral olsun istiyorum. Depremi yaşayanlara armağan ediyorum. Siz destek verdikçe daha güzel işlere imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI

Filenin Sultanları'nın zaferi, tüm Türkiye'de coşkuyla karşılanırken İstanbul'daki kutlamaya binlerce kişi katıldı. Organizasyonun başlangıcında FIVB Milletler Ligi ve CEV Avrupa Şampiyonası'nda kazanılan kupalar kürsüde sergilendi.

Şampiyonluk coşkusu Filenin Sultanları doyasıya kutladı

ERİK DALI EŞLİĞİNDE KUTLAMA

Kurulan platforma Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonluğu kupası ilk önce getirilirken sporcular da tek tek anons edilerek sahneye çağrıldı. Çalan şarkılarla Filenin Sultanları şampiyonluğu doyasıya kutladı. 

FİLENİN SULTANLARI'NDAN ŞAMPİYONLUĞA DAİR GÖRÜŞLER

  • Gizem Örge: "Buraya Avrupa şampiyonu olarak geldik, çok mutluyuz. Zorluklarla sınanan güzel ülkem birlikte bu tarihi başarının tadını çıkaralım."
  • Simge Aköz: "Bütün turnuva boyunca bizlere destek oldunuz. Ettiğiniz dualar bizlere destek oldu. Sizlere çok teşekkür ederiz."
  • Hande Baladın: "Bu şampiyonluk, Cumhuriyetimizin 100. yılına çok yakıştı. Her an her dakika bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz."
  • Kübra Akman: "Destekleriniz için çok teşekkür ederiz."
  • Cansu Özbay: "Bizi takip eden, bizimle üzülen bizimle sevinen herkese teşekkür ederiz. En büyük Türkiye."
  • Melissa Vargas: "Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz."
  • Ayça Aykaç: "Keşke benim buradan gördüğümü görseydiniz. Çok güzel görünüyorsunuz. Desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz."
  • Derya Cebecioğlu: "Daha güzellerini yapacağız. Bizleri desteklemeye devam edin."
  • Zehra Güneş: "Şampiyonluğu sizlerle kutlamak müthiş bir şey. Dualarınız için çok teşekkür ederiz. Sizi çok seviyorum."
  • Aslı Kalaç: "Bizleri son güne son sayıya kadar desteklediniz. Bize de şampiyonluğu sizinle kutlamak düştü. Nice kupalara."
  • İlkin Aydın: "Bize güvenmeye devam edin. Daha güzellerini kazanacağımızdan şüphem yok."
  • Ebrar Karakurt: "Dünyanın en güzel seyircisine sahibiz. Sizler bizim arkamızda duruyorsunuz. İyi ki varsınız."
  • Eda Erdem Dündar: "Sahne çok güzel görünüyorsunuz. Enerjiniz çok iyi, iyi ki varsınız. Dev ekranlarda bizi desteklediniz, çok güzel görüntüler izledik. Cumhuriyetin 100'üncü yılında böyle büyük zaferler getirdiğimiz için çok mutluyuz. İyi ki varsınız."
  • Daniele Santarelli: "Harika bir gün. Destekletiniz için teşekkür ederiz."
  • Kadın A Takım Menajeri Pelin Çelik: "En büyük aşkımız ülkemiz, armamız ve üzerimize giydiğimiz formamız. Bazen sayılara, bazı anlara yürek dayanmıyor. Biz iyi bir aileyiz, iyi ki varsınız."

Yazarlar