Voleybol Santarelli, Ebrar Karakurt kararının perde arkasını açıkladı

Santarelli, Ebrar Karakurt kararının perde arkasını açıkladı

14.11.2023 - 14:22 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları ile yaza damga vuran Santarelli 3 kupa ile sezonu kapatmıştı. Santarelli verdiği röportajda Ebrar Karakurt ve Ayça Aykaç hakkında açıklamalarda bulundu.

Santarelli, Ebrar Karakurt kararının perde arkasını açıkladı

Milletler Ligi'nde ve Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan olimpiyat elemelerinde grubu lider tamamlayarak kupa alan Filenin Sultanları'nda başantrenör Santarelli açıklamalarda bulundu. TRT Yıldız'a konuşan Santarelli, Ebrar Karakurt ve Ayça Aykaç ile ilgili gelen sorulara cevap verdi.

Haberin Devamı

EBRAR BUNUN İÇİN ÇOK ÇALIŞTI
Daniele Santarelli, Filenin Sultanları'nda yaşanan pozisyon değişiklikleriyle ilgili şu cevabı verdi:

Bu pozisyon değişiminin bize çok şey kattığını düşünüyorum. Ebrar, defans konusunda çok çalıştı. Smaçör pozisyonunda kalmayı hak etmek için geçtiğimiz yaz çok çalıştı. Bu çözümün bizim için en iyisi olduğunu düşünmüştüm, bu sayede ilk 6'yı çokça değiştirebiliyor ve farklı şekillerde kurabiliyorduk.

AYÇA'NIN ACE ATMASI EN İYİ ANLARDAN BİRİYDİ
Ayça için de çok mutluyum. Bize birçok anda yardımcı oldu. İlk aceini bulduğu an geçen yazın en iyi anlarından biriydi. Kutlamalarımızı çok iyi hatırlıyorum. Bir takım kurarken önemli şeylerden birinin her oyuncunun takım için her şeyi vermesi olduğunu düşünüyorum. Sanırım geçen yaz herkes sadece kendi için değil takım için de çalışıyordu ve bu da takım olmak demekti. Bu da geçen yaz gerçek bir takım oluşturduğumuz anlamına geliyor.”

Haberin Devamı

Santarelli, Ebrar Karakurt kararının perde arkasını açıkladı

İKİ EVİM BİRLİKTE DİYEBİLİRİM
EURO 2032'ye İtalya ve Türkiye ev sahipliği yapacak ne düşünüyorsun?
Benim için mükemmel. İki evim birlikte diyebilirim. Bunu bilmek çok heyecan verici ve inanılmaz. Ama Avrupa Şampiyonası'nı çok fazla düşünmek istemiyorum. Önce önümüzdeki yazı düşünmeliyiz.

EBRAR RUSYA'DA YILDIZLAŞTI
Ebrar Karakurt'un takımı Kaliningrad, Dinamo Ak Bars ile karşı karşıya geldi. Karar setine giden mücadeleyi Dinamo Ak Bars 3-2 kazandı. Kaliningrad'da Ebrar Karakurt, Dinamo Ak Bars karşısında 28 hücum (28/71 - %39) 2 blok toplam 30 sayı üretti. Ebrar'ın bu performansı galibiyete yetmedi.

GEÇEN SEZONU İTALYA'DA GEÇİRDİ
17 Ocak 2000 doğumlu voleybolcu kariyerine 12 yaşında VakıfBank’ta başladı. VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde şampiyonluk yaşayan pasör çaprazı, U23 Milli Takımı’yla Dünya Şampiyonu olurken, U18 Milli Takımı’yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası’nda ‘En İyi Smaçör’ ödülünün sahibi oldu. 2018 yılında VakıfBank A Takımı’na yükselen Karakurt, 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Geçen sezonu İtalya’da geçiren yıldız voleybolcu, yeni sezonda ise Rusya’ya transfer oldu. Ebrar Melissa Vargas’ın gelişiyle smaçör oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Yazarlar