Milli Takım 6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursun'dan rekor! Milli Takım tarihine geçti

6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursun'dan rekor! Milli Takım tarihine geçti

08.06.2022 - 02:07 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grubu ikinci maçında Litvanya'yı deplasmanda 6-0 yendi. A Milliler'de Litvanya karşısında duble yapan Serdar Dursun tarihine geçerken özel bir istatistiğin de sahibi oldu. İşte tüm detaylar...

6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursundan rekor Milli Takım tarihine geçti

A Milli Takımımız, Litvanya'yı deplasmanda 6-0 mağlup ederek UEFA Uluslar Ligi'nde üst üste ikinci galibiyetini aldı. A Milli Takımımıza galibiyeti geitren golleri Doğukan Sinik (2), Serdar Dursun (2), Yunus Akgün ve Halil Dervişoğlu kaydetti.

Haberin Devamı

SERDAR DURSUN'DAN REKOR

Faroe Adaları maçında da golünü kaydeden Serdar Dursun, A Milli Takım'da rekora imza attı. 

Faroe Adaları karşılaşmasında ağları havalandıran Serdar Dursun, A Milli Takım tarihinde görev yaptığı ilk beş maçta 4 ve üzeri gol kaydeden altıncı oyuncu olmuştu. Bunu daha önce Zeki Rıza Sporel, Reha Eken, Oktay Derelioğlu, Metin Oktay ve Suat Mamat başarmıştı.

6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursundan rekor Milli Takım tarihine geçti

A MİLLİ TAKIM TARİHİNE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre; A Milli Takım tarihinde attığı gollerin tamamını oyuna sonradan girdiği maçlarda kaydeden oyuncular arasında en fazla gol sevinci yaşayan isim Serdar Dursun.

LİTVANYA'YA ATTIĞI 2 GOLLE REKORA İMZA ATTI

Milli formayla 6. maçında 6. golünü atan ve bu sayıya en hızlı ulaşan isim olan Serdar Dursun tarihe geçti.

Haberin Devamı

90 dakikayı değerlendiren başarılı golcü, “Artık 3 günde 1 maç oynuyoruz. 6-0 kazandık ancak 7-8-9 da olabilirdi. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. A Milli Takım'da çok yetenekli oyuncular var. Halil daha çok 10 numara gibi oynayan bir isim, ben ve Enes ise daha gole dönük oyuncularız. İyi bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursundan rekor Milli Takım tarihine geçti

DOĞUKAN SİNİK: HER TÜRK GENCİNİN HAYALİ

Doğukan Sinik, A Milli Takım formasıyla ilk gollerini Litvanya karşısında kaydetti. 2 gol birden atan genç yıldız, "Benim adıma çok özel. Mutluyum, gururluyum. Her Türk gencinin hayali budur, bana da nasip oldu ve katkı verebildim” diye konuştu.

6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursundan rekor Milli Takım tarihine geçti

Darısı elemeleri - Bilal Meşe (Milliyet)

Milli Takım’ın başına kim gelirse gelsin, ilk cümlesi, “beyaz sayfa” oluyor, ben de buna tutuluyorum arkadaş... Bırakın beyaz sayfayı, geçmişi yargılamayı da önünüze bakın, önünüze! Efendim, Hamit Altıntop, C Grubu’nda bulunmamıza neden olarak geçmişteki performansı gösterdi. Bilmeyen mi var?

Uluslar Ligi’ne bazı futbolseverler yan gözle bakıyorlar, hatta burun kıvırıyorlar! Yapmayın, etmeyin, belki hedef büyük değil, ama 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma adına müthiş bir fırsat olduğunu unutmayalım. Yani, grup maçlarında hem yarışacağız hem de Stefan Kuntz elemelerdeki ideal kadroyu belirleme şansını bulacak. Artı kazandığımız her maç, ülke puanımıza da katkı yapacak.

Haberin Devamı

Kuntz’un belirlediği aday kadroda yeni yüzler, kesik kesik de olsa şans bulanlar var. UEFA Uluslar Ligi C Grubu’ndaki rakiplerimiz asla bizim ayarımızda ve kalibremizde değil... Buradan elimizi-kolumuzu sallayarak seviye atlarız, dileriz bir iş kazası yaşamayız. Artı, ay-yıldızlı ekibimizin gerçek performansını bu rakiplere bakarak analiz edersek hata yaparız. Hedef elemeler olduğuna göre, o kulvarda test edeceğiz.

6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursundan rekor Milli Takım tarihine geçti

Doğal çime alışmış bir ekibin, böylesi suni zeminlerde oynaması zordur. Özellikle teknik kapasitesi yüksek oyuncular adam eksiltme ve paslarda sıkıntılar çeker. Yani topla dripling yaparken meşin yuvarlağı kontrol etmekte güçlük çekersiniz. Bu handikapa karşın ekibimiz ilk yarıda golleri erken bulunca, temposu da düştü. Sol kanatta görev yapan Doğukan 2 ve 14’de attığı golerle farkı ikiye çıkardı. Doğukan’ı Antalyaspor’dan tanıyoruz, beğendiğimiz bir oyuncu... İlk kez on birde yer aldı, attığı iki golle, rekabette ‘ben de varım’ dedi. Aferin ona, özgüven on numara...

Haberin Devamı

Kuntz, ikinci yarıya Yunus Akgün ve Orkun’u sahaya sürdü, Hakan ile Cengiz’i oyundan aldı. O Yunus ceza alanına girdi, Sirvys elle oynadı. Oyun devam ederken VAR devreye girdi, incelemeden sonra orta hakem penaltı noktasını gösterdi. Serdar Dursun şık bir vuruşla farkı üçe çıkardı.

Litvanya, bu golden sonra risk aldı, 64’de ilk atağını gerçekleştirirken, Laukzemis’in şutunda top üst direkte patladı. 81’de Mert Müldür sağdan indi, altıpasa kesti, Serdar Dursun’a dokunmak kaldı.

89’da Yunus Akgün, Kerem’in asistiyle farkı beşe çıkarırken,Halil Dervişoğlu kaçırdı, kaçırdı 90 artı 1’de nihayet golünü attı, maçın skorunu belirledi.
Evet, ay-yıldızlı ekibimiz, Uluslar Lig’inde doludizgin yoluna devam ediyor. 2’de iki yaptı, rakip fileleri gole boğdu, liderliğini sürdürdü.
Ne diyelim darısı Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne... Yolunuz açık, şansınız bol olsun güzel adamlar...

6 gollü Litvanya maçında Serdar Dursundan rekor Milli Takım tarihine geçti

Zayıf rakip, doğru seçim - Erman Özgür (Fanatik)

Haberin Devamı

Saha suni, oynadığımız oyun gerçekti. İyi futbol için zayıf rakiplere karşı doğru seçimleri yapmıştı Kuntz. Topun bizde kalacağı, daha çok hücum edeceğimiz maça yine çift santrforlu, Hakan Çalhanoğlu'nun oyun kurduğı, ofansif beklerin seçildiği ve Milli forma için heyecanlı ve istekli yetenekli oyunculara yer vererek başladı. Bu oyuncuların başında da Doğukan geliyordu. Kendi çabası ile bulduğu ve kilidi erken açan golü ile başladığı resitale, Halil'in pasında attığı klas golle devam etti. Oynadığı ilk yarı ile maçı olduğundan daha da kolaya çeviren isim oldu. Maçın 2. yarısı da biraz bu kolaylığın verdiği rahatlık ile geçti. Genç kalecimiz Doğan'ın birkaç acemiliği dışında savunma olarak sıkıntı yaşamadık.

Fazlasını kaçırdık

Sezonu yoğun geçirmiş Hakan ve Cengiz gibi yıldızları dinlendirmemize rağmen işin hücum kısmında çok fırsat bulduk. Serdar Dursun ile bulduğumuz 2 gole rağmen çok daha fazlasını kaçırdık.

Sonuçta zayıf Litvanya'yı Doğukan'ın yıldız gibi oynadığı bir oyunla geçtik. Yunus ve Halil kapanışı yaptı. Sezon sonu olması ile bir çok oyuncuya eziyet gibi gelmesine rağmen maça konsantre olabilmemiz bile bana göre Milli Takımımız’ı başarılı saymak için yeterliydi.

Yazarlar