Galatasaray Sevilla'dan Galatasaray'a resmi teklif! Nelsson'dan şok transfer kararı

Sevilla'dan Galatasaray'a resmi teklif! Nelsson'dan şok transfer kararı

09.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Marcao’yu kadrosuna katan Sevilla, Victor Nelsson için de Galatasaray’a resmi teklif yaptı. Sarı-kırmızılı kulüp, İspanyol ekibinin teklifini geri çevirirken, Danimarkalı savunmacı transferle ilgili kararını verdi.

Sevilladan Galatasaraya resmi teklif Nelssondan şok transfer kararı

Galatasaray'da transferde hareketli saatler yaşanıyor... Sarı-kırmızılı kulüp Lucas Torreira ve Dries Mertens’i resmen renklerine bağladı. Arsenal’den transfer edilen Torreira 4 yıllık, son olarak Napoli forması giyen Mertens ise 1+1 senelik sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

20 DAKİKADA TAM 231 BİN KİŞİ KATILDI

Sarı-kırmızılı kulüp, Torreira için Arsenal’e 6 milyon euro bonservis ödeneceğini duyurdu. Uruguaylı orta sahaya ise her sezon için 2 milyon 750 bin euro verileceği açıklandı. Cim-Bom, Mertens’e ise 2 milyon 900 bin euro garanti ücret ödeyecek. Dünyaca ünlü Belçikalı oyuncuya ayrıca 1 milyon 100 bin euro imza ücreti verilecek.Galatasaray, Torreira ve Mertens transferlerini Twitter Space odasından açıklayan dünyadaki ilk kulüp oldu. Kulübün resmi Space odasına 20 dakikada tam 231 bin kişi katıldı.

Sevilladan Galatasaraya resmi teklif Nelssondan şok transfer kararı

YILDIZLAR GSTV'YE KONUŞTU

Torreira, GSTV’ye yaptığı açıklamada, “Kariyerim için çok önemli bir an. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte olduğum için gerçekten çok mutluyum. Taraftarlar ve Muslera benim bu kararı almamda büyük rol oynadı. Onlara teşekkür ediyorum. Hedefimiz şampiyonluk. İlk adımımızı bu şekilde atacağız. Antalyaspor maçını izledim. Güzel bir başlangıç oldu. Galatasaray’da tarih yazmak için ben de elimden geleni yapacağım” dedi. Mertens ise “Galatasaray’da uzun süre kalmak isterim. Galatasaray’ın neden beni istediğini göstermeye geldim. Gücümü sahada göstermek istiyorum. Galatasaray’dan teklif gelince onur duydum. Kariyerimde gerçekten mükemmel bir adım attım. Taraftarının cumartesi gecesi geç saate kadar bizleri beklemeleri çılgıncaydı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sevilladan Galatasaraya resmi teklif Nelssondan şok transfer kararı

10 NUMARA MERTENS'İN

Galatasaray’ın Avrupa çapında büyük ses getiren transferleri Lucas Torreira ve Dries Mertens dün sabah sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul’a cumartesi gecesi aynı uçakla getirilen yıldız oyuncuların geniş kapsamlı bir taramadan geçirildiği belirtildi. Cim-Bom’da 10 numaralı formanın yeni  sahibi Dries Mertens oldu. İki yıldır boşta olan 10 numara, 35 yaşındaki Belçikalı yıldıza verildi. Mertens kariyerinde ilk kez 10 numaralı formayı giyecek. Galatasaray’da 10 numarayı son olarak 2019-2020 sezonunda Belhanda taşımıştı.

NELSSON YOL AYRIMINA GELDİ

Galatasaray’da Victor Nelsson yol ayrımına geldi. Sarı-kırmızılı takımdan geçtiğimiz günlerde Marcao’yu 12+3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında renklerine bağlayan Sevila dün de Danirmarkalı stoper için resmi teklifte bulundu. İspanyol ekibinin, Nelsson için yaptığı ilk teklifin Marcao’nun sözleşme şartlarıyla aynı olduğu öğrenildi. Cim-Bom savunmanın en başarılı ve değerli ismi olan Nelsson’a gelen teklifi reddetti.

Haberin Devamı

Sevilladan Galatasaraya resmi teklif Nelssondan şok transfer kararı

DANİMARKALI YILDIZ SEVILLA'YA GİTMEK İSTİYOR

Sarı-kırmızılıların, sözleşmesinde 25 milyon euroluk çıkış maddesi bulunan 23 yaşındaki oyuncuyu kesinlikle 20 milyon euronun altında satmayı düşünmediği bildirildi. Kopenhag’dan geçtiğimiz sezon başında 7 milyon euroya transfer edilen Nelsson’nun ise Sevilla’nın teklifini değerlendirmek istediği öğrenildi.

TEKLİFİ BÜYÜK BİR FIRSAT OLARAK GÖRÜYOR

Genç oyuncunun Galatasaray’dan mali yönden herhangi bir iyileştirme beklemediği ve kariyeri için Sevilla’dan gelen teklifi büyük fırsat olarak gördüğü ifade edildi. Nelsson’un Sevilla’ya gitmesi halinde İspanyol ekibinin son dönemde sarı-kırmızılı takımdan transfer ettiği oyuncular kervanına Danimarkalı stoper de katılacak.

Haberin Devamı

Cim-Bom’dan Fernando ve Marcao’yu bonservisleriyle birlikte transfer eden Sevilla, eski bir Galatasaraylı olan Alex Telles’i kısa süre önce Manchester United’dan kiralamıştı. İspanyol ekibi, Alex Telles’i kadrosuna kattıktan sonra sosyal medyadan Galatasaray’a manidar bir teşekkür mesajı göndermişti.