Basketbol Simon: Fenerbahçe'den korkmuyoruz

Simon: Fenerbahçe'den korkmuyoruz

16.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Krunoslav Simon, Fenerbahçe'den çekinmediklerini açıkladı.

Simon: Fenerbahçeden korkmuyoruz

Lacivert-beyazlı takımın Hırvat basketbolcusu Krunoslav Simon, Euroleague’in internet sitesine bir röportaj verdi. Fenerbahçe Beko ile olan final four’daki eşleşmelerini değerlendiren 33 yaşındaki guard, “Rakibimize büyük saygı duyuyoruz. Ancak onlardan korkmuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Simon şöyle devam etti: “Fenerbahçe bu sezon en istikrarlı takım olduğunu ortaya koydu. Normal sezonu ilk sırada tamamlamayı hak ettiler. Ancak biz de kendilerine karşı oynadığımız maçlarda karşılarında iyi basketbol oynayabildiğimizi gösterdik. Ben şu an kendimi 34’üne merdiven dayamış bir oyuncu olarak görmüyorum. Final Four’da daha önce boy göstermiş ve iyi işler çıkarmış Hırvat basketbolculardan bir tanesi olmak istiyorum.”

Dunston: Bizi coach inandırdı
Anadolu Efes’te geçtiğimiz sezon da kadroda olan az sayıdaki isimden birisiydi Bryant Dunston. Yıldız pivot, ayrıca kadroda Final Four yaşamış ender isimlerden de biri. Hem iki sezon arasındaki değişimi, hem de kendi performansını değerlendiren Dunston, şunları söyledi:
- Geçen yıl çok acı çektiğimizi söyleyebilirim. Bizim için ligin son sırasında yer almak gerçekten kötü bir durumdu ve zaten bu sezon onun da hırsıyla oynadık.
- Yaşadığımız değişimde tabii ki birçok etken var ama en büyük pay sahibi Coach Ergin Ataman. Birbirini iyi tamamlayan bir kadro olduğumuzu herkes gördü ve bu kadroyu da o kurdu. Ayrıca bizi çok inandırdı. Önce kendisi inandı ve bize ‘Final Four’a kalacağız’ fikrini aşıladı. Belki bu alanda çok tecrübeli bir kadromuz yoktu ama herkes kendisinin ve arkadaşlarının kalitesinden emindi. Bir de sahada savaşan bir ekip olunca, başarı da geldi.
- Takımın tecrübeli isimlerinden biriyim. Dolayısıyla tabii ki arkadaşlarıma tavsiyelerde bulunuyorum. Ama ben de Final Four tecrübesini fazla yaşamadım. Evet oraya gittim, neler yaşanacağını biliyorum ama bu sezon kupayla tecrübemi artırmak istiyorum.
- Bu sene beni en çok sevindiren şeylerden birisi de taraftarımız oldu. Efes taraftarını salonlara geri getirdiğimiz için mutluyuz. Özellikle Barcelona serisinde bize çok fazla yardımları olduğunu söyleyebilirim. Vitorio’da da önemli sayıda taraftarımızın olacağı söyleniyor. Orada da arkamızda böyle bir destek hissetmek harika olur.
- Tabii ki önce finale yükselmeyi düşüneceğiz. Rakibimiz Fenerbahçe Beko ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bu sene o kadar çok karşılaştık ki... Belki sezon sonunda 10 kez oynamış olacağız, belki de daha fazla. Yani onlar bizi biz onları biliyoruz. Umarım kazanan biz oluruz ve sonrasında finalde karşımıza kimin çıkacağını oturur, keyifle izleriz.

Yazarlar