Dünyadan Futbol Sinirlerine hakim olamadı! Coritiba-Corinthians maçına Vitor Pereira damgası

Sinirlerine hakim olamadı! Coritiba-Corinthians maçına Vitor Pereira damgası

10.11.2022 - 20:33 | Son Güncellenme:

Şu anda Brezilya ekiplerinden Corinthians'ı çalıştıran Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımının Coritiba ile oynadığı maça damgasını vurdu. İşte yaşananlar...

Sinirlerine hakim olamadı Coritiba-Corinthians maçına Vitor Pereira damgası

Brezilya Serie A'nın 37. haftasında Corinthians, deplasmanda Coritiba ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmaya Corinthians Teknik Direktörü Vitor Pereira damga vurdu.

Haberin Devamı

KIRMIZI KARTA SİNİRLENDİ, KENDİSİ DE GÖRDÜ

Maçın 37. dakikasında ev sahibi Coritiba, Alef Manga'nın attığı golle 2-1 öne geçti. Corinthianslı futbolcular, verilen penaltı kararının haksız olduğunu düşündü ve golün ardından da karşılaşmanın hakemine itiraz etmeye devam etti. Kaleci Cassio Ramos sarı kart görürken Bruno Mendez kırmızı kart gördü. Konuk ekibin teknik direktörü Vitor Pereira, bu kararın ardından çıldırdı ve sahanın içine kadar girip hakeme bağırmaya başladı. Portekizli teknik adam bu hareketinin ardından kırmızı kart gördü.

BERABERE BİTTİ

Bruno Mendez'in kırmızı kartının ardından 10 kişi kalan Corinthians, mücadeleyi bırakmadı ve maçın 48. dakikasında Yuri Alberto'nun golüyle beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sonucun ardında Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Corinthians, puanını 65'e yükseltti ve beşinci sıradaki Flamengo ile olan 3 puanlık puan farkını korudu.

Haberin Devamı

OLAYLAR YAŞANDI

Portekiz gazetesi OJogo'nun haberine göre maçın hakemi Marcelo de Lima Henrique, Pereira'nın kırmızı kart gördüğü pozisyon hakkında maç raporuna şunları yazdı: "Koç Vitor Pereira'yı kararlarımı ironik bir şekilde alkışladığı ve kendisine ayrılan alanı terk edip 'Sen rezilsin! Brezilya hakemleri bir rezalet." diyerek saha içine girdiği için kırmızı kartla ihraç ettim. Onu oyundan ihraç ettikten sonra işaret parmağı ve baş parmağıyla yuvarlak bir işaret yaparak şunları birkaç kez tekrar etti: "Yazık, Brezilyalı hakemler tam bir rezalet!"

'BRUNO MENDEZ BANA KÜFÜR ETTİ'

Marcelo de Lima Henrique, maçın raporunda Bruno Mendez'in neden ihraç edildiğini de açıkladı. Brezilyalı hakem şu ifadeleri kullandı: "Görünüşe göre benim kararlarımdan şikayetçiydi. Rakip penaltıyı gole çevirdikten sonra bana döndü ve yüksek sesle şu sözleri söyledi: 'Sen bir pisliksin. Sen bir sıfırsın, sen bir hiçsin!' Bu sözler karşısında kırıldığımı hissettim."

GELECEĞİ BELİRSİZ

2021/2021 sezonunun 17. haftasında Fenerbahçe'den ayrılan ve Şubat 2022'de Corinthians'ın başına geçen Vitor Pereira'nın Brezilya ekibindeki geleceği ise belirsiz. Rakiplerine göre güçsüz olan kadrosuna rağmen Corinthians'ı ligin bitmesine bir hafta kala ilk dörde sokan Pereira, Brezilyalı taraftarların sevgilisi. Yönetim ve taraftarlar Portekizli teknik adamın takımda kalmasını isterken Vitor Pereira, ailevi sebeplerden ötürü Corinthians'tan ayrılmak istiyor. 54 yaşındaki teknik direktörün Corinthians ile 31 Aralık 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

FİNAL OYNATTI

Vitor Pereira ayrıca çalıştırdığı Corinthians'a Brezilya Kupası'nda final oynattı. Nispeten zayıf kadrosuna rağmen Sao Paulo'da kurulan kulübün kupada final oynaması Brezilyalı futbolseverler tarafından hayretle karşılandı. Finalde Flamego ile karşılaşan Corinthians iki ayaklı final serisinin ilk maçında rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Serinin ikinci maçıda 1-1 sonuçlanınca maç uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca şampiyonu penaltılar belirledi. Penaltılar sonucunda karşılaşmayı 6-5 kazanan Flamengo, Brezilya Kupası'nın şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

BOCA JUNİORS'I ELEDİ

Vitor Pereira'nın bu sezon Corinthians'ın başında yaptığı en özel işlerden biriyse hiç kuşkusuz Libertadores Kupası'nın (Amerika kıtasının Şampiyonlar Ligi) son 16 turunda Arjantin ekibi Boca Juniors'u elemesiydi. İki ayaklı serinin iki maçı da 0-0 berabere biterken Corinthians rakibini penaltılar sonucunda 6-5'lik skorla eledi. Turnuvanın favorilerinden Boca Juniors'un elenmesi tüm Amerika kıtasında şok etkisi yarattı ve Vitor Pereira'ya olan saygıyı arttırdı. Şampiyonanın çeyrek finalinde Flamengo ile karşılaşan Corinthians, rakibine 2-0 ve 1-0'lık skorlarla yenildi ve turnuvadan elendi. Corinthians'ı eleyen Flamengo, kupanın finalinde Brezilya ekibi Atletico Paranaense'yi 1-0 yendi ve Libertadores'in şampiyonu oldu.