Diğer Sofuoğlu'nun 5. harikası

Sofuoğlu'nun 5. harikası

17.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Red Bull sporcusu, İspanya'da zirveye çıktı. Bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu garantiledi.

Sofuoğlunun 5. harikası

Milli motosikletçi Cadiz Jerez Pisti’nin tozunu attı. Takım arkadaşı Krummenacher’in 5. turda yarış dışı kalmasıyla rahatlayan Kenan Sofuoğlu, 2007, 2010, 2012 ve 2015’in ardından 5. kez Supersport’ta mutlu sona ulaştı, şampiyonluk turunu kendisi için hazırlanan özel tişört ve kaskla attı.

Haberin Devamı

Sofuoğlunun 5. harikası
Motorsporlarındaki gururumuz Kenan Sofuoğlu, bir kez daha Türk bayrağını zirveye çıkardı. Dünya Supersport Şampiyonası’nın İspanya’da düzenlenen 11. ayağını kazanan Sofuoğlu, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Cadiz kentindeki 4 bin 423 metrelik Jerez Pisti’nde koşulan sezonun 11. mücadelesi, 19 tur üzerinden yapıldı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Kawasaki Puccetti takımı pilotu Kenan Sofuoğlu, startta liderliğini korudu. Şampiyonluk için mücadeleyi ilk 8’de bitirmesi yeterli olan milli motosikletçi, 4. turda arkasındaki takım arkadaşı Krummenacher ve Kallio takımından Niki Tuuli’nin kendisini geçmesine izin verdi.

Sofuoğlunun 5. harikası

Kenan Sofuoğlu’na müjdeli haber ise 5. turda geldi. Mücadeleyi lider götüren Krummenacher’in 5. turda yarış dışı kalmasıyla Sofuoğlu şampiyonluğu garantiledi. Kalan turlarda zirveye ulaşmanın rahatlığıyla yarışan Kenan, Tuuli ile arasındaki birincilik mücadelesini de kazandı. Tecrübeli pilotun 1. bitirdiği mücadeleyi, Tuuli 2., Honda’dan Kyle Smith ise 3. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Bu sezon 6., Supersport kariyerindeki 38. zaferini elde eden Red Bull sporcusu, 2007, 2010, 2012 ve 2015’in ardından 5. kez Supersport şampiyonu olarak ulaşılması zor bir başarıya daha imza attı. Hazırlanan özel tişört ve kaskı giyen 32 yaşındaki milli sporcu, şampiyonluğu, Türk bayrağıyla bindiği motosikletiyle zafer turu atarak kutladı. Şampiyonanın 12. ve son yarışı, 30 Ekim’de Katar’da düzenlenecek.

Sofuoğlunun 5. harikası

Oğlu Mahir ile kutladı

Milli sporcu Sofuoğlu, şampiyonluğu ilk olarak oğlu Mahir’le kutladı. Yarışın bitimiyle oğlunun yanına koşan Sofuoğlu, 5. şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı.

Sofuğlu, takım ekibi tarafından yapılan kendi maketi ile fotoğraf çektirdi.

Sofuoğlunun 5. harikası

Yazarlar