Süper Lig Fenerbahçe, Ankaragücü'ne karşı geri döndü! Zirvede hata yapmadı

Fenerbahçe, Ankaragücü'ne karşı geri döndü! Zirvede hata yapmadı

28.01.2024 - 20:56 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 23'üncü haftasında Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Ankaragücüne karşı geri döndü Zirvede hata yapmadı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 23'üncü haftasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'ndaki maçta 1-0 yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin gollerini 20 ve 32'nci dakikalarda Cengiz Ünder kaydetti. Ankaragücü'nde fileleri 13'üncü dakikada penaltıdan Tolga Ciğerci havalandırdı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 60'a yükseltti ve zirvede hata yapmadı. Emre Belözoğlu yönetimindeki Ankaragücü ise 28 puanda kaldı.

FENERBAHÇE - ANKARAGÜCÜ: 2-1

GOLLER: 13' Tolga Ciğerci (P), 20' Cengiz Ünder, 32' Cengiz Ünder

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Krunic, Szymanski, Cengiz Ünder, Tadic, Dzeko

Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Hanousek, Ali Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Pedrinho, Morutan, Cephas, Sowe

MAÇTAN DAKİKALAR

12’nci dakikada Ankaragücü penaltı kazandı. Morutan’ın pasıyla sol kanattan ceza sahası içerisine hareketlenen Cephas, kaleci Livakovic’in müdahalesi ile yerde kalınca hakem Cihan Aydın penaltı noktasını gösterdi.

Haberin Devamı

13’üncü dakikada Ankaragücü öne geçti. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Tolga Ciğerci, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ters köşeye yolladı: 0-1.

20’nci dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Mert Müldür’ün pasıyla sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder’in ceza sahası içerisine yolladığı top, direkt kaleye yöneldi ve kalecinin bakışları altında uzak kale direğinin oradan filelerle buluştu: 1-1.

27’nci dakikada Szymanski’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda altıpas içerisinde iyi yükselen Serdar Aziz’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

32’nci dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan Cengiz Ünder’in pasıyla ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Dzeko’nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden döndü. Dönen topla ceza sahası dışında buluşan Tadic, pasını tekrardan ceza sahası içindeki Dzeko’ya verdi. Bu oyuncunun altıpas içerisine çevirdiği topta oluşan karambol sonucunda meşin yuvarlağı önünde bulan Cengiz’in penaltı noktası üzerinden vuruşunda top ağlara gitti: 2-1.

35’inci dakikada Hanousek’in sol kanattan yolladığı uzun topla sağ kanatta buluşan Morutan, topa birlikte kat ederek ceza sahası yayının önüne kadar ilerledi. Bu oyuncunun kaleyi cepheden gören bir noktadan sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Haberin Devamı

42’nci dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Dzeko pasını bekletmeden sol kanattaki Tadic’e verdi. Bu oyuncunun ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı kaleci son anda kurtardı.

İlk yarı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

90+2’nci dakikada kendi yarı alanından aldığı topla kat eden Emre Mor, orta alanda rakibinden sıyrılarak topla birlikte kat etti. Bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci kurtardı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Ülker
HAKEMLER: Cihan Aydın, Aleks Taşçıoğlu, Volkan Ahmet Narinç
FENERBAHÇE: Livakovic - Mert Müldür, Serdar Aziz, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Krunic, İsmail Yüksek (Dk. 81 Crespo), Cengiz Ünder (Dk. 80 Emre Mor), Szymanski (Dk. 90+3 Mert Hakan Yandaş), Tadic, Dzeko (Dk. 71 Batshuayi)
MKE ANKARAGÜCÜ: Bahadır Han Güngördü - Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Hanousek (Dk. 74 Mert Çetin), Ali Kaan Güneren (Dk. 87 Macheda), Pedrinho, Tolga Ciğerci, Morutan (Dk. 61 Chatzigiovanis), Cephas (Dk. 86 Atakan Çankaya), Ali Sowe (Dk. 73 Bajic)
GOLLER: Dk. 20 ve 32 Cengiz Ünder (Fenerbahçe) - Dk. 13 (P) Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 23’üncü haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan maçta hakem Cihan Aydın düdük çaldı. Aydın’ın yardımcılıklarını Aleks Taşcıoğlu ile Volkan Ahmet Narinç üstlendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir maçının 11’ine göre 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, cezası bulunan Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Kahveci'nin yerlerine Alexander Djiku ile Cengiz Ünder'e görev verdi. Tecrübeli teknik adam, kalede Dominik Livakovic'e, savunmada Mert Müldür, Serdar Aziz, Alexander Djiku ve Ferdi Kadıoğlu'na, orta alanda İsmail Yüksek-Rade Krunic ikilisine, kanatlarda Cengiz Ünder ile Dusan Tadic'e forma verdi. Santrforda Edin Dzeko görev alırken, arkasında Sebastian Szymanski gol aradı.

Haberin Devamı

DJIKU 6 MAÇ SONRA 11’DE

Fenerbahçe'de Alexander Djiku, 6 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Son olarak Galatasaray derbisinde yer alan 29 yaşındaki savunmacı, sonrasında ülkesinin milli takımında görev almıştı. Geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir mücadelesinin kadrosuna dahil edilen Djiku, forma giymemişti.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KADRODA YOK

Sarı-lacivertli ekipte İrfan Can Eğribayat, MKE Ankaragücü karşısında kadroda yer almadı. 28 yaşındaki futbolcunun, gribal enfeksiyon sebebiyle kadroya dahil edilmediği öğrenildi. MKE Ankaragücü mücadelesinde yedek kaleci olarak Furkan Akyüz yer aldı.

CRESPO 4 MAÇ SONRA KADRODA

Fenerbahçe'de Portekizli futbolcu Miguel Crespo, 4 maç sonra kadroya dahil edildi. Sakatlığı sebebiyle takımını yalnız bırakan Crespo, son olarak 7-1 galip gelinen Konyaspor karşılaşmasında kadroda yer almıştı ancak forma giyememişti.

SARI-LACİVERTLİLERDE 8 EKSİK

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü maçına 8 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Bright Osayi-Samuel ile sakatlığı devam eden Luan Peres ve Fred'in yanı sıra gribal enfeksiyonu bulunan İrfan Can Eğribayat ve cezalı olan Jayden Oosterwolde görev alamadı. Bu oyuncuların yanı sıra hazır olmayan Rodrigo Becao ile Miha Zajc şans bulamadı. Ryan Kent ise teknik heyet tercihiyle kadroya dahil edilmedi.

BONUCCİ YEDEK

Fenerbahçe'de Leonardo Bonucci, bir maçlık aranın ardından MKE Ankaragücü karşılaşmasıyla takıma dahil oldu. Samsunspor mücadelesinin ardından sakatlık yaşayan ve Başakşehir deplasmanında forma giyemeyen Bonucci, Ankaragücü maçına yedek soyundu.

TEKNİK DİREKTÖRLER ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski takımlarına karşı rakip oldular. İlk teknik adamlık deneyimini Fenerbahçe ile 2020-2021 sezonunun yaşayan Emre Belözoğlu, şampiyonluğu 2 puanla kaçırmıştı. İsmail Kartal ise MKE Ankaragücü'nü 1’inci Lig’deyken 2017-2018 sezonunda çalıştırıp Süper Lig'e çıkarmıştı.

İsmail Kartal ile Emre Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerlerinde ise 2’nci kez rakip oldular. Kartal ile Belözoğlu, 2021-2022 sezonunda Kadıköy'de oynanan maçta karşılaşmıştı. Belözoğlu'nun başında bulunduğu Başakşehir, İsmail Kartal'lı Fenerbahçe'yi 1-0 yenmişti.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ TRİBÜNDE

Fenerbahçe’nin transfer görüşmelerini gerçekleştirmek için İstanbul'a getirdiği Çağlar Söyüncü, Ankaragücü maçını tribünden izledi. Sarı-lacivertliler, İspanya La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü’yü transfer görüşmelerini gerçekleştirmek için İstanbul'a getirdi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gelen Söyüncü, Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü arasındaki karşılaşmayı statta izledi.

Yazarlar