Galatasaray Son dakika - Galatasaray'a Yunanistan'da şok tavır!

Son dakika - Galatasaray'a Yunanistan'da şok tavır!

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Olympiakos ile oynayacağı dostluk maçı için gittiği Atina’da Yunan yetkililerin skandal tutumuyla karşılaştı.

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, havalimanındaki yetkililerin, 72 saat geçerli PCR testlerini kabul etmeyerek tüm kafileden yeni test istemesi ve küstah tavırlar sergilemesine büyük tepki göstererek İstanbul’a dönüş yaptı. Yaşanan olay net bir ayrımcılık olarak tanımlandı.

Olympiakos ile bugün Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray futbol takımı, Yunan yetkililerin mevcut Kovid-19 PCR testlerini kabul etmemesi ve havalimanında sergiledikleri küstah davranışlara büyük tepki göstererek Atina’dan geri döndü.
Sarı-kırmızılılar, Yunan yetkililerin tüm kafileden yeniden PCR testi talep etmeleri ve yaşanan skandal nedeniyle dostluk maçını iptal ederek dönüş kararı aldı. Kulüpten yapılan sert açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Dostluk havasında, hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina’da yaşanan olayda, bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir. Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz.”

Kulüpten özel teşekkür
Türkiye’yi uzun yıllardır Avrupa’da temsil eden Galatasaray’ın ilk kez böyle bir saygısızlıkla karşı karşıya kaldığı da vurgulandı:
“Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa’da Türkiye’yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır. Yönetim kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz. Olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığı’mız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti devlet kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Kabul edilemez’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Galatasaray’a yönelik tutuma tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Twitter hesabından, “Galatasaray futbol takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı




AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Yunanistan’ın, Galatasaray’a dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz. Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur. Galatasaray dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kasapoğlu sert çıktı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Galatasaray’ın yanında olduklarını belirterek, Yunan yetkililere sert tepki gösterdi. Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Teknik Direktör Fatih Terim ile telefonda görüştüğünü aktaran Bakan Kasapoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TFF’den tepki
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray’a destek açıklaması yaptı. TFF’den paylaşılan mesajda, “Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina’ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Kulübü’müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz” ifadeleri yer aldı.

‘Emri ben verdim’
Yunanistan Sivil Savunma Bakanı Nikos Chardalias, Galatasaray kafilesinin hızlı bir testten geçmeyi reddettiğini söyledi. Chardalias, “Emrimle kafilenin ülkemize girmesine izin verilmedi” dedi. Olympiakos yöneticisi Nikolakopoulos, ise “Olympiakos, Galatasaray’ı bütün protokoller konusunda bilgilendirdi. Bu uygulamalar yurt dışından gelen herkese yapılıyor. Kimse için istisna yapılamazdı, özellikle Galatasaray için” açıklaması yaptı.