Galatasaray Galatasaray'dan Nicolo Zaniolo kararı! Dudak uçuklatan bonservis talebi

Galatasaray'dan Nicolo Zaniolo kararı! Dudak uçuklatan bonservis talebi

25.02.2024 - 18:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sezon başında Aston Villa'ya kiraladığı Nicolo Zaniolo'nun sezon sonunda sarı-kırmızılılara geri döneceği iddia edildi. Galatasaray'ın İtalyan yıldız için talep ettiği bonservis bedeli dudak uçuklattı.

Galatasaraydan Nicolo Zaniolo kararı Dudak uçuklatan bonservis talebi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Nicolo Zaniolo, sezon başında Premier Lig temsilcisi Aston Villa'ya kiralandı. İtalyan futbolcu için yapılan anlaşmaya şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu maddesi dahil edildi.

Haberin Devamı

Aston Villa'da bir türlü bekleneni veremeyen Nicolo Zaniolo'nun sezon sonunda Galatasaray'a geri döneceği iddia edildi. İngiliz kulübünde istediği süreleri alamayan Nicolo Zaniolo için Serie A devlerinin harekete geçtiği aktarıldı.

Calciomercato'nun haberine göre; Aston Villa'nın Nicolo Zaniolo'nun sözleşmesindeki satın alma opsiyonu maddesini kullanmayacağı belirtildi. İtalyan yıldıza ülkesinden Milan, Juventus, Fiorentina ve Napoli'nin kanca attığı kaydedildi.

Nicolo Zaniolo için Galatasaray'ın talep ettiği bonservis bedelinin netleştiği vurgulandı. Sarı-kırmızılıların tecrübeli on numara için 20-25 milyon euro bandında bonservis bedeli talep ettiği aktarıldı.

24 yaşındaki on numara bu sezon Aston Villa'da 27 maça çıktı. Nicolo Zaniolo bu müsabakalarda 2 gol atma başarısı gösterdi. Sarı-kırmızılılarla sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Nicolo Zaniolo'nun güncel piyasa değeri 25 milyon euro.

Haberin Devamı

ROMA'YA PAY ÖDENECEK

Nicolo Zaniolo'nun bir sonraki transferinden elde edilecek kardan Galatasaray, Roma'ya yüzde 20 pay ödeyecek. Sarı-kırmızılılar, yıldız futbolcuyu geçtiğimiz sezon devre arasında 15 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

Genoa altyapısında yetişen Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı, Inter altyapısı ve Roma'da oynadı.

Nicolo Zaniolo, İtalya Milli Takımı'nda 17 karşılaşmada süre aldı. 24 yaşındaki yıldız oyuncu bu mücadelelerde rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

5 MİLYON EURO KİRALAMA BEDELİ

Galatasaray, sezon başında Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya kiralanmasından 5 milyon euro gelir elde etti. Yıldız futbolcunun şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonunun 22 milyon 500 bin euro olduğu aktarıldı. Anlaşmadaki tüm maddeler şu şekilde KAP'a bildirilmişti:

"Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC, şirketimize 5.000.000 Euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 Euro'dur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 Euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır. Ayrıca, Aston Villa FC ‘ye futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10'u şirketimize ödenecektir."