Galatasaray Son karar Prandelli

Son karar Prandelli

04.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılar, Dünya Kupası’nda yaşanan hayal kırıklığının ardından İtalya Milli Takımı’ndaki görevinden istifa eden 56 yaşındaki teknik adamla 2 yıllık anlaşma sağladı. Başkan Ünal Aysal, Milano’da iki gün boyunca süren görüşmelerin neticesinde Prandelli’de karar kıldı.

Son karar Prandelli

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray, Roberto Mancini’den sonra yine bir İtalyan teknik adamla yola devam edecek: Cesare Prandelli... Cim-Bom, İtalya Milli Takımı’nın Dünya Kupası’ndaki serüveninin erken bitmesinden sonra 3 yıldır bulunduğu koltuğu bırakıp istifa eden Prandelli’yi göreve getiriyor.

Mancini’den sonra başta Lucescu olmak üzere, Löw, Hitzfeld, Klinssman, Tuchel, Advocaat, Schuster, Mustafa Denizli, Hikmet Karaman, David Moyes, Juande Ramos, Spaletti, Jorge Jesus, Domenech ve Martin Jol gibi birçok teknik adamla görüşen veya teklif götüren sarı-kırmızılılar sonunda Prandelli’de karar kıldı.

Garanti parası 2.7 milyon Euro

Cim-Bom’un yeni teknik patronu Cesare Prandelli, yıllık 4.5 milyon euro alan Roberto Mancini’den daha düşük bir ücrete imza atacak. İtalyan teknik adama senelik 2 milyon 750 bin euro garanti para ödeneceği, ancak 2 yıllık sözleşmede başarı bonuslarının da ayrıntılarıyla yer alacağı belirtildi. Buna göre Türkiye liginde şampiyonluk halinde Prandelli 1 milyon euro ektsra bonus alacak. Türkiye Kupası’nın kazanılması durumunda ise 500 bin euro yine tecrübeli teknik adama verilecek. Prandelli, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final için 350 bin euro, yarı final için 500 bin euro, final için 1 milyon euro, kazanılan kupa için ise 2.5 milyon euro bonus elde edecek. UEFA Avrupa Ligi’nde finalin 300 bin euro, kazanılan kupanın ise 1 milyon 150 bin euro primi olacak. UEFA Süper Kupa primi 500 bin euro, FIFA Kulüpler Dünya Kupası primi 300 bin euro olarak belirlenecek.

Haberin Devamı

PRANDELLİ'NİN İLK YORUMU: RAHAT ŞAMPİYON OLURUZ

Ujfalusi faktörü
56 yaşındaki çalıştırıcıyla görüşmelere başlandığı KAP’a bildirilirken, tarafların anlaşma sağladığı ve 1-2 gün içinde 2 yıllık sözleşmenin duyurulacağı belirtildi. Galatasaray’ın Prandelli tercihinde eski öğrencisi Tomas Ujfalusi birinci derecede rol oynadı. Ujfalusi geçen sezon İdari Koordinatör olarak görev yapmıştı.
Cim-Bom’da hoca adaylarıyla görüşmeler yapılırken, Ujfalusi’nin tavsiyesi ile Prandelli isminin gündeme geldiği ve yapılan araştırma sonrası İtalyan teknik adamın ağırlık kazandığı belirtildi. Ayrıca İzleme Komitesi’nden de Başkan Ünal Aysal’a giden raporda Prandelli için pozitif ifadeler yer alıyordu.
‘Dürüst ve disiplinli’
İtalya Milli Takımı’nın Brezilya’daki Dünya Kupası’ndan elenmesi ise işleri kolaylaştırdı. Çünkü Başkan Aysal, Alman hocalar Löw ve Klinssman ile Hitzfeld’den istediği sonucu alamamış hatta Tuchel bile son anda vazgeçmişti.
Prandelli ile Milano’da görüşen ve iki gün boyunca projeleri masaya yatıran Aysal bu izlenimlerinin ardından 56 yaşındaki hocanın kendilerine uygun bir isim olduğuna karar verdi. Aysal, Prandelli ile ilgili olarak “Netice odaklı, disiplinli, dürüst, enerjik ve başarıya aç” tanımlamasını yaptı.

Haberin Devamı

Ne Alman ne Anglosakson yine İtalyan!

Başkan Ünal Aysal, Roberto Mancini ile yollar ayrıldıktan sonra yeni teknik adamı tarif ederken ilk olarak, “Alman veya Hollandalı olacak” demişti.

Aysal daha sonra ise “Alman olacak” diyerek çalışmaların bu yönde olacağını ifade etti. David Moyes’un İstanbul’a gelmesinden sonra ağız değiştiren sarı-kırmızılı kulübün patronu, “Benim Alman derken kastettiğim ekol ‘Anglosakson ekolü’ idi. Moyes de bu ekolden” yorumunu yaptı. Ünal Aysal yine bu dönemde “Belirttiğim kriterleri karşılayan Türk hoca benim için Avrupalı ile eş değer” diyerek, Türk teknik adamla çalışabileceklerini dile getirdi.

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı, Fatih Terim’in vedasından sonra ve Mancini ile yollar ayrılırken ise “İtalyan hoca asla olmayacak” demiş ve İtalyan teknik adamlara bir anlamda kapıyı kapatmıştı. Terim sonrası Mancini’yi göreve getiren Aysal şimdi de bir başka İtalyan Prandelli ile anlaştı.

Haberin Devamı

Son karar Prandelli

Sinyali vermişti!
Tomas Ujfalusi, 12 Ocak 2013’te Milliyet’te yer alan röportajında çalıştığı tüm teknik adamlar arasında Cesare Prandelli’yi ayrı bir yere koymuştu. Çek futbol adamı, “Birçok teknik adamla çalıştım. Her teknik direktörden mutlaka bir şey öğreniyorsunuz. Taktik anlamında size yeni şeyler katıyorlar. Bütün hocalarım bu yüzden değerli. Ancak bunların arasında en başta Prandelli’yi söyleyebilirim” ifadelerini kullanmıştı.