Galatasaray Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi! 'Tel tel döküldü'

Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi! 'Tel tel döküldü'

16.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında Kayserispor, Galatasaray'la karşı karşıya geldi. Kritik müsabaka ev sahibi ekibin 2-1'lik galibiyetiyle tamamlandı. Spor yazarları, Kayserispor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi Tel tel döküldü

Kayserispor, Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1 kazandı. Galatasaray'ın yenilmezlik serisinin son bulduğu müsabakayı spor yazarları yorumladı. Okan Buruk'un tercihlerini değerlendiren usta kalem, sarı-kırmızılıların genç futbolcusunu "Korkarak oynadı" sözleriyle tanımladı.

Haberin Devamı

İşte Kayserispor - Galatasaray maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

NEVZAT DİNDAR: HER ŞEY TRANSFER DEĞİL / MİLLİYET

Aslan’a Kayseri’de büyük şok. Galatasaray yıldızlarının hepsinin bir arada sahaya çıktığı maçta hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Transfer yasağı nedeniyle geçen sezonki kadrosuyla mücadele eden Kayserispor transferin şampiyonu olarak gösterilen ve Mata’lı, Mertens’li, Icardi’li isimleriyle sahaya çıkan Galatasaray’a adeta ders verdi.
Kayserispor 2-1 kazanırken Galatasaray BAY haftasından sonra kaybederek ağır bir tablo ile karşı karşıya kaldı.

 

İlk dakikada Icardi Kayserispor kalesini rahatsız etti. Bu pozisyonda hakemin VAR’a çağrılmaması konuk ekibin tepkisine neden oldu. 22’de Kayserispor’un golü geldi. Kemen’in kafayla indirdiği topu takip eden Gavranovic sağ ayağıyla Muslara’nın solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 34’te Onur Bulut ceza alanı dışından sol ayağıyla Muslera’yı çaresiz bırakan bir vuruşa imza attı: 2-0.
Okan Buruk ikinci yarıya üç değişiklik yaparak başladı. İlk tehlikeyi ise Gavranovic ile yine Kayseri yakaladı.
54’te Kemen’in kafa vuruşunu Muslera güçlükle çıkarabildi. 2 dakika sonra kullanılan kornerde Barış Alper ile Aslan golü bulurken VAR devreye girerek elle oynamayı tespit etti. 
Barış Alper 86’da bu kez geçerli sayılan bir gol atarak takımını umutlandırdı. Son bölümdeki çabalar sonuçsuz kaldı ve kazanan Kayserispor oldu.

Haberin Devamı

Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi Tel tel döküldü

 OSMAN ŞENHER: GALATASARAY'DA HAYAL KIRIKLIĞI / MİLLİYET

Kayserispor karşısında Galatasaray’ın yenilgisini bir kenara koyun ama oynadığı futbol tam bir hayal kırıklığı. Sanki bütün takım bilhassa ilk yarı sözleşmiş gibi tel tel döküldü. İkili mücadelelerde bütün topları Kayserispor kazandı. Çok çabuklardı, Galatasaray defansına iyi pres yaptılar ve gol sayısını artırmamaları konuk ekibin şansıydı. 
Torreira, Midtsjö olmak üzere iki futbolcu da kötü gününde olunca orta saha çöktü. Mertens sol çizgide, Yunus sağ çizgide, Mata da orta sahada ağır kalınca Galatasaray’ın gol ümidi iyice bitti. Kendi kendime düşünüyorum Okan Buruk ne yapabilirdi diye. Zaten devre arasında yapacağını yaptı. Yunus’u, Mertens’i ve Midtsjö’yü dışarı aldı yerlerine Oliveira, Barış Alper, Rashica’yı dahil etti. Bir tık daha fazla hücuma çıkmaya başladılar. O da galibiyete yetmedi.

Haberin Devamı

Sacha Boey lüzumsuz sarı kart gördü, korkarak oynadı, geçen haftalarda olduğu gibi etkili değildi. Kazımcan canla başla oynadı. 
Karşısında Ramazan ve Onur vardı. İki çabuk çizgi oyuncusu. Mertens de yardım etmeyince, ilk yarı çok zorlandı. Ama ne olursa olsun Kazımcan iyi bir futbolcu. 
Kayserispor’u kutlamak lazım... Çağdaş Atan gerçekten takımına iyi mücadele ettirip iyi futbol oynatıyor. Kadrosunda da iyi futbolcular var. Sağ çizgide Onur, Ramazan; sol çizgide Carole, Cardoso... Ortada Campanharo, Kemen ve Mensah hepsi de çok başarılı, iyi futbolcular. Bu başarılı isimlere kaleci Bilal’i de eklemek gerekir. Bugüne kadar topladıkları puanın tesadüf olmadığını dün geceki futbolla bir kez daha gösterdiler. 
Bu Kayseri her takımın canını yakacak bir oyun oynuyor. Çağdaş hoca kesinlikle takımına savunma yaptırmıyor; hücumu düşünen pozitif bir oyun oynatıyor, bu futbol da seyredenlere keyif veriyor. Dün gece de galibiyeti analarının ak sütü gibi hak ettiler.

Haberin Devamı

Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi Tel tel döküldü

 

 Galatasaraylı futbolcular ise herhalde bu mağlubiyetten ders çıkarmışlardır. Ne kadar büyük ve yıldız futbolcu olursan ol, yeterince rakibinle mücadele edip koşmazsan Süper Lig’de hiç bir maçı kazanamazsın. Dilerim bu yenilgiden yeterli mesajı almışlardır.
Maçın VAR hakemi Barış Alper’in sayılmayan golünü resmen yedi. Kolu kapalı, top kendisine çarpıyor ve gol oluyor. Aynı pozisyonda Kayerispor’un 18’inin içinde iki futbolcunun Barış Alper’in koluna çarptığı gibi top çarpıyor. 
Madem golü iptal ediyorsun, o pozisyonda da penaltı ver. İnanın Türk futboluna yazık oluyor.

Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi Tel tel döküldü

MEHMET DEMİRKOL: BURUK BU MAÇI UNUTMAK İSTEYECEK / FANATİK

Barış Alper’in bulduğu goldeki organizasyon Galatasaray’ın maçın başından itibaren peşinde olması gerektiği yapı. Boey ile Rashica’nın koridor paylaşımı, bunun sağladığı çizgiye inen pas, geriye orta… Galatasaray zorlandığı tüm maçlarda ve oyun bölümlerinde bu eksik kaldığı için sorun yaşadı, yaşıyor. Yayılım ve rol paylaşımının doğru olmayışı ilk yarıda akıl almaz pas hatalarına ve top kaptırıldığında da kolay geçilen bir orta sahaya yol açtı. Çağdaş Atan’ın takımını plana ve rollere sadakatleri açısından kutlamak lazım. Galatasaray’ın golüne kadar duran toplar dışında net bir pozisyon vermemeyi başardılar. Bunu sadece ceza sahası çevresine kapanarak yapmadılar. Derinliği doğru ayarlayıp rakip alandan itibaren pas kanallarını çok iyi kapattılar. Toreira ve Midtsjö’nün tuttuğu bir orta sahaya böyle bir üstünlük sağlayabilmek kolay değil.

Haberin Devamı

Gol atma yarışına girince...
Galatasaray’ın takım boyu uzadı doğal olarak. Yoğunluğu çok ama çok düşük bir oyunla tepki veremeyen bir takıma dönüştüler. İki golde de korkunç savunma hatalarının bu duruma eşlik ettiğini söylemek lazım. Açık söylemek gerekirse devre arası değişiklikleri de bunda büyük bir değişiklik yapmadı. Kayserili ouncuların yorgunluktan da kaynaklanan konsantrasyon kaybı ve 5 oyuncuyu değiştirme sonrası iş biraz değişti. Oyun planına sadakat törpülendi. Tabii giren oyuncuların iyice risk alan rakiplerine gol atma yarışına girmeleri de bunda rol oynadı. Ancak Galatasaray’In akın yoğunluğu yine istenen seviyede değildi. Okan Buruk’un unutmak isteyeceği bir maç oldu. Skor 2-1 ama oyun bundan çok gerideydi.

Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi Tel tel döküldü

BURCU KAPU: HAYALLERİMİZ BÜTÇELERDEN BÜYÜK / MİLLİYET

Kayserispor karşısındaki Galatasaray 11’ini gördüğümüzde taraftarın hayal ettiği kadronun sahada olduğunu düşünmüştük. Bu sezon takıma kattığı flaş isimlerle yıldızlar kadrosu kuran sarı-kırmızılılarda yeni transferlerin ne yapacağı büyük bir merak konusuydu.

akımın bay geçmesini de fırsat bilen Okan Buruk, bu karşılaşmaya farklı bir kadroyla çıkıp yeni bir başlangıç yapmak istedi. Özellikle son haftalarda çok eleştirilen Kerem yedek kulübesinde, Mertens ise sahada onun yerinde maça başladı. Sol bekte ise Kazımcan ile başlayan Okan Hoca’nın maç başı kadrosunda belki de en fazla eleştirilecek konu, Kazımcan-Mertens ikilisinin Onur Bulut karşısında ne kadar etkili olabileceği sorusuydu? Bu sorunun yanıtını 34. dakikada takımının 2. golünü atan Onur verdi.

Spor yazarlarından Galatasaray eleştirisi Tel tel döküldü

İlk yarıyı 2-0 mağlup bir şekilde tamamlayan Galatasaray kadrosu ise bu sezonun belki de en etkisiz oyununu oynadı. Torreira, Mata ve Midtsjö koca bir yarıyı sıfır top kapmayla oynadı. Orta sahada ikili mücadelelerin neredeyse tamamını Kayserispor’un kazandığı ilk yarıda, Galatasaray adına ise sahada temposuzluk, isteksizlik, güçsüzlük hüküm sürdü. Geri dönüşlerde ve paslarda sorun yaşayan Galatasaray’daki ilk 45 dakikanın nedeni ne diye sorarsanız, tek bir cevabı yok. Ama 15 gündür maç yapmayan takımın fizik olarak hala hazır olmayışı, en öne çıkan sebeplerden biri... İkinci yarıda ise değişikliklerle birlikte Galatasaray baskı kurmaya çalışmış olsa da sürekli kenar ortaları ve atak sonlandırma çabasıyla topun kıymetini bilemedi ve bir gol attığı karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Sezon başından beri Galatasaray ile ilgili sorun hep aynı. Puan alırken bile oyun gücünü elinde tutamıyor. Bir takımın en iyi oyuncusu sezon başı kampı yemeyen sağ beki ve kalecisi olursa ve sezon başından beri rahat bir 3 puan alamıyorsa burada faturayı teknik heyete mi, kendini hazırlayamayan yeni transferlere mi yoksa transfer planlamasını yapan yönetime mi kesmek gerekir siz karar verin. Ama şu bir gerçek, günümüz futbolunda önce fizik kalite ve taktik, sonra kalite geliyor. Transfer tabelası kapalı olan mütevazı kadrolu Kayserispor, maç boyu sağ sol fark etmeden iç hatları öyle iyi kullanıp, son vuruşlarda Muslera’yı zora sokabilecek öyle şutlar attı ki, kale arkasına Kayserispor taraftarlarının astığı bir pankart belki de maçın özeti oldu: “Hayallerimiz bütçelerden büyük.”

 

ERMAN ÖZGÜR: UMUTSUZ BİR MAÇ OYNADILAR / FANATİK
Galatasaray için geriden oyun kurarken Midtsjö, hücumu şekillendirirken Mata ve Mertens ise ilk 15 dakikalık bölümde etkili işler yaparak İcardi'ye 3 fırsat hazırladı. Ancak bu pozisyonlarda ağır kalan İcardi skor yapamadı. Galatasaray için kağıt üzerinde iyi gözüken isimler 10-15 dakikalık bölümden sonra özellikle de top Kayserispor'dayken lüks olmaya başladılar. Kemen ve Mensah'ın rahatça şekillendirdikleri hücumlar, Galatasaray ceza sahası üzerinde cirit atmaları 2 gol ve birçok pozisyon getirdi. Gavranoviç ve Onur'un enfes golünde Galatasaraylı oyuncuların Kayserisporlu oyuncuların koşularına tepki veremeyişleri dikkat çekiciydi. Bu kötü futbola Okan Buruk devre arası 3 oyunculuk bir hamle ile müdahale etti. Ama enteresan olan oyuna Kerem ya da Gomis'in değil Barış Alper ve Rashica'nın tercih edilmesiydi. Oliviera ile birlikte bu oyuncular Galatasaray'ın temposunu yükseltti belki ama oyun yine eksik kaldı.

MUSLERA OLMASA MAÇ KOPARDI
Kenar ortası konusunda birçok deneme Kayserispor stoperleri tarafından eritildi. Muslera olmasa Kayserispor maçı ikinci yarının başında çok rahat koparabilirdi belki ama savunmada kusursuz oynamayı sürdürdü. Galatasaray Barış Alper ile bulduğu gole rağmen dağınık görüntüsü ile tam anlamıyla umutsuz bir maç oynadı. Abdülkerim ile bu haline rağmen beraberlik şansını buldu ama değerlendiremedi. Kayserispor'da Mensah, Onur, Bilal, Hosseini ve Kolovetsios standartların üzerine çıkıp alınan galibiyetin mimarları oldular.

Yazarlar