Galatasaray Suni teneffüs

Suni teneffüs

27.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hem kötü saha sonuçları, hem de başkanın seçim kararı ile adeta komaya giren Aslan, Sivas galibiyeti ile nefes aldı.

Suni teneffüs

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Son iki haftada beş puan bırakan Galatasaray lige istediği girişi yapamayan Yiğidolar önünde maça pek de iyi başlamadı. Kalesinde ciddi tehlikeler atlatan Cim-Bom, Chedjou ile üzerindeki baskıyı attı. Burak Yılmaz’ın penaltı golü ile iyice rahatlayan sarı-kırmızılı ekip, birçok fırsattan da yararlanamadı. Chrisantus farkı bire indirdikten sonra adeta ecel terleri döken sarı-kırmızılı ekip zor da olsa istediğini almayı başardı.

“İşler zorlaştığında güçlüler ayakta kalır” sözünü doğrularcasına bir maç izledik Türk Telekom Arena’da..

Sivas maçı adeta sezona yeniden başlamak demekti. Oysa esame listeleri gelip saha içi kurgusunu (3-5-2) görünce herkes gibi ‘Nasıl yani’ demeden edemedik. Mancini döneminden böyle sürprizlere alışmıştık. Geçen hafta ise Yasin’in sağ bekte oynadığını görünce Prandelli’nin de o yolda olduğu konusunda işaretleri almıştık aslında!

Haberin Devamı

3’lü savunmanın ortasında Melo, orta sahanın kanatlarında Tarık-Veysel veya Burak’la beraber diğer forvet Olcan Adın. Maç başlar başlamaz Utaka, Melo’nun göbekte oynadığı savunmanın riskli olduğu hissini uyandırdı. Biraz sonra Dzemaili pozisyona giren isimdi. 10’da Tarık’ın ayağı kayıp Chahechouhe Muslera ile başbaşa iken kaçırınca şans melekleri Galatasaray’dan yanaydı. 19’da Olcan’ın kornerinde Chedjou iyi yükselip golü atınca Cim-Bom kendine geldi. 31’de İbrahim Toraman’ın Olcan’a hareketine hakem penaltı çaldı. Kaleciye nişanlayan Burak topu tamamlayarak farkı ikiye çıkardı.

Çizgiden çıkardı

Her şey yolunda gidiyordu. Taa ki 70’e kadar. Hakan Balta’nın kaptırdığı top Sivas hızlı akınına dönüştü. 5’e 2 yakalanan Cim-Bom, Chrisantus’la kalesinde golü gördü. Gerilim dolu sahneler başlarken 73’te Semih çizgiden topu çıkardı.

Sonuçta da Galatasaray geçen seneden kötü durumda olan Sivas karşısında kazandı belki ama geleceğe yönelik soru işaretleri ile beraber. Çünkü ne bu sistem ne de bu futbol başarıya götürür.