Süper Lig Süper Lig'de dev final! Şampiyonluk hesapları, küme düşme hattı alev aldı

Süper Lig'de dev final! Şampiyonluk hesapları, küme düşme hattı alev aldı

26.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de böyle bir final hiç görülmedi. Son haftaya kadar süren heyecanda, Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye göre bir adım daha önde girdi. Cim-Bom’un her türlü galibiyet ve beraberliği şampiyonluk için yeterli... Ancak Aslan mağlup olur ve Fener, İstanbulspor’u yenerse bayram, ikili averajla Kadıköy’e gelecek.

Süper Ligde dev final Şampiyonluk hesapları, küme düşme hattı alev aldı

99 puanla şu an lig rekoruna ulaşan Galatasaray, geçen hafta beklediği şampiyonluğu ertelemek zorunda kalmıştı. Fenerbahçe karşısında aldığı derbi yenilgisinin şokunu üzerinden atmaya çalışan sarı-kırmızılılarda, kart cezalısı Hakim Ziyech dışında eksik bulunmuyor.

Haberin Devamı

Konya deplasmanında son üç sezonda da yenilgi alan Cim-Bom, bu kez işi şansa bırakmadan dünya yıldızı futbolcularıyla galibiyet hedefliyor. Ev sahibi Konyaspor ise en azından bir puan alarak ligde kalmayı garantilemek amacında...

Galatasaray derbisine gelinceye kadar umutları iyice az görünen Fenerbahçe, ezeli rakibini deplasmanda devirip bir umut sahibi daha oldu. Ligden düşmesi kesinleşen İstanbulspor karşısında üç puan arayacak olan sarı-lacivertlilerin kulağı da Konya’da olacak.

Şampiyonluğun en önemli koşulu görünen Galatasaray yenilgisini duymak için dua edecek olan Kadıköy ekibi, kendi galibiyetiyle puanını 99’a çıkaracak. Son derbi galibiyetiyle ikili averajda avantaj sağlayan Fener, bunu kullanarak zafere ulaşabilecek.

Haberin Devamı

DÖRDÜNCÜ DÜŞEN KİM OLACAK?

Süper Lig’de küme düşen İstanbulspor ile Karagümrük’e, dün de Pendikspor dahil oldu. 37 puandaki Pendikspor, Gaziantep maçını kazansa dahi ligden düşmesi kesinleşti.

Pendikspor’un ligde kalabilmesi için 40 puandaki bir diğer takım olan Ankaragücü’nü puan ve averaj olarak geride bırakması gerekiyordu ancak F. Karagümrük de işin içine dahil olunca üçlü averajda Pendikspor, Ankaragücü ile Karagümrük’ün gerisinde kaldı. Küme düşme hattındaki Hatay’ın ilk hedefi galibiyet olacak, ardından Ankaragücü’nün Trabzonspor’a yenilmesini bekleyecek.

Konya, Gaziantep, Hatay ve Ankaragücü arasındaki yarışta üçlü ve dörtlü averajlar da hesap dahilinde olabilecek. Konya, Gaziantep ve Hatay 41’er puan olursa, üçlü averajda Antep düşecek. Bunlara Ankaragücü katılsa da sonuç değişmeyecek. Konya ve Hatay veya Gaziantep-Hatay ikili averajı eşit olduğu için genel averaj (son maçın sonuçlarına göre) etkili olacak.

Konya-Gaziantep ikilisinde güney ekibi dezavantajlı olacak. Ankaragücü ikili averaja dahil olursa Gaziantep ve Hatay’a karşı avantajlı, Konya’ya göre dezavantajlı görünüyor.