Skorer TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe ihalesiyle ilgili konuştu...

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe ihalesiyle ilgili konuştu...

02.06.2009 - 14:27 | Son Güncellenme:

YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe ihalesiyle ilgili konuştu...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bayraktar, Bugünlerde piyasanın dengeye geldiğini, satışlarda bir canlanma, piyasada bir hareketlenme olduğunu belirtti. Bayraktar, hasılat paylaşımı projelerinden tekrar gelir elde etmeye başladıklarını, orta gelir grubuna sattıkları konutlardan da paranın gelmeye başladığını, iki aydır piyasaya güvenin geldiğini ve talepte artma olduğunu söyledi. Başka bir soru üzerine de Bayraktar, yeni yatırımlarda geçen yıla göre artış olduğunu, özel sektörün, hasılat paylaşımı projelerini sormaya başladığını anlatarak, "Ancak şu anda çok ciddi bir ihalemiz yok. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde hasılat paylaşımı projelerinin ihalelerine çıkmaya tekrar başlayacağız" dedi. İstanbul'un finans merkezi olması yönünde de Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Balkanlar'da ciddi bir beklentinin oluştuğuna dikkati çeken Bayraktar, bu konuda İstanbul'da çeşitli organizasyonların olacağını, TOKİ'nin de bu organizasyonların içinde yer alacağını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul'da arsa bulmanın zor olduğunu vurgulayan Bayraktar, kentsel dönüşüm ile İstanbul'da arazilerin kazanılabileceğini ifade etti.

Bu konuda da açık gözlülere fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, devletin, vatandaş menfaatli, millet menfaatli bir yapıda olduğunun kavratılması gerektiğini belirtti. Bir gazetecinin, Seyrantepe ihalesine ilişkin son gelişmeleri sorması üzerine de Bayraktar, şunları söyledi: "TOKİ olarak, Seyrantepe Spor Kompleksi projesinde kendi haddimizi, kendi yetkilerimizi aşarak, risk alarak, Türk sporuna katkılarımız olsun diye kolaylıklar gösterdik ve belli bir noktaya geldi. Bundan sonra yasal olarak yapmamız gereken bir şey yok. Bunu ya kendimiz yapacağız ya ihale edip yapacağız ya da mevcut yüklenici gerekli garantiyi verir, bizi inandırırsa onunla devam edeceğiz. Ama sadece işe başladı diye onun önünü açmayız. Bu konuda süre başladı. Bir hafta, 10 gün geçti. 15 günü var. Sadece oraya gidip başlamasıyla o işi bir daha devam ettirmemiz mümkün değil. Bitireceğini mutlaka garanti edecek."

Haberin Devamı

Bir soru üzerine 2011 yılının sonuna kadar 500 bin konut hedeflerinin olduğunu, şu anda 360 bin konutta olduklarını ve 140 bin konut daha yapacaklarını anlatan Bayraktar, bu konutların büyük bir kısmının ise alt gelir grubu ve kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde olacağını ifade etti.