Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

30.HAFTA

Sırtında ismi yazmıyor ama o adını herkes duyurdu: Issa Baradji

Ligue 1’in bu sezon en zayıf takımı Ajaccio. Çok büyük ihtimalle gelecek sezon bir alt lig’de oynayacaklar. Kadro kurmakta bazen zorlanan Ajaccio takımında 18’e bu hafta 1995 doğumlu bir oyuncu alındı: Issa Baradji.

Ajaccio B takımında değil U-19 (19 yaş altı) takımı kadrosunda bulunan Baradji kariyerindeki ilk Ligue 1 maçında sadece 25 dakika sahada kaldı ve 2 gol attı. Öyle ki alelacele kadroya alındığını 36 numaralı formasının arkasında isminin yazmamasından anlayabiliyoruz. Olsun belki sırtında ismi yazmıyor ama attığı 2 golle Issa Baradji herkes kendini tanıttı. Özellikle ilk golü usta forvetlere nazire yaparcasına güzeldi. Ne derler “su akar yolunu bulurmuş” Baradji önemli bir kariyerin ilk adımlarını şimdiden attı. Takımı Ajaccio’yu da düşme yarışında tutmayı başardı.

Haberin Devamı

Issa Baradji

Haftanın bir başka önemli performansını Milli oyuncumuz Mevlüt Erdinç gösterdi. Maçın 45.dakikasında mücadele 0-0 iken giren Mevlüt ilk ve son golleri atıp Saint-Etienne’in galibiyetinde büyük rol oynadı. Mevlüt böylece bu sezon gol sayısını 8’e çıkarmış oldu.

Lorient deplasmanında kaleci Audard’ı çekmekte zorlanan PSG kazanmayı başardı. Üst üste 6 maç kazanan Laurent Blanc böylece PSG tarihinde üst üste 6 maç kazanan 4.teknik adam oldu. Monaco ile Lille 1-1 berabere kalırken Marsilya’da sahasında Rennes karşısında 1-0 kaybetti. Bu sonuçların ardından Sochaux karşısında kazanan Saint-Etienne ve Guingamp deplasmanında 3 puanla dönen Lyon haftanın en karlı takımları oldu.

Ligue 1’de 30.hafta geride kalırken Zlatan Ibrahimovic 25 golle gol krallığı sıralamasında, 11 asist ile en çok gol pası veren oyuncular sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

HAFTANIN KARMASI

(4-3-3)

A.Lopes (Lyon)

--

R.Danze (Rennes)

C.Cambon (Evian)

Marquinhos (PSG)

J.Palmieri (Bastia)

--

P.Lasne (Ajaccio)

T.Motta (PSG)

S.Gakpe (Nantes)

--

I.Baradji (Ajaccio)

F.Raspentino (Bastia)

Mevlüt E. (Saint-Etienne)

HAFTANIN TAKIMI

Ajaccio

Ajaccio kendisini gibi küme düşme hattında bulunan Valenciennes karşısında çok kritik bir galibiyet aldı ve umut yolculuğuna devam etti.

Haberin Devamı

HAFTANIN YILDIZI

Issa Baradji (Ajaccio)

Ajaccio’nun 1995 doğunlu oyuncusu Issa baradji ilk profesyonel maçında 2 gol birden atıp kariyerine harika bir adımla başladı. Valenciennes deplasmanında 2-1 geride bulunan takımını son 3 dakikada bulduğu gollerle galibiyete taşıyan Baradji Ajaccio U-19 takımından A takım kadrosuna girdi.

HAFTANIN GOLÜ

Divock Origi (Lille)

Haftanın en güzel golü bu kez hızı bakımından seçildi. Lille, Monaco deplasmanında beraberlik golünü adeta bir baskınla buldu. Sol kanatta topla buluşan Mendes topu Kalou’ya aktardı, Kalou hemen yanına gelen Mendes’i gördü, Mendes hızını kaybetmeden sağ kanattan bomboş bulunan Origi’yi gördü, Origi’ye de sadece dokunmak kaldı. Böylece 4-3-3 siteminde hücum hattının tipik gollerinden biri atılmış oldu.